Kunstgras Zeist

Kunstgras leggen Zeist

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Zeist? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Zeist? (Postcodegebied 3700). U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Zeist. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken op het Rond. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Zeist. We hebben zelfs een project bij het centrum, aan de Kerkweg afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Zeist heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Zeist

Naast kunstgras leggen in en rond het centrum van Zeist zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken Noord, Oost, West en Den Dolder. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van buurten zijn: Dijnselburg, Staatsliedenkwartier, Vollenhove, Patijnpark, Driebergen, Austerlitz, Kerckebosch, Griffensteyn, Crosestein, Couwenhove, De Brink, Blikkenburg, De Clomp.het Wilhelminapark, Lyceumkwartier, Huis ter Heide en Den Dolder.

Algemene informatie Zeist

De gemeente Zeist ligt  in het midden van de Nederlandse provincie Utrecht, in het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug en heeft daardoor buiten de woonkernen een overwegend 'groen' karakter. De gemeente telt 62.313 inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 50 km². Naast de hoofdplaats Zeist telt de gemeente vier dorpen: Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide. Vanwege het kasteel Slot Zeist wordt Zeist wel Slotstad genoemd.

Belangrijke organisaties die in Zeist zijn gevestigd zijn de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, het Wereld Natuur Fonds, de Vogelbescherming, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en het  Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Kunstgrasvelden in Zeist

Naast het groen, dat u vindt in de omgeving vindt in het Westelijk van Zeist gelegen Panbos, onderdeel van Landgoed Beerschoten en het Oostelijk gelegen Zeister Bos, beschikt Zeist over veel groene parels zoals Hoog Beek en Royen, rondom de kinderboerderij De Brink, de tuinen of park van Slot Zeist, het Walkartpark en het Wilhelminapark.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. VV FZO, VV Jonathan, ZSC Patria, SV Saestum en SV Zeist.

Maar veel van deze voetbalverenigingen, de hockeyverenigingen als SV Phoenix en Schaerweijde en de en tennisverenigingen als TV Griffensteyn, ZTC Shot, TC Bosch en Duin en  LTV Maarn spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Zeist ook ideaal!

Grondsoorten in Zeist

De bodem van Zeist bestaat uit zand- en veengrond. Bij het aanleggen van kunstgras heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Mocht uw bodem toch veel klei te bevatten, zoals ten zuiden en zuid-westen van Zeist, dan dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u daarna wel de hierboven genoemde voordelen.

Nieuwbouwwijken in Zeist

Nieuwbouwproject Vondelsteyn in Patijnpark

Zeist heeft er een nieuwe buurt bij. Tussen het Sanatoriumbos en de groene wijk Patijnpark verschijnt Vondelsteyn. De buurt ligt in de oude kern en is ruim opgezet met 10 riante  twee-onder-eenkapwoningen. Een droomplek.  
Bent u als toekomstige bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Lyceumstaete

In het statige Lyceumkwartier in Zeist wordt een zeer exclusief villa-appartementencomplex “Lyceumstate” gerealiseerd. Bij de realisatie van dit kleinschalige project zijn de uitgangspunten luxe, rust, ruimte, privacy, zonligging en exclusiviteit geweest. De appartementen worden fraai op topniveau opgeleverd. De meest aansprekende kenmerken zijn de gigantische buitenruimte, van ongeveer 38m² tot wel 80 m². Daarop wilt u wellicht een waanzinnig mooi tuinterras creëren met hoogwaardig mooi kunstgras van Gras en Groen Kunstgras?

Nieuwbouwproject Julianahof

Bent u volledig ‘verliefd’ geworden op de riante en luxe villa's van de Julianahof?. De prachtige en ruime villa’s, gelegen tussen de Julianalaan en de Frederik Hendriklaan in de bekende koninklijke wijk Kerckebosch/Hoge Dennen, sluiten perfect aan op de vele overige vrijstaande en geschakelde villa's en de geheel eigen sfeer in de gewilde wijk. Als eigenaar en bewoner voel je je dan ook een bevoorrecht mens.
Bent u de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar

weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Zeist en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Zeist

Wilt u kunstgras laten leggen in Zeist? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Zeist gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Zeist

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Zeist? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!