Kunstgras Vlaardingen

Kunstgras leggen Vlaardingen

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Vlaardingen? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Vlaardingen? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Vlaardingen. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Markt of aan de Krabbeplas. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Vlaardingen. We hebben zelfs een project aan de Ridderstraat afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Vlaardingen heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Vlaardingen

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Vlaardingen zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn: Holy, Oostwijk, Vlaardingerambacht, Westwijk en het buurtschap: Zuidbuurt.

Algemene informatie Vlaardingen

Vlaardingen ligt aan de Nieuwe Maas in het Rijnmondgebied, ten westen van Schiedam, ten zuiden van Delft en Schipluiden en ten oosten van Maassluis en Maasland. Vlaardingen bestaat voornamelijk uit stedelijk gebied, met uitzondering van poldergebied ten westen en ten noorden van de stad (deels ingericht als recreatiegebied) en de Broekpolder.

De stad is gelegen zowel aan de Nieuwe Maas en het Scheur, een belangrijke vaarroute voor de Rotterdamse havens. De naoorlogse stadsaanleg, de sanering en vernieuwing daarna, heeft Vlaardingen tot een stad gemaakt met veel groen aan de rand van een immens haven- en industriegebied.

Vlaardingen kreeg waarschijnlijk voor 1273 al stadsrechten. In 1273 verleent Graaf Floris V, stadsrechten die erop wijzen dat ze een uitbreiding zijn van eerder verleende rechten. Dat heeft echter nooit geleid tot de bouw van stadsmuren. De haven is altijd van groot belang geweest omdat deze zowel een goede zeehaven als een goede Rijn- en Maashaven was.

Kunstgrasvelden in Vlaardingen

Naast het groen, dat u vindt in de broekpolder, beschikt Vlaardingen over vele parels van parken zoals o.a., het Oranjepark, het van Heutszpark, het Heempark en het groene hart “De Vlietlanden”. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a.VFC, SV CWO, Zwaluwen, CION, Victoria'04, Deltasport en DVO '32. Maar sommige van deze voetbalclubs en ook hockeyvereniging VMHC Pollux en tennisverenigingen als TV Holy en de Vlaardingse LTV spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Vlaardingen ook ideaal!

Grondsoorten in Vlaardingen

De bodem van Vlaardingen bestaat overwegend uit klei. Bij het aanleggen van kunstgras dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Vlaardingen

Nieuwbouwproject De Buitenplaats van Ruytenburch

De ontwikkeling van de ongeveer 175 woningen in De Buitenplaats Van Ruytenburch worden stapsgewijs ontwikkeld. Daarom is een grote mix aan woningtypen per deelgebied mogelijk, in verschillende soorten en maten. In deze fase 7 worden, met de Art Nouveau als inspiratiebron, aan park ‘t Hof en de rand van het centrum, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen gebouwd.

Bijvoorbeeld door bijzondere elementen als een dwarskappen, erkers, veranda’s, franse balkons, luiken en ornamenten. Zo ontstaat een gevarieerd aanbod met verrassende details.

Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Park Hoog Lede (en 8a)

Op het terrein van voormalige Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart, verrijst het unieke Park Hooglede, dat is voorzien van luxe woningen met grote raampartijen en diepe tuinen en royale appartementen. Uniek, want een deel van de woningen en de twee appartementengebouwen staan direct aan de Vlaardingse Vaart in de door een landschapsarchitect zorgvuldig en met veel van de bestaande varens gecreëerde groene omgeving. Langs de vaart komt een brede natuurzone. Recreatiegebied Broekpolder, met de uitgerekte weilanden, mooie wandel- en fietspaden en speelplaatsen, ligt aan de overzijde en is gemakkelijk bereikbaar via de nieuwe fietsbrug. Ideaal voor sport- en natuurliefhebbers. Wellicht gaat u ook uw tuin, balkon of dakterras inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Nieuwbouwproject Rivierzone (in voorbereiding)

Vlaardingen krijgt er circa 500 woningen bij. Zomer 2017 is de doelstelling om de eerste paal te slaan van de in totaal 355 eengezinswoningen en 155 appartementen tussen het centrum en de rivier Nieuwe Maas.
Bent u als toekomstig bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of (dak)terras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Projecten in Vlaardingen en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Vlaardingen

Wilt u kunstgras laten leggen in Vlaardingen? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Vlaardingen gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Vlaardingen

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Vlaardingen? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!