Kunstgras Utrecht (Postcode 3500)

Waar leggen wij kunstgras in Utrecht

Wilt u kunstgras laten leggen in Utrecht? Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras in en rondom het centrum. Ondanks de drukke binnenstad hebben wij tot zelfs tot vlak bij de Oude Gracht projecten met kunstgras op kunnen leveren.

Maar ook in de overige stadsdelen zoals West, Noordwest, Oost, Noordoost, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn en Vleuten. Gras en Groen kunstgras kan bij iedere particuliere inwoner van Utrecht het mooist aangelegde kunstgras-gazon leggen. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen? Wij kunnen iedere particuliere inwoner van Utrecht voorzien van het mooist aangelegde kunstgras-gazon. Van Haarzuilens tot Lunetten en van Overvecht tot in de Meern, of een van de meer dan dertig buurten met soms welluidende namen als Votulast, Pijls Wittevrouwen, Ondiep, Hoograven, Parkwijk Langerak, Tuin- of Voordorp en KLopvaart  of Oog en Al? Wij van Gras en Groen Kunstgras  komen overal.

Algemene informatie Utrecht

Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. vormen samen de Domstad Utrecht met de 112.32 meter hoge Domtoren als baken in de stad.      

De stad is ontstaan aan een kromming van de Rijn en heeft een historisch centrum, dat grotendeels nog door een singel wordt omringd. Van zuid naar noord lopen de Oude- en Nieuwegracht, die uniek zijn vanwege hun lage korte kades met bomen en werven, waar de werfkelders van de huizen aan de gracht op uitkomen. Utrecht kent dan ook meer dan 1400 rijksmonumenten, ruim 1600 gemeentelijke monumenten, 4 archeologische monumenten en 5 beschermde stads-/dorpsgezichten: Utrecht Centrum, Oost, Zuilen-Elinkwijk, Blauwkapel en Haarzuilens. Het befaamde Rietveld Schröderhuis, toonbeeld van de moderne architectuur staat zelfs op de Werelderfgoedlijst. Een mooi voorbeeld van een eeuwenoud  burchthuis is Oudaan, een pand aan de Oudegracht 99, een schitterend versterkt woonhuis uit circa 1280. In de dertiende en veertiende eeuw waren er nog veel van dit soort stadskastelen van rijke kooplieden. De “winkel van Sinkel” aan de Oudegracht uit 1839, ontworpen in neoclassicistische stijl was na Amsterdam de tweede winkel en was het eerste echte warenhuis in Nederland. Dit pand in Utrecht is bijzonder opvallend door de vier gietijzeren beelden  (kariatiden) in de voorgevel.

Utrecht is, naast echte studentenstad, ook transportstad en centrale knooppunt van ons land met haar Centraal Station, maar ook verkeersplein Oudenrijn, en het Merwedekanaal en later het Amsterdam-Rijnkanaal als logistiek zenuwcentra van trein- en weg- en watervervoer. Met Hoog Catharijne, NS Centraal Station, Beatrixtheater, Jaarbeurs, de grachten en de Vecht, kent Utrecht vele miljoenen bezoekers per jaar. Levendig is het altijd in de stad met relatief veel jongeren en ruim 64.000 studenten; aan uitgaansleven geen gebrek. Utrecht is naast haar oude historie ook wereldwijd bekend door auteur Dick Bruna, die met zijn creatie Nijntje de kinderwereld zo verrijkt. Hij wordt in de stad geëerd met het Nijntje Museum (voorheen Dick Bruna huis)

Kunstgrasvelden in Utrecht

In Utrecht zijn meer dan 350 sportverenigingen te vinden. Deze bieden gezamenlijk meer dan 70 takken van sport aan. Naast FC UTrecht zijn er nog veel bekende namen in de voetbal- en hockeysport, zoals Elinkwijk, USV Hercules. PVC en Kampong. Ook maken hoe langer hoe meer tennis- of omnisportverenigingen zoals Zwaluwen Utrecht 1911 meer en meer gebruik van kunstgrasvelden. Maar kunstgras als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Utrecht ook ideaal.

Grondsoorten in Utrecht

Van het Noordwestelijke deel naar het Zuiden tot aan het Zuidoostelijke deel heeft Utrecht overwegend een kleiachtige bodem, al dan niet gemengd met zand. In het oostelijke deel komen we een echte zandbodem tegen en in het Noordoostelijke deel voornamelijk een veenbodem. De zand- en veenbodems hebben voor het aanleggen van kunstgras de volgende voordelen:

Staat uw woning op een pure kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen.

Nieuwbouwwijken in Utrecht

Nieuwbouw Project Erve Knorr

In Utrecht en omgeving zijn onlangs op veel plekken nieuwbouw huizen gebouwd, of worden er binnenkort nieuwe projecten gerealiseerd. Bent of wordt u misschien wel de gelukkige eigenaar van een van de woningen in het project de Erve Knorr, dat bestaat uit 41  Eengezinswoningen, verdeeld over meerdere varianten:

Misschien kunt u, of samen met uw nieuwe buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouw Project Uphill

Datzelfde geldt ook voor het project UpHillI. In de wijk Hoge Weide van het Utrechtse Leidsche Rijn wordt gebouwd aan een mooi nieuwbouwplan met 33 energiezuinige huizen met een fijne tuin en veel leefruimte.

De naam UpHill is gekozen vanwege de ligging op een heuvel. Daarbij wordt er alles aan gedaan om net dat beetje meer te bieden, zodat u hier fantastisch woont. Denk hierbij aan de mogelijke aanleg van een zonnige tuin en een kunstgras gazon en de vele opties waarmee deze huizen aangepast kunnen worden aan uw individuele wensen, grote raampartijen en voorzien van comfortverhogende vloerverwarming.
UpHill bestaat uit vier rijtjes die in een rechthoek worden gebouwd. De tuinen met bergingen liggen in het hart van het plan en zijn via een achterom bereikbaar, met behoud van volledige  privacy. De diepte van de tuinen is trouwens afgestemd op de zonligging. Op die manier bent u altijd verzekerd van een plek in de zon op een mooie dag.

Nieuwbouw Project Johanniterveld (vrije kavels)

Wellicht wordt u de gelukkige eigenaar van een zelf te bouwen villa in Johanniterveld? Een eigen huis laten bouwen in Leidsche Rijn? Velen gingen u al voor. Zij kozen voor een vrije kavel en genieten nu volop van het wonen in een door henzelf ontworpen huis. Is een woning in een wijk waar landelijke rust en stadse gemakken perfect samengaan, ook uw wens? Dit unieke project Johanniterveld in Het Zand biedt u die unieke kans. Hier liggen bij het historische lint de Johanniterweg zestien ruime vrije kavels, waarvan er nog slechts een paar beschikbaar zijn. Uw eigen stukje Leidsche Rijn, dat klaar ligt om uw droom waar te maken! Neem bijvoorbeeld de Dudok-villa’s inclusief erker

De woningen zijn fabuleus afgewerkt en kunnen mogelijk worden voorzien van luxe sanitair en tegelwerk van Villeroy en Boch en liggen op kavels groter dan 600 m2.Wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten aan uw tuin? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor informatie en een vrijblijvende afspraak.

Plaatsnamen in de buurt van Utrecht waar wij ook kunstgras leggenKunstgras
Kunstgras
Kunstgras
Kunstgras
Kunstgras

Prijzen kunstgras leggen Utrecht

De prijzen die wij hanteren voor kunstgras leggen zijn sterk afhankelijk van de werkzaamheden die wij moeten verrichten. Het is logischerwijze afhankelijk van het oppervlak, maar ook van de hoeveelheid werk. U kunt besparen op de aanleg door bepaalde werkzaamheden zelf uit te voeren. Zo kunt u ervoor kiezen zelf de grond af te graven of zelfs al de ondergrond op de juiste hoogte te brengen.

Het daadwerkelijk leggen van kunstgras bij u in Utrecht kunt u het beste aan onze medewerkers over laten. Hieronder vindt u een aantal tarieven, wilt u het totale overzicht zien? Ga dan naar kunstgras prijzen op onze website

Kunstgras leggen € 9,- per m²

Voorwaarden:

Werkzaamheden Gras en Groen

Leveren en verwerken stabilisatie mix € 7,- per m²

Voorwaarden:

Werkzaamheden Gras en Groen

Verwijderen en afvoeren gazon/grond € 7,- per m²

Voorwaarden:

Werkzaamheden Gras en GroenTop 3 selectie

New Mexico
New Mexico

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling
4

De nieuwste kunstgras soort in het assortiment van Gras en Groen Kunstgras. Hoogpolig, zacht en enorm dichtbezet.

Lees verder
California Chill
California Chill

€ 34,95 p/m²    

Uitstraling
5

Al jarenlang het meest verkochte type kunstgras! Niet te onderscheiden van een echt gazon mede dankzij de grassprieten in verschillende lengtes.

Lees verder
Perfect Alabama
Perfect Alabama

€ 39,95 p/m²    

Uitstraling
5

Donkergroen en ultrazacht maken dit kunstgras tot de favoriet onder kinderen. Zo zacht als een handdoek om lekker op te liggen en te spelen.

Lees verderStalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Sint-Oedenrode

Wim Melchers


4

"Tot nu toe ben ik dik tevreden."

Kunstgras leggen Sint-Oedenrode
Referenties

Kunstgras laten leggen Utrecht

De aanleg van een kunstgras gazon is een bezigheid die u het beste aan specialisten kunt overlaten. Zij zorgen er dan voor dat het kunstgras aan al uw wensen zal voldoen. Een belangrijk onderdeel van het leggen van kunstgras bij u in Utrecht is het voorbereiden van de ondergrond. Deze is voor een groot deel bepalend voor de uitstraling van het kunstgras. Gras en Groen Kunstgras is uw specialist, onze installateurs dragen de grootste zorg voor een perfecte aanleg.

De ondergrond van uw kunstgras zal voldoen aan de volgende kwaliteitseisen:


Nadat de stabilisatie mix is aangebracht kan het kunstgras bij u in Utrecht worden gelegd. Over de ondergrond wordt drukverdeeldoek of geotextiel uitgerold. Dit verdeeld de druk waardoor bijvoorbeeld voetstappen geen sporen achterlaten in het oppervlak. Vervolgens kan het kunstgras worden uitgerold. Hierbij wordt rekening gehouden met de vleug en wordt snijverlies zoveel mogelijk voorkomen. Zodra het kunstgras netjes op maat is gemaakt door het in te snijden en te verlijmen wordt het ingestrooid met kwartszand. Hoewel dit niet noodzakelijk is komt dit wel ten goede aan de kwaliteit van het kunstgras. De vezels blijven beter overeind staan en het gewicht houdt het kunstgras op zijn plaats. Als laatste wordt het kwartszand met een borstelmachine in het kunstgras geveegd. Het kunstgras is dan klaar voor gebruik. U heeft in Utrecht dan voortaan een onderhoudsvrij gazon. Wilt u stap voor stap uitleg bij hoe wij bij u in Utrecht kunstgras leggen? Dat kan op de pagina kunstgras leggen wordt dit stap voor stap beschreven. Middels een aantal videos die wij hebben gemaakt, kunt u ook zien hoe deze stappen worden uitgevoerd.

Zet de eerste stap richting een kunstgras gazon

Een kunstgras gazon kan al binnen 14 dagen bij u thuis worden gerealiseerd. Wilt u kunstgras van Gras en Groen? Bezoek dan onze showtuin, vraag stalen aan of bekijk online ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort kunstgras vraagt u een offerte aan. Het is daarvoor wel handig om de maten van uw gazon bij de hand te hebben. Mocht u akkoord geven op de vrijblijvende offerte, dan kunnen de werkzaamheden binnen 14 dagen worden uitgevoerd. Zet nu de eerste stap naar een onderhoudsvrij gazon!


Afgeronde projecten in Utrecht

  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
  • Kunstgras leggen Eindhoven
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen