Kunstgras Utrecht

Kunstgras leggen Utrecht

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Utrecht? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Utrecht waar Gras en Groen ook werkt

Waar leggen wij kunstgras in Utrecht

Wilt u kunstgras laten leggen in Utrecht? Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras in en rondom het centrum. Ondanks de drukke binnenstad hebben wij tot zelfs tot vlak bij de Oude Gracht projecten met kunstgras op kunnen leveren.

Maar ook in de overige stadsdelen zoals West, Noordwest, Oost, Noordoost, Zuid, Zuidwest, Leidsche Rijn en Vleuten. Gras en Groen kunstgras kan bij iedere particuliere inwoner van Utrecht het mooist aangelegde kunstgras-gazon leggen. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen? Wij kunnen iedere particuliere inwoner van Utrecht voorzien van het mooist aangelegde kunstgras-gazon. Van Haarzuilens tot Lunetten en van Overvecht tot in de Meern, of een van de meer dan dertig buurten met soms welluidende namen als Votulast, Pijls Wittevrouwen, Ondiep, Hoograven, Parkwijk Langerak, Tuin- of Voordorp en KLopvaart  of Oog en Al? Wij van Gras en Groen Kunstgras  komen overal.

Algemene informatie Utrecht

Utrecht, Vleuten, De Meern en Haarzuilens. vormen samen de Domstad Utrecht met de 112.32 meter hoge Domtoren als baken in de stad.      

De stad is ontstaan aan een kromming van de Rijn en heeft een historisch centrum, dat grotendeels nog door een singel wordt omringd. Van zuid naar noord lopen de Oude- en Nieuwegracht, die uniek zijn vanwege hun lage korte kades met bomen en werven, waar de werfkelders van de huizen aan de gracht op uitkomen. Utrecht kent dan ook meer dan 1400 rijksmonumenten, ruim 1600 gemeentelijke monumenten, 4 archeologische monumenten en 5 beschermde stads-/dorpsgezichten: Utrecht Centrum, Oost, Zuilen-Elinkwijk, Blauwkapel en Haarzuilens. Het befaamde Rietveld Schröderhuis, toonbeeld van de moderne architectuur staat zelfs op de Werelderfgoedlijst. Een mooi voorbeeld van een eeuwenoud  burchthuis is Oudaan, een pand aan de Oudegracht 99, een schitterend versterkt woonhuis uit circa 1280. In de dertiende en veertiende eeuw waren er nog veel van dit soort stadskastelen van rijke kooplieden. De “winkel van Sinkel” aan de Oudegracht uit 1839, ontworpen in neoclassicistische stijl was na Amsterdam de tweede winkel en was het eerste echte warenhuis in Nederland. Dit pand in Utrecht is bijzonder opvallend door de vier gietijzeren beelden  (kariatiden) in de voorgevel.

Utrecht is, naast echte studentenstad, ook transportstad en centrale knooppunt van ons land met haar Centraal Station, maar ook verkeersplein Oudenrijn, en het Merwedekanaal en later het Amsterdam-Rijnkanaal als logistiek zenuwcentra van trein- en weg- en watervervoer. Met Hoog Catharijne, NS Centraal Station, Beatrixtheater, Jaarbeurs, de grachten en de Vecht, kent Utrecht vele miljoenen bezoekers per jaar. Levendig is het altijd in de stad met relatief veel jongeren en ruim 64.000 studenten; aan uitgaansleven geen gebrek. Utrecht is naast haar oude historie ook wereldwijd bekend door auteur Dick Bruna, die met zijn creatie Nijntje de kinderwereld zo verrijkt. Hij wordt in de stad geëerd met het Nijntje Museum (voorheen Dick Bruna huis)

Kunstgrasvelden in Utrecht

In Utrecht zijn meer dan 350 sportverenigingen te vinden. Deze bieden gezamenlijk meer dan 70 takken van sport aan. Naast FC UTrecht zijn er nog veel bekende namen in de voetbal- en hockeysport, zoals Elinkwijk, USV Hercules. PVC en Kampong. Ook maken hoe langer hoe meer tennis- of omnisportverenigingen zoals Zwaluwen Utrecht 1911 meer en meer gebruik van kunstgrasvelden. Maar kunstgras als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Utrecht ook ideaal.

Grondsoorten in Utrecht

Van het Noordwestelijke deel naar het Zuiden tot aan het Zuidoostelijke deel heeft Utrecht overwegend een kleiachtige bodem, al dan niet gemengd met zand. In het oostelijke deel komen we een echte zandbodem tegen en in het Noordoostelijke deel voornamelijk een veenbodem. De zand- en veenbodems hebben voor het aanleggen van kunstgras de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. In plaats van water via bestrating naar het riool te geleiden, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.

Staat uw woning op een pure kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen.

Nieuwbouwwijken in Utrecht

Nieuwbouw Project Erve Knorr

In Utrecht en omgeving zijn onlangs op veel plekken nieuwbouw huizen gebouwd, of worden er binnenkort nieuwe projecten gerealiseerd. Bent of wordt u misschien wel de gelukkige eigenaar van een van de woningen in het project de Erve Knorr, dat bestaat uit 41  Eengezinswoningen, verdeeld over meerdere varianten:

 • type Veld (2 hoek- en 14 tussenwoningen)
 • type Brink (twee-onder-één kap). Type Brink A heeft de  ingang aan de voorzijde van de woning, Type Brink B heeft een erker aan de voorzijde en een zij-entree.
 • Park (vrijstaand).

Misschien kunt u, of samen met uw nieuwe buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouw Project Uphill

Datzelfde geldt ook voor het project UpHillI. In de wijk Hoge Weide van het Utrechtse Leidsche Rijn wordt gebouwd aan een mooi nieuwbouwplan met 33 energiezuinige huizen met een fijne tuin en veel leefruimte.

De naam UpHill is gekozen vanwege de ligging op een heuvel. Daarbij wordt er alles aan gedaan om net dat beetje meer te bieden, zodat u hier fantastisch woont. Denk hierbij aan de mogelijke aanleg van een zonnige tuin en een kunstgras gazon en de vele opties waarmee deze huizen aangepast kunnen worden aan uw individuele wensen, grote raampartijen en voorzien van comfortverhogende vloerverwarming.
UpHill bestaat uit vier rijtjes die in een rechthoek worden gebouwd. De tuinen met bergingen liggen in het hart van het plan en zijn via een achterom bereikbaar, met behoud van volledige  privacy. De diepte van de tuinen is trouwens afgestemd op de zonligging. Op die manier bent u altijd verzekerd van een plek in de zon op een mooie dag.

Nieuwbouw Project Johanniterveld (vrije kavels)

Wellicht wordt u de gelukkige eigenaar van een zelf te bouwen villa in Johanniterveld? Een eigen huis laten bouwen in Leidsche Rijn? Velen gingen u al voor. Zij kozen voor een vrije kavel en genieten nu volop van het wonen in een door henzelf ontworpen huis. Is een woning in een wijk waar landelijke rust en stadse gemakken perfect samengaan, ook uw wens? Dit unieke project Johanniterveld in Het Zand biedt u die unieke kans. Hier liggen bij het historische lint de Johanniterweg zestien ruime vrije kavels, waarvan er nog slechts een paar beschikbaar zijn. Uw eigen stukje Leidsche Rijn, dat klaar ligt om uw droom waar te maken! Neem bijvoorbeeld de Dudok-villa’s inclusief erker

 • Dudok 6.00     Woonoppervlak (GBO):        153 m2            Inhoud: 692m3
 • Dudok 8.00     Woonoppervlak (GBO):        166 m2            Inhoud: 747m3

De woningen zijn fabuleus afgewerkt en kunnen mogelijk worden voorzien van luxe sanitair en tegelwerk van Villeroy en Boch en liggen op kavels groter dan 600 m2.Wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten aan uw tuin? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor informatie en een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Utrecht en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Utrecht

Wilt u kunstgras laten leggen in Utrecht? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Utrecht gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Utrecht

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Utrecht? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!