Kunstgras Tilburg

Waar leggen wij kunstgras in Tilburg

Wilt u kunstgras laten leggen in Tilburg Gras en Groen Kunstgras legt zelfs kunstgras in en rondom het Centrum. Ondanks de drukke binnenstad hebben wij zelfs in de Sint Josephstraat  een project met kunstgras op kunnen leveren. Maar ook in de overige stadsdelen Zuid, Noord, West en Oost, in wijken en delen als de Reeshof, Armhof, Broekhoven,Korvel,het Goirke, het Zand, Wandelbos, de Oude Warande, Stokhasselt, de Quirijnstok, Bosscheweg, Groenewoud, Berkel Enschot en Udenhout kunt u ons vinden.Gras en Groen kunstgras kan bij iedere particuliere inwoner van Tilburg het mooist aangelegde kunstgras-gazon leggen. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Algemene informatie Tilburg

De gemeente Tilburg is bekend geworden als textielstad. Er wonen 212.941 mensen. In Tilburg zijn een conservatorium, een dansacademie en de enige Rockacademie die Nederland rijk is, gevestigd. Tilburg heeft meerdere hogescholen en een Universiteit. Na het verdwijnen van de textielindustrie heeft de regio Tilburg zich door haar ligging ook ontwikkeld tot groot logistiek centrum voor veel bedrijven, of als assemblagefabriek voor elektrische auto’s van Tesla. Ook zijn er grote verzekeraars en bankinstellingen, die hier hun zetel of kantoren hebben.Een toonbeeld van de Tilburgse vernieuwingsdrang is het Museum de Pont voor hedendaagse kunst. Omdat Tilburg een rijk studentenleven kent en met haar conservatorium, dansacademie en de enige in Nederland aanwezige Rockacademie heeft zij naast een schouwburg ook een concertzaal en het poppodium 013.

Kunstgrasvelden in Tilburg

Tilburg kent ongeveer 200 sportverenigingen, waarbij u meer dan 70 verschillende sporten kunt beoefenen. Naast eredivisie voetbalvereniging Willem II, is daar de nieuwe fusievereniging FC Tilburg, waarin het voormalige TSV Longa, NOAD en RKTVV zijn verenigd en in de Hockeysport zijn HCT en Were Di wel bekend.De laatste is bovendien een omnisportvereniging, waar u meerdere sporten, als Tennis kan beoefenen. Veel van deze verenigingen spelen en of trainen al op een kunstgrasveld.Maar kunstgras als een sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Tilburg ook ideaal.

Grondsoorten in Tilburg

De grondsoort in en rondom Tilburg is overwegend zandgrond. De voordelen van het aanleggen van kunstgras op een dergelijke bodem zijn de volgende:

 • Kunstgras laat goed water door. In plaats van water via bestrating naar het riool te geleiden, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.

Nieuwbouwwijken in Tilburg

Nieuwbouwproject de Noorderstreek

Op de plaats  waar ooit  de wijnkelders van wijnimporteur Verbunt stonden, wordt nu een bijzondere woonwijk gebouwd. In totaal is er ruimte voor 300 woningen. Sfeervol en beschut, als een apart dorpje middenin de grote stad  Eén ding zal op “het 8,5 hectare terroir” nooit veranderen: smaak  zal hier de boventoon voeren. Bourgondisch, gemoedelijk en kleinschalig.  Er komen hoekwoningen, tussenwoningen, twee-onder-één-kapwoningen, vrijstaande woningen en vrije kavels.

Uiteraard bent u als bewoner van deze nieuwe huizen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, balkon of dakterras. Misschien kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen hoog oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag de  medewerkers van Gras en Groen Kunstgras naar de mogelijkheden of neem contact op voor het maken van een afspraak.

Nieuwbouwproject Park Centraal (in voorbereiding)  

Wordt u de gelukkige bewoner van een woning rondom een eigen park?. Tussen de bomen, het groen en volop ruimte voor de kids om te spelen. In een dertiger-jaren-stijl of juist ultra modern? Een gezellig winkelcentrum, scholen, sportfaciliteiten en een fijne dagopvang zijn al in de buurt. Dat is pas fijn thuiskomen? Het kan straks in Park Centraal, aan de uiterste westrand van Tilburg, dat uiteindelijk ruimte zal bieden aan circa 380 woningen. Het betreft een plan met een breed palet aan woningen in diverse prijscategorieën.Op uw grote kavel is voldoende ruimte voor de aanleg van een mooie tuin met flinke borders en een kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Wonen aan de Waterkant - Blok E

De circa 305 woningen worden in meerdere blokken ontwikkeld, gerealiseerd en verkocht..

Op de hoek van de Piushaven en het Wilhelminakanaal, kenmerk het project "Aan de Waterkant" zich door de speelse bouwwijze met een grote diversiteit in bouwstijl, kleur metselwerk en grootte. In één ding zijn ze echter allemaal gelijk: de ongelooflijk unieke en goede ligging t.o.v. de gezellige binnenstad (1 km) Een opsomming van voordelen:

 • de rust van het natuurgebied Moerenburg aan de overzijde van het kanaal.
 • oneindig wandelen, joggen, skeeleren en fietsen en alle ruimte voor ontspanning
 • wandeling langs het water naar één van de vele terrasjes in de Piushaven
 • wonen aan de waterkant met vakantiegevoel in eigen woning

Blok E is dus het 4e woonblok, dat zal bestaan uit 37 eengezinswoningen, voor elk wat wils, gelegen aan het Kanaal en grenzend aan het Casper Houbenplein. Ook nu weer een grote diversiteit aan woningen.

Wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten aan uw tuin? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor informatie en een vrijblijvende afspraak.

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Tilburg? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • Uit te voeren door de handige DHZ-er of door Gras en Groen
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Projecten in Tilburg

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Tilburg

Wilt u kunstgras laten leggen in Tilburg? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Tilburg gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Tilburg

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Tilburg? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen of het kunstgras direct bestellen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot de aankoop. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen, maar u kunt het ook thuis laten bezorgen!

Kunstgras bezorgen in Tilburg

Wilt u zelf kunstgras gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om het kunstgras af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de kunstgras bezorgservice krijgt u het kunstgras bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert kwalitatieve kunstgras soorten tegen scherpe prijzen. U kunt het kunstgras binnen 3 werkdagen laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. 

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Is kunstgras kleur- en slijtvast?

Het kunstgras is kleur- en slijtvast. Komt er binnen 8 jaar verkleuring of verslijting voor, terwijl het kunstgras op een normale manier behandeld is? Dan zullen wij het kunstgras kosteloos komen vervangen.

Is het kunstgras veilig?

Al onze producten voldoen aan de strenge EN71-3 norm. Hierdoor kunt u zorgeloos van het kunstgras genieten en is het niet schadelijk voor uw gezondheid of die van uw dieren.

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

Meet zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op. Door het op maat maken van het kunstgras dient u rekening te houden met snijverlies. Kunstgras zit op een rol met een breedte van 4 meter. Op deze pagina geven wij advies voor het berekenen van het oppervlak.

Welk kunstgras is het meest geschikt voor mijn situatie?

Kiest u voor een kunstgras gazon in de tuin? Dan zijn de kunstgrassoorten met een mooie uitstraling aan te bevelen. Deze moet namelijk niet van echt gras te onderscheiden zijn! Een soort met lange vezels en verschillende groentinten ligt hierbij voor de hand.

Schaft u kunstgras aan, zodat uw kinderen hier op kunnen spelen? Dan kunt u beter kiezen voor kunstgras met iets kortere vezels. Een bal zal hier bijvoorbeeld beter op rollen, en het kunstgras komt niet zo snel plat te liggen na veelvuldig gebruik.

Wilt u graag een stuk kunstgras op uw balkon of dakterras aan laten leggen? Zorg er dan voor dat u een kunstgrassoort kiest met korte vezels. U wilt natuurlijk dat de deur nog steeds goed open kan gaan en dat meubels en andere spullen stevig op het kunstgras kunnen staan.

Hoe kan ik het kunstgras bestellen?

U kunt het kunstgras en de bijbehorende accessoires online bestellen. Ga daarvoor naar kunstgras bestellen.

Welke garantie heb ik op het kunstgras?

U ontvangt één jaar garantie op de aanleg van het kunstgras. Dit betreft het egaliseren van de ondergrond en de naden die zijn verlijmd. Op het kunstgras heeft u acht jaar lang garantie indien het verkleurd of last heeft van slijtage.