Kunstgras Schiedam

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Schiedam? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Schiedam. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Grote Markt of het pittoreske plekje aan de Oude Sluis. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Schiedam. We hebben zelfs een project bij het centrum, aan de nieuwstraat afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Schiedam heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Schiedam

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Schiedam zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:

Oost,, West,  Zuid, Nieuwland, Groenoord, Kethel, Woudhoek en Spaland/Sveaparken.

Algemene informatie Schiedam

Schiedam is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en is gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas. Per 30 april 2017 had de gemeente 77.833 inwoners. De stad is vooral bekend om haar jenever, de historische binnenstad met grachten, en de hoogste windmolens ter wereld.

De achttiende eeuw was Schiedams Gouden Eeuw: de stilgevallen drankimport uit Frankrijk maakte de opkomst van de Schiedamse jeneverstokerij mogelijk. Vanuit tientallen branderijen en distilleerderijen werd Schiedamse jenever over de hele wereld geëxporteerd. De jeneverindustrie gaf Schiedam de bijnaam 'Zwart Nazareth'. De bedrijfstak is inmiddels grotendeels verdwenen. In de twintigste eeuw bloeide in Schiedam de scheepsbouw (onder andere Wilton-Fijenoord) op, maar ook deze bedrijfstak is grotendeels verdwenen. Schiedam is nu vooral een forensengemeente. Daarnaast heeft Schiedam zich in de afgelopen jaren meer en meer ontwikkeld als toeristische trekpleister.

Kunstgrasvelden in Schiedam

Naast het groen, dat u vindt in de omgeving vindt in de noordelijke groene polders, beschikt Schiedam over veel groene parels zoals park Kethel, het Strickledepark, park Maasboulevard, het Beatrixpark en het Volkspark. U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. Excelsior '20, HBSS, Hermes-DVS, Kethel Spaland  PPSC en SVV. Maar veel van deze voetbalverenigingen, de Hockey Combinatie Schiedam en tennisverenigingen als TC Spieringshoek, TC Kethelhage, Los Amigos, Schiedamse LTV en Rebounce  spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Schiedam ook ideaal!

Grondsoorten in Schiedam

De bodem van Schiedam bestaat uit kleigrond. Bij het aanleggen van kunstgras dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u daarna wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Schiedam

Nieuwbouwproject Schiedamse Meesters fase II

Na het succes van Fase 1 is Schiedamse Meesters  Fase 2 in verkoop gegaan! Deze fase bestaat uit 52 royale eengezinswoningen en luxe twee-onder-één kapwoningen.
De wijk Kethel ligt tegen het Beatrixpark en de Poldervaartzone aan en de nieuwe woonwijk Schiedamse Meesters gaat groen en natuurlijk ogen. Verharding wordt geminimaliseerd en er worden natuurvriendelijke oevers, rietzones en hagen gerealiseerd.
Bent u als toekomstige bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Park Harga fase III

In het Hargapark, zeer centraal gelegen in Schiedam, komt een volledig nieuwe milieuvriendelijke woonwijk. Het eerste plan omvat 156 betaalbare eengezinswoningen en ruime appartementen. Het groene karakter van het park blijft behouden want er blijven ook sportvoorzieningen in het park aanwezig. Alle woningen zijn zeer energiezuinig.
Fase 3 en 4 zijn verkocht: 16 Waterwoningen, type 2-onder-1-kap en 2 type vrijstaand en 8 Singelwoningen en 22 Appartementen
Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin, balkon, of (dak)terras ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Park Entree

Niet alleen mooi en comfortabel, maar met heel veel extra’s. In Schiedam, tussen het stadscentrum en het Beatrixpark, verrijzen 90 gelijkvloerse woningen in zowel koop als huur.
Hier zijn volop mogelijkheden gecreëerd om ook samen met anderen leuke dingen te doen, die het leven aangenaam en gezellig maken. Wat dacht u van een gezamenlijke tuin waarin u kunt genieten van de zon, of van een lounge om samen te koken, een spelletje te spelen, te fitnessen of gewoon een praatje te maken. Op een steenworp afstand van natuur, stad en cultuur, dagelijkse voorzieningen én uitgaansmogelijkheden. Natuurlijk wilt u in de gezamenlijke binnentuin wel groen en gras zien, maar geen onderhoud! Dan moet u zeker overwegen om uw tuin in te richten met een mooi kunstgras gazon. Neem dan contact op met de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras?

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Schiedam? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • Uit te voeren door de handige DHZ-er of door Gras en Groen
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Projecten in Schiedam

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Schiedam

Wilt u kunstgras laten leggen in Schiedam? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Schiedam gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Schiedam

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Schiedam? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen of het kunstgras direct bestellen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot de aankoop. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen, maar u kunt het ook thuis laten bezorgen!

Kunstgras bezorgen in Schiedam

Wilt u zelf kunstgras gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om het kunstgras af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de kunstgras bezorgservice krijgt u het kunstgras bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert kwalitatieve kunstgras soorten tegen scherpe prijzen. U kunt het kunstgras binnen 3 werkdagen laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. 

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Is kunstgras kleur- en slijtvast?

Het kunstgras is kleur- en slijtvast. Komt er binnen 8 jaar verkleuring of verslijting voor, terwijl het kunstgras op een normale manier behandeld is? Dan zullen wij het kunstgras kosteloos komen vervangen.

Is het kunstgras veilig?

Al onze producten voldoen aan de strenge EN71-3 norm. Hierdoor kunt u zorgeloos van het kunstgras genieten en is het niet schadelijk voor uw gezondheid of die van uw dieren.

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

Meet zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op. Door het op maat maken van het kunstgras dient u rekening te houden met snijverlies. Kunstgras zit op een rol met een breedte van 4 meter. Op deze pagina geven wij advies voor het berekenen van het oppervlak.

Welk kunstgras is het meest geschikt voor mijn situatie?

Kiest u voor een kunstgras gazon in de tuin? Dan zijn de kunstgrassoorten met een mooie uitstraling aan te bevelen. Deze moet namelijk niet van echt gras te onderscheiden zijn! Een soort met lange vezels en verschillende groentinten ligt hierbij voor de hand.

Schaft u kunstgras aan, zodat uw kinderen hier op kunnen spelen? Dan kunt u beter kiezen voor kunstgras met iets kortere vezels. Een bal zal hier bijvoorbeeld beter op rollen, en het kunstgras komt niet zo snel plat te liggen na veelvuldig gebruik.

Wilt u graag een stuk kunstgras op uw balkon of dakterras aan laten leggen? Zorg er dan voor dat u een kunstgrassoort kiest met korte vezels. U wilt natuurlijk dat de deur nog steeds goed open kan gaan en dat meubels en andere spullen stevig op het kunstgras kunnen staan.

Hoe kan ik het kunstgras bestellen?

U kunt het kunstgras en de bijbehorende accessoires online bestellen. Ga daarvoor naar kunstgras bestellen.

Welke garantie heb ik op het kunstgras?

U ontvangt één jaar garantie op de aanleg van het kunstgras. Dit betreft het egaliseren van de ondergrond en de naden die zijn verlijmd. Op het kunstgras heeft u acht jaar lang garantie indien het verkleurd of last heeft van slijtage.