Kunstgras Oss

Kunstgras leggen Oss

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Oss? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Oss waar Gras en Groen ook werkt

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Oss? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook in Oss. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken op het plein aan de Heuvel. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Waar leggen wij kunstgras in Oss

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Oss. We hebben zelfs een project bij de Varkensmarkt afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Oss heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Naast kunstgras leggen in en rond het centrum van Oss zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken.. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:  Schadewijk, Zuid, Krinkelhoek, Ruwaard en Ussen.

Algemene informatie Oss

Oss is een stad gelegen in de provincie Noord Brabant en heeft een sterke regionale functie als werk- en woonstad, omringd door verschillende landschappen. Alhoewel het een rijke historie kent,zijn er nagenoeg geen monumenten meer te vinden die dateren van voor 1850.

De stad heeft veel werkgelegenheid geboden, door de vestiging van de fabrieken van van den Bergh en Jurgens /Unox (het latere Unilever), MSD (voorheen Organon) en Desso (waar sinds 1980 kunstgras wordt geproduceerd). Echter door verhuizingen en overnames is in deze bedrijven de werkgelegenheid fors afgenomen. Groeiend daarentegen zijn Heesen Yachts en van de diverse vervoerders, die zich in Oss hebben gevestigd, rijden zo’n 2000 vrachtwagens in Europa rond.

Kunstgrasvelden in Oss

Er liggen om Oss wat gevarieerde natuurgebieden: In het Zuiden een kleinschalig landschap met bossen en akkers, dat naar het Oosten overgaat in de Herpse bossen. Ten Noorden, een vlak poldergebied waar de Hertogswetering doorheen loopt en waar zich het natuurgebied Ossemeer zich bevindt. Ook beschikt Oss ook over het Sibeliuspark,

Daarnaast komt u natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de velden van FC Oss aan de Mondriaanlaan. Ook spelen er nog andere voetbalclubs in Oss, namelijk SV OSS '20, RKSV Margriet, RKSV Cito, DESO, SV Ruwaard, FC Schadewijk en SV TOP. Maar al veel van de  bovengenoemde clubs en ook hockeyclub MHC Oss en veel van de tennisverenigingen als Helios, TOZ, Breakpoint, Rackets, Hartog, de Broekhoek en de Hoef, spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Oss ook ideaal!

Grondsoorten in Oss

De Bodem van Oss, is voornamelijk zandgrond, met slechts benoorden de huidige bebouwing, in het poldergebied, kleigrond. Bij het aanleggen van kunstgras  heeft u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Mocht uw woning onverhoopt toch uit klei bestaan, dan dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar daarna heeft u dezelfde hierboven genoemde  voordelen.

Nieuwbouwwijken in Oss

Nieuwbouwproject De Kwekerij

De Kwekerij wordt een nieuw wijkje op de de plek waar ooit tuincentrum Zwanenberg heeft gestaan. Het terrein wordt een groen opgezette wijk temidden van het park,  informeel, kindvriendelijk, chique en intiem. Hier komen er 4 parkbungalows, en 8 twee-onder-een-kapwoningen en later nog eens 18 rijwoningen, 8 tweekappers en 2 vrijstaande woningen. Waar vroeger bomen en struiken werden gekweekt, woont u straks tussen volwassen groen in een bestaande buurt en naast een schitterend park.
De architectuur in “Chalet-stijl”, met zorgvuldige detaillering zijn hierbij kenmerkend.
Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Park Zwanenberg

Pal naast het project “de Kwekerij”, wordt ook gewerkt aan de realisatie van het Oss van Morgen. Dit is een aantrekkelijk gebied om te werken, leren en leven. Het hele gebied staat in het teken van verbinden, vernieuwend bezig zijn en elkaar ontmoeten: horeca, zorg, sportclubs, scholen/ talentencampus en een nieuw aangelegd park vloeien in dit park samen, dicht bij het centrum van Oss gelegen en goed bereikbaar. Wordt u straks de eigenaar van één van de 34 woningen in Park Zwanenberg, dan gaat u uw tuin, balkon of dakterras wellicht inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.?

Nieuwbouwproject Horzak

De wijk Horzak is zeer populair. Dat is niet zo verwonderlijk, want vlakbij het centrum en vlakbij de natuur gelegen. Hier staat de aannemer in de startblokken om 11 riante tweekappers en vrijstaande woningen op ruime percelen te bouwen.
Bent u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Oss en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Oss

Wilt u kunstgras laten leggen in Oss? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Oss gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Oss

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Oss? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!