Kunstgras kopen

Zo kies je het kunstgras uit!

Geplaatst: 16/09/2020 Aangepast: 09/12/2020

Ben je van plan om kunstgras te kopen? Maar weet je eigenlijk niet precies waar je moet beginnen? Wij hebben een stappenplan voor je uitgewerkt om te zorgen dat je het kunstgras kiest dat bij jou past!

Kunstgras kopen

Kunstgras heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Zo blijft het gazon altijd groen, hoe je niet te maaien of te sproeien en is het bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Daarbij wordt het door de toenemende kwaliteit tegenwoordig ook steeds moeilijker om kunstgras van echt gras te onderscheiden.

Bij het kopen van kunstgras zijn er oneindig veel mogelijkheden. Het is dan ook lastig om een weg te vinden door alle aanbieders op het internet. Voor de meeste mensen is het namelijk geen alledaagse bezigheid. Waar moet je rekening mee houden? Met onderstaand stappenplan wordt de keuze van het juiste kunstgras hopelijk een stuk eenvoudiger!

Stappenplan kunstgras uitkiezen

  1. Doel en budget van kunstgras bepalen
  2. Aanvraag van gratis stalen
  3. Bezoek aan de showtuin
  4. Offerte aanvragen
  5. Inmeten op locatie
  6. Uitvoering binnen 21 dagen

Stap 1. Doel en budget van kunstgras bepalen

Als eerste is het verstandig om voor jezelf na te gaan waar het kunstgras voor gebruikt zal worden. Gaan kinderen hier intensief op spelen of is het vooral voor de uitstraling van de tuin? Wanneer er veel op gelopen gaat worden is het belangrijk om kwalitatief kunstgras te kiezen dat niet snel plat gaat liggen. Is het daarentegen vooral ter decoratie? Dan is het van belang dat het kunstgras zo natuurlijk mogelijk oogt. Dit heeft te maken met de vezels van het kunstgras. Hoe langer de vezels zijn, hoe natuurlijker het gras eruit ziet, maar ook hoe duurder het wordt. Hoe korter de vezels zijn, hoe makkelijker het rechtop blijft staan en hoe goedkoper het wordt. Daarbij speelt de dichtheid van het kunstgras ook een grote rol. Heb je veel vezels op de kunstgrasmat? Dan krijgt het kunstgras een natuurlijke uitstraling. Maar wederom: hoe duurder het zal worden.

Het is dus belangrijk om van te voren vast te stellen wat het budget is. Hierbij moet je eerst de oppervlakte berekenen. Waar komt het kunstgras te liggen? Hoeveel m² heb je dan ongeveer nodig? Bekijk hier hoe je de oppervlakte kunt berekenen, waarmee je ook rekening houdt met het snijverlies! Pas als dat duidelijk is kun je online de verschillende soorten kunstgras in jouw prijsklasse gaan vergelijken.

Stap 2. Aanvraag van gratis stalen

Bij veel kunstgras aanbieders heb je de mogelijkheid om gratis stalen te bestellen. Stalen zijn kleine kunstgras stukjes. Deze kun je online uitkiezen en worden vervolgens naar jou thuis gestuurd. Op deze manier kun je vanuit huis de verschillende soorten kunstgras vergelijken. Je kunt de kleur beter zien dan op het internet en je kunt voelen hoe zacht het kunstgras nou eigenlijk echt is. Na de bezorging van de stalen is het belangrijk om de kunstgrasmatten even op te borstelen met de hand. Door de verzending in een doosje zullen de sprieten namelijk plat zijn gaan liggen.

Stap 3. Bezoek aan de showtuin

Heb je de stalen besteld maar weet je eigenlijk nog niet welk kunstgras je wilt? Geen paniek! Bij Gras en Groen heb je de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de kunstgras showtuin. Hier liggen de verschillende soorten kunstgras voor je gepresenteerd, zodat je kunt zien hoe het kunstgras eruit ziet wanneer dit aangelegd is. Ook heb je hier de mogelijkheid om advies te vragen of inspiratie op te doen.

Stap 4. Offerte aanvragen

Heb je voor jezelf besloten welk soort kunstgras het beste bij jouw tuin en persoonlijke voorkeur past? Dat is alvast een hele opgave! Nu is het tijd om een offerte aan te vragen. Als het goed is weet je ongeveer hoeveel m² aan kunstgras je nodig hebt. Zo niet? Meet dit voor de zekerheid nog even op. Op deze manier kun je te weten komen hoeveel geld je ongeveer kwijt bent voor jouw kunstgras.

Stap 5. Inmeten op locatie

Voordat wij het kunstgras aan komen leggen zullen we eerst de oppervlakte op komen meten. Kunstgras wordt namelijk geproduceerd op rollen van maximaal 4 meter breed. Om het snijverlies zoveel mogelijk te voorkomen zullen wij op locatie kijken hoe het kunstgras zo efficiënt mogelijk aangelegd kan worden.

Stap 6. Uitvoering binnen 21 dagen

Wanneer er een akkoord is bereikt over de aanleg van kunstgras zullen wij dit binnen 21 dagen bij jou thuis komen leggen. Het enige struikelpunt is het weer. Voor de aanleg van kunstgras is het belangrijk dat het niet regent. Op deze manier blijft het kunstgras goed aan elkaar plakken en zal het in te strooien kwartszand op de juiste manier tussen de vezels komen te liggen.

Heb je nog vragen over de keuze van kunstgras? Kom langs in onze showtuin in 's-Hertogenbosch!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Nú 10% korting op uw kunstgras bij een bezoek aan de showtuin!