Wateroverlast bij kunstgras

Wateroverlast bij kunstgras

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 18-04-2018

Tonyo van Run

Extreme regenval kan leiden tot wateroverlast in uw tuin. Hoe kunt u bij het leggen van kunstgras wateroverlast voorkomen? Door bij de aanleg rekening te houden met extreme regenval kan overlast eenvoudig voorkomen worden. Lees hier op welke wijze Gras en Groen Kunstgras toekomstige problemen het hoofd biedt.

Waardoor ontstaat wateroverlast?

Steeds vaker worden we geconfronteerd met extreme regenval. Volgens de deskundigen zal klimaatverandering in de toekomst ook niet voor verbetering zorgen. Grote hoeveelheden water kunnen niet altijd in een zeer korte tijd verwerkt worden. Zeker wanneer er grote delen van de tuin verhard zijn zal deze onder water komen te staan. Wateroverlast bij kunstgras ontstaan dan ook vaak door het ontbreken van een balans tussen verharding en plekken in de tuin waar het water kan infiltreren in het grondwater.

Wat is effect van kunstgras op wateroverlast in uw tuin?

“Kan al dat regenwater wel wegzakken in mijn kunstgras?” Deze vraag wordt zeer regelmatig gesteld in de kunstgras showtuin van Gras en Groen. Gelukkig kan deze vraag volmondig met ja beantwoord worden. Kunstgras zorgt voor een uitstekende afwatering van het oppervlak. Zowel op de plekken waar het kunstgrassprieten door de backing zijn getuft als door geperforeerde gaten in de backing kan het regenwater wegzakken. Mogelijke problemen met het afvoeren van water worden dan ook niet door het kunstgras veroorzaakt.

Waardoor kan er wel wateroverlast ontstaan?

Als de bodem onvoldoende waterdoorlatend is ontstaan er problemen. Het water komt gevangen te zitten waardoor het kunstgras op het water komt te liggen. Dit effect treedt regelmatig op bij voetbalvelden zoals te zien is op de foto van dit nieuwsbericht. Oorzaken hiervan zijn:

Welke oplossingen zijn er om wateroverlast tegen te gaan?

Door de onderbouw van kunstgras op de juiste wijze aan te leggen voorkomt u de meeste problemen. Gras en Groen Kunstgras legt het kunstgras op een laag van minimaal 6 centimeter stabilisatie mix. Dankzij de grove structuur van het betongranulaat kan regenwater eenvoudig in deze ondergrond wegzakken.

Daarnaast is een goede verhouding tussen verharding en groen essentieel. Het is onmogelijk de regenval van de volledige tuin op slechts een paar vierkante meter kunstgras af te voeren. (Kunst)gras, border en halfverhardingen moeten in de juiste verhouding staan tot elkaar. Minimaal ⅓ van de tuin zou de mogelijkheid moeten bieden aan regenwater om weg te zakken in de grond.

Gras en Groen Kunstgras voorkomt waterproblemen in uw tuin

De experts van Gras en Groen Kunstgras die zorgen voor de aanleg van uw toekomstige kunstgras gazon zorgen voor een gedegen aanleg. Daarbij houden zij rekening met de afwatering.

Voor een gedegen aanleg van uw kunstgras, waarmee wateroverlast wordt voorkomen, kunt u vrijblijvend online een offerte aanvragen. Beter nog is een bezoek brengen aan de showtuin. Daar kunt u de kwaliteit van uitvoering en het zeer natuurlijk ogende kunstgras met eigen ogen aanschouwen. Van maandag tot en met zaterdag staan onze medewerkers voor u klaar om u te begeleiden naar een perfect en altijd groen gazon.

Lees ook:

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top drie best verkochte kunstgrassen

Top drie best verkochte kunstgrassen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

29-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

25-07-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

18-07-2018

Waarom kunstgras invegen met kwartszand? Gras en groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

27-06-2018

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Voordelen van kunstgras laten leggen

Voordelen van kunstgras laten leggen

13-06-2018

Wat zijn de voordelen van kunstgras laten leggen? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen