Waarom kiezen voor Nederlands kunstgras?

Waarom kiezen voor Nederlands kunstgras?

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 08-08-2017

Tonyo van Run

Nederlands kunstgras staat wereldwijd hoog aangeschreven. Hoe komt dit en waarom zou ook u moeten kiezen voor in Nederland geproduceerd kunstgras? Lees hier meer informatie over kunstgras uit Nederland.

Nederland koploper in de wereld op het gebied van kunstgras

Dat Nederland een grasland is dat is algemeen bekend. Zaden en graszoden gekweekt in de polder gaan werkelijk de hele wereld over. Voor kunstgras is dat niet anders. In Almelo en Genemuiden wordt kunstgras geproduceerd dat niet alleen voor Nederland is bestemd. Vanuit de hele wereld is er vraag naar het hoogwaardige, natuurlijk ogende kunstgras uit Nederland.

Vanwaar die internationale faam? Nederland is altijd al groot geweest in tapijt en de industrie die hier grote samenhang mee vertoond, zoals dus het kunstgras. Inmiddels liggen er ook diverse octrooien waardoor deze voorsprong niet zomaar ingehaald kan worden.

Voordelen van in Nederland geproduceerd kunstgras

Koploper of speler van wereldformaat ben je niet zomaar. Hiervoor dien je resultaten te boeken en je naam te vestigen. Dit zijn de voordelen die het Nederlands kunstgras u te bieden heeft ten opzichte van de Chinese of andere variant.

Duurzaam vanwege beperkt transport

Voor de uitstoot van Co2 maakt het een enorm verschil of het kunstgras binnen Nederland vervoerd moet worden of van de andere kant van de wereld moet komen. Het beperken van CO2 uitstoot de manier om klimaatverandering tegen te gaan. Waarom dan een product uit China halen terwijl het beste kunstgras uit eigen land komt?

Jarenlange garantie

Op het kunstgras van Gras en Groen dat in Nederland geproduceerd wordt ontvangt u 10 jaar garantie. Bedrijven die Chinees kunstgras aanbieden kunnen u deze garantie niet geven. Waar kunt u terecht als het kunstgras verkleurd, pluist of de backing kapot gaat? Kies voor Nederlands kunstgras en u heeft wel de fabrieksgarantie en dus zekerheid!

Brandvertragend

Alle soorten kunstgras van Gras en Groen Kunstgras zijn brandvertragend. Net als alle kerst en feestversieringen van tegenwoordig. Dat voorkomt een hoop ellende als er onverhoopt kooltjes van de BBQ of vuurkorf op het kunstgras terecht komen. Onze ervaring leert dat dit nog wel eens voor kan komen!

Productie met hoge milieueisen

De milieueisen liggen in Europa hoog. En zo hoort het ook vinden wij bij Gras en Groen. Goedkoop kunstgras inkopen willen wij ook ontzettend graag, dit mag echter niet ten koste gaan van de natuur. In Azië nemen ze het wat dat betreft wat minder nauw. Schandalen op dit gebied zijn er te over. Hier werken wij dus niet aan mee!

Lood en cadmium vrij

Dat er voor kunstgras kunststoffen worden gebruikt bij de productie is logisch. Dat hier geen schadelijke stoffen in zitten is even logisch als vereist. Van alle kunstgras soorten ontvangen wij jaarlijks keuringsrapporten. Dit verzekert ons en dus ook u ervan dat er geen schadelijke stoffen zoals lood of cadmium verwerkt zitten in het prachtige kunstgras.

Kunstgras voldoet aan de EN71-3 norm

Voor kunststof speelgoed is de EN17-3 norm opgesteld. Dit garandeert de koper van het speelgoed dat het onschadelijk is voor de gezondheid. Hoewel kunstgras niet op dezelfde manier gebruikt wordt als speelgoed door kleine kinderen voldoet het wel aan deze gestelde norm. Met alle ophef over de rubberen infil die gebruikt wordt is er immers als genoeg schade ontstaan.

Wilt u ook genieten van kunstgras van Nederlands fabrikaat?

Kies dan voor kunstgras laten leggen door Gras en Groen Kunstgras. Wij garanderen u de Nederlandse afkomst van onze producten. Dit verzekert u van een duurzaam, milieuvriendelijke en kwalitatief hoogwaardig product. U kunt een eerste stap zetten richting een onderhoudsvrij en altijd groen gazon door online een offerte of stalendoosje aan te vragen. Wilt u het kunstgras in het echt zien en voelen, kom dan langs in de showtuin. Deze is speciaal voor u 6 dagen in de week geopend. Wilt u het kunstgras zelf leggen? U kunt in de showtuin ook het kunstgras kopen en direct meenemen om zelf aan de slag te gaan!

Lees ook:

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top drie best verkochte kunstgrassen

Top drie best verkochte kunstgrassen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

29-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

25-07-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

Waarom kunstgras invegen met kwartszand?

18-07-2018

Waarom kunstgras invegen met kwartszand? Gras en groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras?

27-06-2018

Waardoor zijn er prijsverschillen bij kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Voordelen van kunstgras laten leggen

Voordelen van kunstgras laten leggen

13-06-2018

Wat zijn de voordelen van kunstgras laten leggen? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen