Snijverlies bij kunstgras berekenen

Snijverlies bij kunstgras berekenen

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 08-05-2018
Laatst aangepast op: 09-05-2018

Tonyo van Run

Wie ooit tapijt heeft gelegd kan zich waarschijnlijk al snel een voorstelling maken bij snijverlies en kunstgras. Het is een vergelijkbaar product waarbij vrijwel altijd snijverlies ontstaat. U leert hier het snijverlies van uw kunstgras te berekenen en te beperken.

Wat is snijverlies?

Als het kunstgras wordt gelegd wordt het overschot aan kunstgras afgesneden met een stanleymes. Grote delen kunstgras kunnen mogelijk elders aangelegd en verlijmd worden. Niet al het afgesneden kunstgras is dus per definitie snijverlies. Snijverlies is dus het kunstgras dat afgesneden is en afgevoerd wordt als restafval.

Snijverlies is net als bij tapijt altijd een heikel punt. U betaald voor kunstgras wat is feitelijk niet gebruikt. Dat is hard geld. Door bij de populaire soorten ook rollen van 200 cm breed te gebruiken kan Gras en Groen Kunstgras het snijverlies beperken!

Waardoor ontstaat er bij kunstgras snijverlies?

Wanneer men een oppervlak met kunstgras wil bedekken ontstaat er vrijwel altijd snijverlies. Kunstgras wordt namelijk net als tapijt op een vaste rol breedte gemaakt. Dit kan zowel 200 als 400 centimeter breed zijn. De afmeting van het kunstgras komt dan ook zelden overeen met de afmeting van uw gazon.

Het is daarnaast onmogelijk oneindig te knippen en klappen. De vleug en kopse naden vormen een beperkende factor op dit gebied. Het kunstgras dient altijd dezelfde kant uit gelegd te worden. Daarnaast zijn kopse naden het lastigste te verhullen en eerder zichtbaar. uitzondering hierop vormen de zeer dicht bezette soorten kunstgras.

Hoe kunt u het snijverlies berekenen?

Aan de hand van enkele stelregels is het snijverlies van uw kunstgras te berekenen. Een goede uitleg en uitwerking van enkele voorbeelden kunt u lezen op de pagina kunstgras berekenen.

Mocht u advies willen van één van de medewerkers dan is dat natuurlijk ook mogelijk. We kunnen hiervoor langskomen om de werkzaamheden in te meten. Heeft u het oppervlak al opgemeten en op schaal ingetekend? Dan kunnen wij aan de hand van deze gegevens de meest gunstige indeling voor u maken.

Voordelen Gras en Groen Kunstgras

Hoe kunt u het snijverlies beperken?

Door delen kunstgras met elkaar te verlijmen is het mogelijk te besparen op snijverlies. De ervaren medewerkers van Gras en Groen Kunstgras kunnen u eenvoudig helpen met besparen door het kunstgras. Zij zien direct de (on)mogelijkheden van uw gazon.

Een andere manier van besparen is het anders indelen van de ruimte. Vaak is het veel aantrekkelijker het gazon iets smaller te maken en de border uit te breiden dan het vele snijverlies te betalen. Andersom kan ook het geval zijn, dit komt echter minder vaak voor.

Laat het snijverlies voor u berekenen!

Wilt u het oppervlak van het kunstgras berekenen maar bent u niet helemaal zeker van uw zaak. Vraag dan één van de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras om hulp. Dit kan via de telefoon, mail of in de showtuin. Wij hanteren zeer korte reactietijden en kunnen u dan ook snel ter dienst zijn. Wij helpen u graag te besparen op snijverlies en dus duurzaam bezig te zijn!

Lees ook:

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

26-02-2019

Lage temperaturen, vorst, sneeuw en ijzel. Je kunstgras heeft heel wat te verduren gehad in de winter. Daarom is het nu tijd voor een uitgebreide voorjaarsbeurt. Welke onderhoudstaken zijn nodig?

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

30-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creactieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top drie best verkochte kunstgrassen

Top drie best verkochte kunstgrassen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

29-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen