Kunstgras

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Tweemaal per week een training en in het weekend een wedstrijdje. Voor veel jonge en fanatieke hockeyers is dat echt veels te weinig. Het liefste zouden zij altijd bij mooi weer buiten op een hockeyveldje staan te oefenen, want oefening baart kunst. Met een privé-hockeyveld in de tuin is dat ook prima mogelijk. De controle over de bal tijdens het pushen en het oefenen van de sleeppush dat kan namelijk ook gewoon in jouw eigen achtertuin!

Waarom een privé-hockeyveld aanleggen?

Kinderen stimuleren om te bewegen en te sporten: dat valt niet altijd mee. Gekluisterd aan de buis of computer brengen ze vele uren binnenshuis door. Dat is zonde, want buiten spelen en sporten is ontzettend goed voor opgroeiende kinderen. Een privé-hockeyveldje is voor hockeyende kinderen een ontzettend goede stimulans om te sporten. Samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt of van de hockeyclub ontwikkelen ze zowel technische als sociale vaardigheden.

Alle voordelen van een hockeyveld in de tuin op een rij:

 • Kinderen sporten meer en krijgen fysiek een sterkere bouw
 • De technische vaardigheden van kinderen gaan er op vooruit
 • Sportende kinderen hebben meer zelfvertrouwen
 • De sociale vaardigheden verbeteren
 • Sportende kinderen blijven ook sporten als ze ouder/volwassen zijn
 • Er is een veilige plek om te spelen met ouderlijk toezicht

Hoeveel ruimte is er nodig voor een hockeyveldje in de tuin?

Om thuis te kunnen oefenen en een leuk speelveldje te hebben is niet direct een ontzettend groot tuinoppervlak nodig. Speciaal voor de aanleg van een privé-hockeyveld in de particuliere tuin hebben wij een aantal standaardmodellen uitgetekend en gecalculeerd. Deze hebben de minimale afmetingen van 8 bij 4 meter. Kleiner kan wel, maar is mede door de rolbreedte van kunstgras prijstechnisch minder interessant.

Welke mogelijkheden zijn er?

Wij bieden maatwerk in alle opzichten. Met Gras en Groen Hoveniers hebben wij een succesvol hoveniersbedrijf dat ondersteuning biedt bij alle werkzaamheden van de aanleg van een privé-hockeyveld. Zo kunnen we dus een perfect hockeyveld realiseren, maar ook direct afrastering, sierbestrating en zelfs tuinberegening aanleggen. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zullen je volledig ontzorgen!

Hoe wordt een hockeyveldje in de tuin aangelegd?

Voor de aanleg van een hockeyveld hanteren we een vast stappenplan. De belasting van een kunstgras hockeyveld en de eisen die vanwege de sport eraan worden gesteld, zorgen voor een compleet andere werkwijze dan bij het kunstgras leggen in een tuin. Hieronder een korte opsomming van de stappen bij de aanleg van jouw privé-hockeyveld.

 • Uitgraven van de ondergrond
 • Betonnen opsluitbanden zetten
 • Aanvoeren grof lavasteen
 • Aanvoeren fijn lavasteen
 • Waterpas egaliseren
 • Uitrollen drukverdeeldoek
 • Uitrollen en op maat snijden kunstgras.

Wil je een uitgebreidere uitleg van deze stappen? Kijk op de pagina kunstgras hockey.

Video aanleg kunstgras hockeyveldje

Twee jaar geleden maakten twee studenten opnames van de aanleg van een kunstgras hockeyveld in Nijmegen. Bekijk hieronder hoe Gras en Groen destijds de aanleg verzorgde.

Youtube video

Vrijblijvend bezoek bij jou thuis

Zou jij wel zo’n schitterend hockeyveldje willen realiseren bij jou in de tuin? Neem dan contact op en wij komen geheel vrijblijvend bij je langs. Tijdens een bezoek bij jou thuis bekijken we de mogelijkheden op locatie en lichten wij onze werkwijze graag nader aan je toe. Je kunt het eerste contact leggen door:

 • Te bellen naar  073-7200935
 • Een mailtje te sturen naar kunstgras@grasengroen.nl
  Een bezoek te brengen aan Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch: Hedikhuizerweg 21c, 5222 BC Den Bosch. 
  Een vrijblijvende offerte aan te vragen

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!