Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 15-05-2019
Laatst aangepast op: 13-02-2019

Tonyo van Run

Tweemaal per week een training en in het weekend een wedstrijdje. Voor veel jonge en fanatieke hockeyers is dat echt veels te weinig. Het liefste zouden zij altijd bij mooi weer buiten op een hockeyveldje staan te oefenen, want oefening baart kunst. Met een privé-hockeyveld in de tuin is dat ook prima mogelijk. De controle over de bal tijdens het pushen en het oefenen van de sleeppush dat kan namelijk ook gewoon in jouw eigen achtertuin!

Waarom een privé-hockeyveld aanleggen?

Kinderen stimuleren om te bewegen en te sporten: dat valt niet altijd mee. Gekluisterd aan de buis of computer brengen ze vele uren binnenshuis door. Dat is zonde, want buiten spelen en sporten is ontzettend goed voor opgroeiende kinderen. Een privé-hockeyveldje is voor hockeyende kinderen een ontzettend goede stimulans om te sporten. Samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt of van de hockeyclub ontwikkelen ze zowel technische als sociale vaardigheden.

Alle voordelen van een hockeyveld in de tuin op een rij:

Hoeveel ruimte is er nodig voor een hockeyveldje in de tuin?

Om thuis te kunnen oefenen en een leuk speelveldje te hebben is niet direct een ontzettend groot tuinoppervlak nodig. Speciaal voor de aanleg van een privé-hockeyveld in de particuliere tuin hebben wij een aantal standaardmodellen uitgetekend en gecalculeerd. Deze hebben de minimale afmetingen van 8 bij 4 meter. Kleiner kan wel, maar is mede door de rolbreedte van kunstgras prijstechnisch minder interessant.

Welke mogelijkheden zijn er?

Wij bieden maatwerk in alle opzichten. Met Gras en Groen Hoveniers hebben wij een succesvol hoveniersbedrijf dat ondersteuning biedt bij alle werkzaamheden van de aanleg van een privé-hockeyveld. Zo kunnen we dus een perfect hockeyveld realiseren, maar ook direct afrastering, sierbestrating en zelfs tuinberegening aanleggen. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij zullen je volledig ontzorgen!

Hoe wordt een hockeyveldje in de tuin aangelegd?

Voor de aanleg van een hockeyveld hanteren we een vast stappenplan. De belasting van een kunstgras hockeyveld en de eisen die vanwege de sport eraan worden gesteld, zorgen voor een compleet andere werkwijze dan bij het kunstgras leggen in een tuin. Hieronder een korte opsomming van de stappen bij de aanleg van jouw privé-hockeyveld.

Wil je een uitgebreidere uitleg van deze stappen? Kijk op de pagina kunstgras hockey.

Video aanleg kunstgras hockeyveldje

Twee jaar geleden maakten twee studenten opnames van de aanleg van een kunstgras hockeyveld in Nijmegen. Bekijk hieronder hoe Gras en Groen destijds de aanleg verzorgde.

Youtube video

Vrijblijvend bezoek bij jou thuis

Zou jij wel zo’n schitterend hockeyveldje willen realiseren bij jou in de tuin? Neem dan contact op en wij komen geheel vrijblijvend bij je langs. Tijdens een bezoek bij jou thuis bekijken we de mogelijkheden op locatie en lichten wij onze werkwijze graag nader aan je toe. Je kunt het eerste contact leggen door:

Kunstgras voor jouw privé-hockeyveld:

Multi-sport 2.0
Multisport 2.0

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling

2

Multisport is bij uitstek geschikt voor hockey, maar ook voor overige sporten. Donkergroen van kleur en zeer veilig om op te sporten.

Lees verder
Arizona Relax
Arizona Relax

€ 26,95 p/m²    

Uitstraling

4

Zeer natuurlijk ogend kunstgras voor een zacht prijsje. De Arizona Relax doet u denken aan een goed onderhouden en strak gemaaid gazon.

Lees verder
Texas Natural
Texas Natural

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling

4

Een nieuwkomer met hoge verwachtingen. De UNIEKE gekroesde vezel valt ongetwijfeld in de smaak bij degene die op zoek is naar een natuurlijke look!

Lees verder

Lees ook:

Mos uit je kunstgras verwijderen

Mos uit je kunstgras verwijderen

15-09-2019

Na verloop van tijd kan er mos gaan groeien in jouw prachtig aangelegde kunstgras gazon. En dat is nou net wat je niet wilt. Hoe los je het op? Of nog beter: hoe zijn we mos een stap voor?

Lees verder
Waarom kunstgras laten leggen?

Waarom kunstgras laten leggen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Kantopsluiting Cortenstaal

Kantopsluiting Cortenstaal

14-08-2019

Laat jouw kunstgras gazon er stijlvol bijliggen. Kies voor sterk, duurzaam en modern; laat een kantopsluiting van cortenstaal plaatsen. Of neem een verhoogde rand op de opsluitband.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

26-02-2019

Lage temperaturen, vorst, sneeuw en ijzel. Je kunstgras heeft heel wat te verduren gehad in de winter. Daarom is het nu tijd voor een uitgebreide voorjaarsbeurt. Welke onderhoudstaken zijn nodig?

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen