Kunstgras toepassingen

Pannaveldje in de tuin

Geplaatst: 04/11/2020 Aangepast: 09/12/2020

Vraag aan menig kind wat een pannaveldje is en ze kunnen het jou vertellen. Pannavoetbal is een nieuwe hype, waarbij er op een klein veldje gevoetbald wordt. Ook Gras en Groen gaat mee met deze hype! Ben je benieuwd naar de aanleg van een kunstgras pannaveldje in jouw tuin? Lees dan verder!

Pannavoetbal

Een nieuwe variant op straatvoetbal is het pannavoetbal. Op een klein pannaveldje van kunstgras met hekwerk en goaltjes speel je over het algemeen 1 tegen 1. Het doel van het spel is om een panna te maken bij de tegenstander. Dit doe je door de bal door de benen van de tegenstander heen te spelen. Wordt er in de tijd van het spel geen panna gemaakt? Dan telt het aantal doelpunten dat gescoord is.

Door het hekwerk om het speelveld heen is het een ontzettend actief spel. De bal kan niet uit gaan, waardoor er alsmaar gespeeld kan blijven worden. Vanwege deze zware belasting op het veld is een goede ondergrond erg belangrijk. Kunstgras is hiervoor de perfecte uitkomst, want dat kan wel tegen een stootje!

Aanleg pannaveldje

Een pannaveldje kan op meerdere plaatsen aangelegd worden. Over het algemeen is een pannaveldje minimaal 6 meter lang. Er valt echter veel te variëren met de afmetingen. Let hierbij wel op. Wordt het veld te klein, dan zal het spel ook lastiger worden. Maar is het pannaveld erg groot, dan is het fysieke en dynamische idee van het spel verdwenen.

Pannaveldje in de tuin

Heb je kinderen die graag actief bezig zijn na schooltijd? Dan is een pannaveldje in de tuin het overwegen waard. Samen met vriendjes of vriendinnetjes kunnen zij zich fysiek helemaal uitleven en tegelijkertijd hun voetbaltechniek bijspijkeren. Hier hoeft de tuin niet heel groot voor te zijn. Een pannaveldje is in te richten naar eigen wensen, waardoor zelfs de kleinste tuintjes hiermee opgevuld kunnen worden. Bij aankoop van een pannaveldje verzorgen wij het kunstgras, maar ook het hekwerk er omheen. Andere wensen? Laat het ons vooral weten!

Pannaveldje bij school, opvang of publieke ruimte

Naast de tuin zijn pannaveldjes ook ontzettend geschikt voor gemeenschappelijke ruimtes. Tijdens de pauze op school of bij een kinderdagverblijf wil je bijvoorbeeld toch graag dat de kinderen wat beweging krijgen. Een pannaveldje zorgt voor korte potjes voetbal, waardoor iedereen mee kan spelen en aan de beurt komt. Het enige wat nog nodig is, is een voetbal! Ook zou je een pannaveldje aan kunnen leggen in een publieke ruimte. Als speelveldje voor kinderen in de buurt is dit ideaal om na school te kunnen spelen.

Twijfel je over de aanleg van een pannaveldje bij jou in de tuin of andere plek? Vraag dan vrijblijvend bij ons een offerte aan. We komen graag langs om de mogelijkheden met je door te spreken.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Oranjekoorts: Nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²! (Korting wordt in de offerte verrekend)