Kunstgras leggen

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Mos, onkruid, kale plekken en wekelijks onderhoud. Hoewel een goed onderhouden gazon tot ieders verbeelding spreekt zijn er ook tal van nadelen van echt gras te benoemen. Nu, aan het einde van de winter, zijn deze nadelen vaak terug te zien. Is jouw gazon aan vervanging toe of overweeg je een gazon aan te leggen? Met kunstgras hoef je niet te wachten op het mooie weer!

Een nieuw gazon: gras of kunstgras?

Is het tijd voor een nieuw gazon bij jou in de tuin? Dan is het misschien ook tijd om de voor- en nadelen van echt gras en kunstgras nog eens langs elkaar te zetten. Natuurlijk is echt gras ontzettend mooi: het is niet voor niets dat er kunstgras is ontwikkeld. Zelf ben ik een enorme liefhebber van echt gras: De banen die je ziet na het maaien en wat te denken van de geur als het net gemaaid is.

Helaas verliest een gazon snel de sierwaarde als het niet in goede conditie is. De tuin ziet er dan direct onverzorgd uit. In de praktijk blijkt dat de groeiomstandigheden in veel tuinen niet optimaal zijn. En dat is natuurlijk logisch. De schaduw van het huis, schutting, bomen en hagen zijn voor het gras verre van ideaal. Plus dat spelende kinderen alle goede bedoelingen van gazononderhoud snel teniet doen.

Kunstgras heeft deze nadelen niet. Het is altijd groen en vraagt vrijwel geen onderhoud. Heeft kunstgras dan helemaal geen nadelen? Natuurlijk wel. De prijs ligt een stukje hoger en uiteindelijk blijft het natuurlijk kunst. Gelukkig is dit laatste wel steeds lastiger te zien. Hier, in de showtuin van Gras en Groen, voelen bezoekers zelfs om te controleren of het nu echt of nep is!

Voordelen van kunstgras op een rij

  • Kunstgras is onderhoudsvriendelijk
  • Geen jaarlijkse kosten aan mest, water en andere onderhoudsproducten
  • Geen ergernis van kale plekken, mos of onkruid
  • Het gazon is altijd egaal groen van kleur
  • Na regenval is het direct te betreden
  • En voor alle ouders: geen groene vlekken of modder in de kleding

Een kunstgras gazon aanleggen kan (bijna) altijd!

Een ander groot voordeel van kunstgras is dat het niet groeit. Nooit meer maaien klinkt voor velen als muziek in de oren. Doordat het niet groeit is de aanleg of vervanging van het gazon ook niet afhankelijk van het weer. Het inzaaien van een gazon of het leggen van graszoden is seizoensgebonden. Kunstgras leggen kunnen wij, behalve als het vriest, het hele jaar doorleggen!

Welke soort kunstgras kies jij?

Ga je voor kunstgras? Het grappige is dat iedereen dan toch weer wil dat dit er zo echt mogelijk uitziet. Zo heb je uiteindelijk wel de voordelen, maar niet de nadelen van gras. Bij het samenstellen van het assortiment is dat dan ook de grote uitdaging. Gelukkig is het kunstgras van tegenwoordig niet meer te vergelijken met een decennia geleden of met wat ze bij de bouwmarkt verkopen.

Als je tapijt gaat uitzoeken dan doe je dit in de regel niet op basis van een foto op het internet. Bij kunstgras is dat niet anders. Hoewel wij het kunstgras zo goed mogelijk in beeld hebben gebracht is het toch een product dat je moet zien en voelen.

In de showtuin bij Gras en Groen in Den Bosch liggen alle soorten kunstgras onder natuurlijke omstandigheden in de buitenlucht. Daarom is dit de ideale plek om soorten te vergelijken en eventueel advies te krijgen van één van onze medewerkers. Je krijgt dan direct uitleg over hoe het werkt als je het kunstgras wilt laten leggen. Mogen wij jou binnenkort ontvangen met een kopje koffie? Bekijk hier de actuele openingstijden.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten