Kunstgras

Mosdraad in kunstgras

Geplaatst: 30/09/2020 Aangepast: 09/12/2020

Misschien is het je wel eens opgevallen. In sommige kunstgras soorten van Gras en Groen zitten van die bruine en groene krulletjes. Maar wat is dat nou eigenlijk? Deze worden mosdraad genoemd. Waar is mosdraad in kunstgras goed voor? Wij leggen het voor je uit!

Wat is mosdraad?

Mosdraad valt over het algemeen niet heel erg op. Het zit tussen de vezels van het kunstgras in geweven en heeft meestal een groene of bruin/beige-achtige kleur. Als je niet weet waar het goed voor is zou je denken dat het er niet hoort. Toch heeft mosdraad een erg belangrijke functie binnen het kunstgras. De krulletjes zorgen er namelijk voor dat het kunstgras langer mooi blijft. Het draagt bij aan de stevigheid van het kunstgras, maar zorgt ook voor een mooiere uitstraling.

Steviger kunstgras door mosdraad

Wat veel mensen misschien niet hadden verwacht, is dat mosdraad bijdraagt aan de stevigheid van het kunstgras. Wanneer je kiest voor een kwalitatieve kunstgrasmat zullen de vezels goed rechtop blijven staan. Ook herstellen zij zich snel wanneer er zware meubels op hebben gestaan of er intensief overheen gelopen wordt. Maar hoe komt kunstgras aan die stevigheid? Mosdraad speelt hier een grote rol in.

Vroeger werd er eigenlijk alleen zand gebruikt om kunstgras stevigheid mee te geven. Door zand te strooien in het kunstgras blijven de vezels beter rechtop staan. Tegenwoordig kan dit ook gerealiseerd worden met mosdraad. De gekrulde sprietjes zorgen er namelijk voor dat de lange kunstgrassprieten niet zo snel plat gaan liggen. Het mosdraad zit tussen de vezels in, waardoor deze omhoog gehouden worden.

Hoef je dan geen zand meer in te strooien?

Mosdraad zou een goede vervanger voor zand kunnen zijn, maar niet in alle gevallen. Mosdraad is namelijk een heel stuk lichter dan zand. In sommige gevallen is dit een voordeel, maar vaak wil je het kunstgras ook stevigheid meegeven. Op plekken waar het hard waait wil je bijvoorbeeld niet dat het kunstgras verplaatst of zelfs de benen neemt. Er wordt dan ook meestal aangeraden om kwalitatieve kunstgras soorten mét mosdraad ook in te strooien met zand. Dit zorgt voor een stabielere kunstgrasmat.

Mooiere uitstraling door mosdraad

Een ander voordeel van mosdraad is de uitstraling van het kunstgras. Vind je kunstgras natuurlijk ogen wanneer deze uit één groene kleur bestaat? Waarschijnlijk niet. Echt gras is toch ook niet overal even groen? Om het echte gras na te bootsen hebben de krulletjes een bruine en soms andere groene kleur gekregen. Door dit mosdraad wordt het kunstgras ook wat voller en voelt het zacht aan. Wat ons betreft dus een goede aanwinst bij het kopen van kunstgras!

Weet je niet precies welk soort kunstgras je het beste kunt kiezen? Vraag online gratis stalen aan of kom gezellig langs in onze showtuin! Wij helpen je graag verder.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!