Mos uit je kunstgras verwijderen

Mos uit je kunstgras verwijderen

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 15-09-2019
Laatst aangepast op: 20-02-2019

Tonyo van Run

Kunstgras en mos? Het lijkt een onmogelijke combinatie, want kunstgras: dat is toch onderhoudsvrij? Dat klopt niet helemaal; na verloop van tijd kan er bijvoorbeeld mos gaan groeien in jouw prachtig aangelegde kunstgras gazon. En dat is nou net wat je niet wilt. Hoe los je het op? Of nog beter: hoe zijn we mos een stap voor?

Ontstaan mos in je kunstgras

Mos ontstaat door allerlei omstandigheden. Meestal vind je het in een donkere, vochtige hoek van de tuin van waaruit het zich langzaam uitbreidt. Dit komt doordat grote temperatuurwisselingen en een sterke UV-straling de groei remmen. Slecht nieuws voor stadstuinen die voor een groot deel in de schaduw liggen. Gelukkig is mosvorming meestal wel te voorkomen door het juiste onderhoud aan jouw kunstgras. Het ontstaat immers niet van onderuit, maar van bovenaf: de wind voert de ingrediënten voor mos mee.

Hoe kan ik mos op kunstgras voorkomen?

Dit roept wel gelijk de vraag op of je mosvorming in kunstgras wel volledig kan tegengaan. Als tuinbezitter heb je er meestal geen weet van totdat het te laat is. Je mooie kunstgras gazon kan langzaamaan veranderen in een voedingsbodem die uitermate geschikt is voor mosvorming. Onderhoud is het sleutelwoord voor een mosvrij gazon. Loop eens per jaar je kunstgras goed na. Liggen de randen en lijmnaden er nog goed bij? En is er voldoende instrooizand aanwezig? Waar nodig kun je dit vernieuwen of bijvullen. Borstel het kunstgras daarnaast goed op met een harde bezem of kunststof bladhark.

Alle onderhoudswerkzaamheden:

Hoe verwijder ik mos op mijn kunstgras?

Is het kwaad al geschied? Heeft mos ondanks je onderhoud de kans gekregen en gegrepen om zich in jouw kunstgras te nestelen? Er bestaan verschillende producten die je helpen bij het verwijderen van mos. Gras en Groen is dé specialist in het verkopen en leggen van kunstgras. Voor het verwijderen van mos raden we BSI Fertimoss Mosdoder aan. Verpakt per 3,5 kilo voor 40-45 m² gazon. In onze webwinkel verkrijgbaar voor slechts €9,95. Hoe gebruik je BSI Fertimoss Mosdoder? Voor het beste resultaat volg je de volgende stappen:

Mos machinaal uit jouw kunstgras laten verwijderen

Is het mos echt hardnekkig of zijn grote delen van je gazon aangetast? Dan is het machinaal laten verwijderen van mos misschien een optie. Een van onze leveranciers heeft een speciaal apparaat ontwikkeld voor het verwijderen van mos. Draaiende borstels halen het vastgegroeide mos uit je kunstgras, waarna je het kunt opruimen. Houd er wel rekening mee dat je na deze behandeling je gazon moet laten bezanden of opborstelen. Wil je zo het mos definitief uit jouw kunstgrasmat laten verwijderen? Neem contact met ons op.  

Lees ook:

Waarom kunstgras laten leggen?

Waarom kunstgras laten leggen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Kantopsluiting Cortenstaal

Kantopsluiting Cortenstaal

14-08-2019

Laat jouw kunstgras gazon er stijlvol bijliggen. Kies voor sterk, duurzaam en modern; laat een kantopsluiting van cortenstaal plaatsen. Of neem een verhoogde rand op de opsluitband.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

26-02-2019

Lage temperaturen, vorst, sneeuw en ijzel. Je kunstgras heeft heel wat te verduren gehad in de winter. Daarom is het nu tijd voor een uitgebreide voorjaarsbeurt. Welke onderhoudstaken zijn nodig?

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen