Kunstgras onderhoud

Mos op kunstgras! Kan dat?

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Mos en kunstgras - het lijkt een onmogelijke combinatie. Toch komt het af en toe voor. Het ontsiert onze tuinen, en dat was nou net wat we niet willen. Hoe lossen we het op? Of nog beter: hoe kunnen we ervoor zorgen dat het mos sowieso wegblijft van ons kunstgras?

In dit nieuwsartikel bespreken de volgende aspecten van mos op kunstgras:

  • Is mos op kunstgras mogelijk
  • Hoe kan ik mos op kunstgras tegengaan
  • Hoe verwijder ik mos op kunstgras
  • Onderhoud kunstgras
  • Waar kan ik advies inwinnen over kunstgras

Is mos op kunstgras mogelijk?

In bovenstaande alinea hebben we het antwoord op deze vraag eigenlijk al gegeven. Tegen alle verwachtingen in is het inderdaad mogelijk dat na enige jaren mosvorming ontstaat op uw fraaie kunstgras. "Hoe is dat nou toch mogelijk", horen wij u zeggen. Mosvorming ontstaat niet van onderuit. Dat is onmogelijk. De ideale omstandigheden voor mos komen dus van bovenaf. Dat betekent dat mosvorming in ieder geval te minimaliseren is.

Hoe kan ik mos op kunstgras tegengaan?

Het is de vraag of mosvorming volledig kan worden tegengegaan. De ingrediënten voor mos worden door de lucht aangevoerd. U hebt als tuinbezitter geen besef dat dit gebeurt. Op uw kunstgras mat kan langzaamaan een voedingsbodem ontstaan die helaas geschikt is voor mosvorming. Het valt ook niet mee. We bestellen kunstgras, maar krijgen mos. Is er dan een mogelijkheid om mosvorming op kunstgras definitief te voorkomen? Of is het slechts mogelijk het te verwijderen op het moment dat het kwaad al is geschied?

Ja, eigenlijk is dat zo. Mosvorming op kunstgras kan nauwelijks worden tegengegaan. Het zijn de sporen die via de wind worden aangevoerd en in uw tuin terechtkomen. U ziet ze niet, maar ze komen gezellig aanwaaien met z'n allen. Die sporen vinden zelfs een kunstgras mat geschikt om zich te nestelen en te gaan groeien. Pas dan breekt eigenlijk het moment dat we er iets aan kunnen doen.

Hoe verwijder ik mos op kunstgras?

Veel ellende kunt u voorkomen door uw kunstgras op een juiste manier te onderhouden. Onderhouden? Kunstgras? Ja, inderdaad. Ook kunstgras moet onderhouden worden. Mocht mos toch de kans hebben gekregen zich in uw kunstgras te nestelen, dan bestaan er diverse producten die u helpen bij het verwijderen van mos.

Gras en Groen Kunstgras is een specialist in het verkopen en leggen van kunstgras. Voor het verwijderen van mos raden zij Omniclear aan. Het is echter niet zo dat andere producten niet goed genoeg zijn, maar Gras en Groen heeft goede ervaringen met de producten van Omniclear.

Onderhoud kunstgras

Vaak wordt gedacht dat onderhoud aan kunstgras niet noodzakelijk is. Kunstgras is onderhoudsarm, maar het dient wel af en toe te gebeuren. Goed onderhoud zorgt ervoor dat ook mos steeds minder kans krijgt. Dit zijn de onderhoudswerkzaamheden:

  • Schoonhouden van kunstgras (verwijderen van bladafval, mos en onkruid)
  • Regelmatig opborstelen van kunstgras
  • Bezanden met kwartszand
  • Verwijderen van mos
  • Reinigen van kunstgras (Indien nodig)

Waar kan ik advies inwinnen over kunstgras?

Hebt u vragen over de aanschaf, de aanleg of het onderhoud van kunstgras? Schroom dan niet onze experts van Gras en Groen Kunstgras te benaderen. Zij zijn betrokken bij en bekend met de ontwikkeling van het assortiment kwalitatief hoogwaardige kunstgras dat zij verkopen vanuit hun bedrijfspand in Den Bosch.

Mos machinaal uit het kunstgras laten verwijderen

Bij een van de leveranciers van Gras en Groen is een speciaal apparaat ontwikkeld voor het verwijderen van mos. Draaiende borsteltjes verwijderen het vastgegroeide mos uit het kunstgras. Als het losgemaakt is kan het daarna eenvoudig opgeruimd worden. Na afloop van een dergelijke bewerking is het wel aan te bevelen het kunstgras te laten bezanden en op te borstelen. Heeft u mos in het gazon en wilt u dit laten verwijderen? Neem dan contact op met Gras en Groen en wij verwijderen het mos definitief uit het gazon!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!