Kunstgras toepassingen

Kunstgras speelveldjes

Geplaatst: 29/07/2020 Aangepast: 09/12/2020

Zie je jouw kinderen graag buiten spelen, maar ben je minder enthousiast over de vieze en kapotte broeken? Een kunstgras speelveld biedt hiervoor de ideale oplossing. Kunstgras van Gras en Groen is het gehele jaar bespeelbaar en biedt veel mogelijkheden.

Mogelijkheden voor een kunstgras speelveld

Een speelveld van kunstgras is in veel gevallen een verstandige keuze. Kinderen die dagelijks op een veldje spelen hebben een goede ondergrond nodig. Daarnaast stelt het rennen, springen en vallen de ondergrond ook op de proef. Een kunstgras speelveld is bestendig tegen al deze activiteiten. Het is sterk en slijtvast, waardoor zelfs de drukste kinderen geen schade aanbrengen. Zo is een kunstgras ondergrond op veel manieren toe te passen.

  • Speeltuintje
  • Multifunctioneel sportveld
  • Pannaveld

Speeltuintje

Een speeltuin met speeltoestellen heeft veel baat bij een ondergrond van kunstgras. Kunstgras biedt stevigheid, waardoor kinderen jaren lang kunnen spelen zonder dat de ondergrond kapot zal gaan. Ook zullen de kinderen zachter vallen, wat aan te raden is rondom hogere speeltoestellen. Een speeltuintje van kunstgras is privé in de achtertuin aan te leggen, maar kan ook dienen als recreatie bij een school, kinderopvang of gemeenteplaats.

Multifunctioneel sportveld

Een sportveld waarop je allerlei sporten kunt beoefenen moet verzekerd zijn van een stevige ondergrond. Door het veelvuldig gebruik wil je een ondergrond die niet kapot gaat, wat kunstgras de favoriet maakt. Een multifunctioneel sportveld is aan te leggen bij scholen, kinderopvangen of in openbare ruimtes. In de tuin kan het sportveld ook geplaatst worden als je op sportief gebied veelzijdige kinderen hebt!

Als pannaveld

Een nieuwe vorm van straatvoetbal is het zogenaamde pannavoetbal. Op een pannaveld probeer je de tegenstander te poorten. Ook staan er goaltjes voor als je gewoon wilt voetballen. Vanwege het hekwerk om het veldje heen kan de bal niet uitgaan, wat zorgt voor een intensief spel. Door het intensief spelen is een ondergrond van kunstgras ideaal. Kunstgras kan wel tegen een stootje! Een pannaveldje is uitermate geschikt voor bij een sportclub, op school, in een openbare ruimte of zelfs in jouw eigen tuin!

Voordelen van een kunstgras speelveld

  • Geen vieze of kapotte kleren
  • Kinderen vallen zachter
  • Een veldje voor alle sporten
  • Altijd bespeelbaar

Geen vieze of kapotte kleren

De wasmachines van ouders met kinderen draaien vaak overuren. Wanneer ze buiten gaan spelen is de kans erg groot dat ze met bruine knieën terugkomen. Met een beetje geluk blijft het bij bruine knieën, want gaten in de broek zijn ook een veelvoorkomend probleem. Toch is hier een makkelijke oplossing voor, namelijk kunstgras. Een speelveld van kunstgras bevat geen zwart zand en heeft zachte sprieten. Hierdoor zijn vieze broeken verleden tijd en hoef je ook niet om de maand nieuwe broeken te kopen.

Kinderen vallen zachter

Niet alleen de ouders, maar ook de kinderen zelf hebben baat bij een speelveld met een kunstgras ondergrond. Waar gespeeld wordt, wordt vaak ook gevallen. Door valdemping aan te brengen onder het kunstgras zullen de kinderen vrolijk blijven spelen. Vooral bij speeltuintjes met speeltoestellen is valdemping sterk aan te raden.

Een veldje voor alle sporten

Een speelveld waarop je alle sporten kunt beoefenen klinkt voor veel kinderen als muziek in de oren. De ene dag voetbal, de andere dag hockey, basketbal of volleybal. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dit kan gerealiseerd worden met kunstgras! Door een kort soort kunstgras uit te kiezen verliest de bal geen snelheid en zijn er veel sporten op mogelijk. Kies daarbij nog voor een kantopsluiting, waardoor een hockeybal bijvoorbeeld niet uit het veld zal gaan.

Altijd bespeelbaar

Een groot voordeel van een kunstgras speelveld is de beschikbaarheid van het veld. Het kunstgras laat water door, zodat je na (of tijdens!) een zware regenbui niet binnen hoeft te blijven. Ook hoef je in de zomer niet bang te zijn dat het gras geel wordt of kale plekken krijgt. Je hoeft het veld niet te sproeien of maaien, wat het een ontzettend onderhoudsarm speelveld maakt!

Overweeg je het om een speelveldje van kunstgras te laten leggen in de tuin of ergens anders? Vraag vrijblijvend een offerte aan of kom even bij ons langs voor de mogelijkheden!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!