Kunstgras rondom zwembaden

Kunstgras rondom zwembaden

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 06-06-2018

Tonyo van Run

Rondom zwembaden wordt veelvuldig kunstgras toegepast. Ten opzicht van echt gras heeft het enkele voordelen te bieden. Laat u hier overtuigen kies ook voor kunstgras rondom uw zwembad!

Echt gras en zwembadwater

Echt gras en zwembadwater, vaak niet de meest gelukkige combinatie. En dat is zonde! Juist het contrast van het licht blauwe zwembad met een donkergroen gazon maakt het geheel zo mooi. Hoe komt het dat echt gras en zwembadwater niet samen gaan?

Om te voorkomen dat bacteriën en algen zich in een rap tempo kunnen ontwikkelen worden er doorgaans veel middeltjes aan het zwemwater toegevoegd. Overigens is dit bij zwemvijvers niet het geval doordat deze een biologisch filter hebben. Zwemwater met de toevoeging van chloor of zout is schadelijk voor het gazon. Echt gras zal na contact met dit water afsterven waardoor kale plekken ontstaan in het gazon.

Alle nadelen van een combinatie van zwembad en echt gras op een rij:

Kunstgras is een perfect alternatief

Natuurlijk spreekt een donkergroen gazon tot de verbeelding. Wanneer het echter niet in een perfecte conditie is verliest het snel de hoge sierwaarde. Aangezien gras en zwembadwater geen perfecte combinatie zijn is het logisch dat er gezocht wordt naar alternatieven. Kunstgras is er één die er natuurlijk met kop en schouder bovenuit steekt!

Het kunstgras van Gras en Groen Kunstgras is nauwelijk van echt gras te onderscheiden. Het is altijd groen, zacht en zorgt bovendien niet voor grassprietjes in het zwemwater. Bijkomende voordeel is dat het kunstgras ontzettend zacht is, zeker de hoogpolige soorten. Het is dus heerlijk zonnen op uw handdoek in het zachte gras!

Verkleurd het kunstgras door chloor in het zwemwater?

Chloorwater en kunstgras klinkt niet echt als een gelukkig combinatie. Als u het zonder enige voorkennis zou moeten zeggen verwacht u waarschijnlijk dat het kunstgras verkleurd. gelukkig is dit niet zo. De concentratie chloor is niet hoog genoeg om het kunstgras te laten verbleken. U krijgt 10 jaar garantie bij verkleuring, ook wanneer het kunstgras rondom een zwembad is aangelegd.

Welke soorten kunstgras zijn geschikt rondom een zwembad?

Alle kunstgrassen van Gras en Groen hebben dezelfde kwaliteit. Verschillen zitten in kleur, lengte en dichtheid. Dat maakt alle soorten in principe even geschikt. Het is vooral afhankelijk van uw eigen wensen en smaak.

Wel kan ik me goed indenken dat u graag op uw handdoek ligt te zonnen. In dat geval kan ik u aanbevelen te kiezen voor één van onze zachtere soorten kunstgras. Dit zijn in het algemeen de wat langere en dicht bezette soorten. Deze zitten in het midden en hoog segment qua prijs.

Bekijk en voel het kunstgras live!

In de showtuin van Gras en Groen in ‘s-hertogenbosch liggen alle soorten kunstgras in de buitenlucht aangelegd. Daar kunt u al het kunstgras bekijken en zelfs voelen. Wilt u het testen door erop te lopen met blote voeten of zelf erop gaan liggen? Dat is geen probleem! Wij hebben inmiddels wel vaker van deze verzoeken gehad! Vanaf begin maart tot en met oktober zijn wij van maandag tot en met zaterdag geopend voor publiek. Wij verwelkomen u graag met een kopje koffie!

Lees ook:

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

30-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creactieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top drie best verkochte kunstgrassen

Top drie best verkochte kunstgrassen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

29-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Van geel gras naar een altijd groen gazon

Van geel gras naar een altijd groen gazon

25-07-2018

Door de droogte is menig grasveldje verandert in een geel gazon. Gaat u dit herstellen of kiest u voor een altijd groen gazon?

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen