Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 26-09-2018

Tonyo van Run

“Kunstgras is onderhoudsvrij toch!?” Dit is een veelgestelde vraag over kunstgras. Voor degene die kunstgras uitzoeken speciaal om geen onderhoud meer te hebben is het antwoord helaas nee. Er is wel onderhoud, maar in een zeer beperkte mate. Wij spreken in de regel dan ook van een onderhoudsarm product. Een groot deel van het onderhoud dient u in de herfst uit te voeren. Wij leggen het hieronder aan u uit!

Kunstgras onderhouden in de herfst

Waarom heeft het kunstgras nou juist in de herfst extra onderhoud nodig? Dat lijkt misschien heel vreemd aangezien er veel minder gebruik van wordt gemaakt dan in de zomer. Toch ligt het antwoord zeer voor de hand. De belangrijkste taak aan het onderhoud van kunstgras is namelijk het oppervlak vrij te houden van organisch materiaal. Het bladafval, eikels, takjes etc. die in de herfst op het kunstgras vallen dient u er dus met enige regelmaat vanaf te halen!

Waarom bladafval van het kunstgras verwijderen?

Afgevallen bladeren, dennenappels, eikels en takjes worden in de natuur omgezet in voedingsstoffen voor de planten. Als dit op uw kunstgras gebeurt kunnen onkruidzaden, die nu nog geen voedingsbron hebben, hierin gaan ontkiemen.

Organisch materiaal dat kapot getrapt wordt is lastig te verwijderen en blijft dus langdurig in uw kunstgras gazon liggen. Daardoor kan het kunstgras beschadigd raken en ontneemt u zichzelf het plezier om met blote voeten over het kunstgras te lopen.

Hoe kunt u kunstgras van organisch materiaal ontdoen?

De meest eenvoudige manier om bladafval en dergelijke van het kunstgras te verwijderen is door een bladhark te gebruiken. Gebruik geen metalen bladhark maar eentje van kunststof om het beschadigen van uw kunstgrasvezels te voorkomen.

Regelmatig opperen klanten om het bladafval met een bladblazer te verwijderen. Dit raden wij af omdat het kwartszand ook uit het kunstgras wordt geblazen. Daardoor verliest het kunstgras stabiliteit en komt het kunstgras ook plat te liggen.

Wat heeft u nog meer aan onderhoud bij kunstgras?

Naast het schoonhouden van het oppervlak van het kunstgras zijn er nog wel meer taken. Hoe beter u het kunstgras onderhoud, hoe langer u er plezier aan beleeft. Voor een uitgebreid onderhoudsadvies voor uw kunstgras leest u verder op de pagina kunstgras onderhoud.

Lees ook:

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

Waarom kunstgras laten leggen door Gras en Groen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Kantopsluiting Cortenstaal

Kantopsluiting Cortenstaal

14-08-2019

Laat jouw kunstgras gazon er stijlvol bijliggen. Kies voor sterk, duurzaam en modern; laat een kantopsluiting van cortenstaal plaatsen. Of neem een verhoogde rand op de opsluitband.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

26-02-2019

Lage temperaturen, vorst, sneeuw en ijzel. Je kunstgras heeft heel wat te verduren gehad in de winter. Daarom is het nu tijd voor een uitgebreide voorjaarsbeurt. Welke onderhoudstaken zijn nodig?

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen