Kunstgras

Kunstgras onderhoud in de herfst

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

“Kunstgras is onderhoudsvrij toch!?” Dit is een veelgestelde vraag over kunstgras. Voor degene die kunstgras uitzoeken speciaal om geen onderhoud meer te hebben is het antwoord helaas nee. Er is wel onderhoud, maar in een zeer beperkte mate. Wij spreken in de regel dan ook van een onderhoudsarm product. Een groot deel van het onderhoud dient u in de herfst uit te voeren. Wij leggen het hieronder aan u uit!

Kunstgras onderhouden in de herfst

Waarom heeft het kunstgras nou juist in de herfst extra onderhoud nodig? Dat lijkt misschien heel vreemd aangezien er veel minder gebruik van wordt gemaakt dan in de zomer. Toch ligt het antwoord zeer voor de hand. De belangrijkste taak aan het onderhoud van kunstgras is namelijk het oppervlak vrij te houden van organisch materiaal. Het bladafval, eikels, takjes etc. die in de herfst op het kunstgras vallen dient u er dus met enige regelmaat vanaf te halen!

  • Het kunstgras ziet er verzorgd uit
  • Er groeit geen onkruid in het kunstgras
  • Het blijft netjes overeind staan
  • U kunt het kunstgras met blote voeten betreden
  • Het kunstgras kent een lange levensduur 

Waarom bladafval van het kunstgras verwijderen?

Afgevallen bladeren, dennenappels, eikels en takjes worden in de natuur omgezet in voedingsstoffen voor de planten. Als dit op uw kunstgras gebeurt kunnen onkruidzaden, die nu nog geen voedingsbron hebben, hierin gaan ontkiemen.

Organisch materiaal dat kapot getrapt wordt is lastig te verwijderen en blijft dus langdurig in uw kunstgras gazon liggen. Daardoor kan het kunstgras beschadigd raken en ontneemt u zichzelf het plezier om met blote voeten over het kunstgras te lopen.

Hoe kunt u kunstgras van organisch materiaal ontdoen?

De meest eenvoudige manier om bladafval en dergelijke van het kunstgras te verwijderen is door een bladhark te gebruiken. Gebruik geen metalen bladhark maar eentje van kunststof om het beschadigen van uw kunstgrasvezels te voorkomen.

Regelmatig opperen klanten om het bladafval met een bladblazer te verwijderen. Dit raden wij af omdat het kwartszand ook uit het kunstgras wordt geblazen. Daardoor verliest het kunstgras stabiliteit en komt het kunstgras ook plat te liggen.

Wat heeft u nog meer aan onderhoud bij kunstgras?

Naast het schoonhouden van het oppervlak van het kunstgras zijn er nog wel meer taken. Hoe beter u het kunstgras onderhoud, hoe langer u er plezier aan beleeft. Voor een uitgebreid onderhoudsadvies voor uw kunstgras leest u verder op de pagina kunstgras onderhoud.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!