Kunstgras leggen

Kunstgras leggen? Zo kiest u de juiste soort.

Geplaatst: 20/07/2020 Aangepast: 09/12/2020

Zo kiest u het kunstgras uit!

Bent u van plan van plan om uw kunstgras te laten leggen door Gras en Groen, of gaat u zelf aan de slag met het leggen van kunstgras? Dan is het belangrijk dat u voorafgaand aan deze beslissing, eerst de kunstgrassoort kiest die het beste bij u en uw tuin past. Binnen ons rijke assortiment aan kunstgrassoorten kan het lastig zijn om een keuze te maken, omdat kunstgras op het eerste oog vaak veel op elkaar lijkt. Om een zo goed mogelijke keuze te maken leggen wij u aan de hand van een stappenplan graag uit hoe u het beste te werk kunt gaan, zodat u uiteindelijk de soort kiest die perfect bij u past!

Kunstgras kopen

Kunstgras heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Zo blijft het gazon altijd groen, hoeft u niet te maaien of te sproeien en is het bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Daarbij wordt het door de toenemende kwaliteit tegenwoordig ook steeds moeilijker om kunstgras van echt gras te onderscheiden. Bij het kopen van kunstgras zijn er oneindig veel mogelijkheden. Het is dan ook lastig om een weg te vinden door alle aanbieders op het internet. Voor de meeste mensen is het namelijk geen alledaagse bezigheid. Waar moet u rekening mee houden? Met onderstaand stappenplan wordt de keuze van het juiste kunstgras hopelijk een stuk eenvoudiger!

Stap 1: Doel en budget van kunstgras bepalen

Allereerst is het verstandig om na te gaan waar het kunstgras voor gebruikt zal worden. Gaan kinderen hier intensief op spelen of is het vooral voor de uitstraling van de tuin? Wanneer er veel op gelopen gaat worden is het belangrijk om kwalitatief kunstgras te kiezen dat niet snel plat gaat liggen. Een voorbeeld hiervan is de San Francisco Ace, die met drie soorten vezels één van de sterkste soorten binnen ons assortiment is. Is het daarentegen vooral ter decoratie? Dan is het van belang dat het kunstgras zo natuurlijk mogelijk oogt. Dit heeft te maken met de vezels van het kunstgras. Hoe langer de vezels zijn, hoe natuurlijker het gras eruit ziet. Een mooi voorbeeld van een zeer natuurlijk ogende kunstgrassoort, is de Ohio Energy. Daarbij speelt de dichtheid van het kunstgras ook een grote rol. Heeft een kunstgrassoort relatief veel vezels op de kunstgrasmat? Dan krijgt het kunstgras een natuurlijke uitstraling. Al deze factoren hebben invloed op de prijs van het kunstgras, dus het is belangrijk dat u goed nadenkt over uw budget, om zo een weloverwogen keuze te maken. 

Hierbij moet u eerst de oppervlakte berekenen. Waar komt het kunstgras te liggen, en hoeveel m² is hiervoor nodig? Bekijk hier hoe u de oppervlakte kunt berekenen, waarmee u ook rekening houdt met het snijverlies! Pas als dat duidelijk is kunt u online de verschillende soorten kunstgras in ons assortiment gaan vergelijken.

Stap 2: Vraag gratis stalen aan

Wanneer u na het zien van ons online assortiment twijfelt tussen verschillende soorten, kunt u helemaal gratis verschillende stalen aanvragen. Stalen zijn kleine lappen kunstgras. Deze kunt u online uitkiezen en worden vervolgens naar u thuis gestuurd. Op deze manier kunt u vanuit huis de verschillende soorten kunstgras vergelijken. U kunt de kleur met eigen ogen zien, en tevens voelen hoe zacht het kunstgras is. Na de bezorging van de stalen is het belangrijk om de kunstgrasmatten even op te borstelen met de hand. Door de verzending in een doosje zullen de sprieten namelijk plat zijn gaan liggen.

Het enige dat u hoeft te doen is in ons online assortiment te klikken op de speciale 'stalen-knop'. Op deze manier kunt u verschillende soorten in uw kruiwagen leggen, en ze kosteloos bestellen. U mag deze stalen vervolgens houden.  

Stap 3: Bezoek aan de showtuin

Het kan zijn dat u na het bestellen van de stalen nog steeds niet zeker weet welk type kunstgras bij u past. Geen paniek! Bij Gras en Groen beschikken we over een fantastische showtuin, waar we al onze soorten aan uw presenteren. U kunt de soorten dan over een groot oppervlak, daadwerkelijk aangelegd zien liggen. U kunt dan tevens vragen stellen, en wij kunnen u voorzien van advies. Klik hier voor onze openingstijden. 

Stap 4: Offerte aanvragen

Heeft u besloten welke kunstgrassoort het beste bij u en uw tuin past? En wilt u uw kunstgras laten leggen door de vakkundige aanlegservice van Gras en Groen? Nu is het tijd om een offerte aan te vragen. Doorloop hier een aantal simpele stappen waarin u uw wensen en voorkeuren doorgeeft, en kom zo tot het aanvragen van een offerte. Snel én gemakkelijk!

Stap 5: Uitvoering binnen 21 dagen

Wanneer er een akkoord is bereikt over de aanleg van kunstgras zullen wij dit binnen 21 dagen bij u komen leggen. Het enige struikelpunt is het weer. Voor de aanleg van kunstgras is het belangrijk dat het niet regent. Op deze manier blijft het kunstgras goed aan elkaar plakken en zal het in te strooien kwartszand op de juiste manier tussen de vezels komen te liggen.

Heeft u nog vragen over het kiezen van de juiste kunstgrassoort? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showtuin aan de Hedikhuizerweg in Den Bosch!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!