Kunstgras leggen

Kunstgras leggen in de winter

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Is het hartje winter en wilt u kunstgras laten leggen? Dan wilt u vast weten of dit ook mogelijk is. Er zijn namelijk omstandigheden waardoor het kunstgras niet gelegd kan worden. Wij leggen graag aan u uit of en wanneer er kunstgras gelegd kan worden in de winter.

Kunstgras leggen in de winter, is dat mogelijk?

Om direct antwoord te geven op de bovenstaande vraag: Ja! Kunstgras leggen is mogelijk, ook in de winter. Helaas kan het wel zo zijn dat de werkzaamheden tijdelijk uitgesteld moet worden of deels op een later tijdstip. Het leggen van kunstgras in de buitenlucht is namelijk weersafhankelijk. Bij de volgende weersomstandigheden kunnen wij het kunstgras niet aanleggen of volledig afronden:

  • Tijdens de vorstperiode
  • Bij hevige regenval
  • Bij winterse neerslag

Kunstgras leggen tijdens de vorstperiode

Als het zowel ‘s nachts als overdag vriest kunnen wij geen kunstgras leggen. Een bevroren ondergrond is niet te bewerken en daardoor niet te egaliseren. Dit is noodzakelijk om voor u een perfect kunstgras gazon aan te leggen. Vriest het op de dag dat wij het kunstgras bij u thuis komen aanleggen? Dan nemen wij tijdig contact op en plannen we een nieuwe datum. Als het alleen ‘s nachts vriest dan kan het zijn dat wij het kunstgras gewoon komen leggen. We stellen u hiervan tijdig op de hoogte!

Kunstgras leggen bij hevige regenval

Voor het egaliseren van de ondergrond mag het ook zeker niet te veel regenen. Als de grond in uw tuin drassig is of als er zelfs plassen blijven staan dan is de kans groot dat er verzakkingen gaan optreden. Dit willen wij natuurlijk voorkomen.

Daarnaast is het voor de kunstgrasleggers onmogelijk om het kunstgras te verlijmen of te bezanden als het kunstgras nat is. Regent het de gehele dag of komen er geen opklaringen aan. Dan schorten wij de werkzaamheden op en maken wij deze op een later tijdstip af.

Kunstgras leggen bij winterse neerslag

Sneeuw en hagel zijn even funest voor het leggen van kunstgras als vorst en regen. Zodra er winterse neerslag valt kunnen wij niet verder met de aanleg van uw kunstgras gazon. Ook dan zullen wij ervoor kiezen de werkzaamheden op een later moment te hervatten.

De ervaring van de afgelopen jaren

Wie bovenstaande opsomming leest denkt vast dat het kunstgras pas in het voorjaar wordt aangelegd. Gelukkig kunnen wij u vertellen dat dit ontzettend meevalt. De afgelopen jaren heeft Gras en Groen Kunstgras weinig last gehad van het weer, ook tijdens de wintermaanden. Het afgelopen jaar hadden we zelfs juist in het voorjaar last van het slechte weer.

Wilt u kunstgras laten leggen in de winter?

De aanleg van uw kunstgras plannen wij ook in de winter gewoon met u in. Mocht het door de bovengenoemde weersomstandigheden onverhoopt niet door kunnen gaan, dan plannen wij het kunstgras leggen zo snel mogelijk met u in. Zo kunt u bij de eerste zonnestralen in het voorjaar direct genieten van uw kunstgras gazon!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Zomeractie: Nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²! (Korting wordt in de offerte verrekend)