Kunstgras leggen

Kunstgras leggen op het balkon

Geplaatst: 01/05/2020

Ben je een beetje uitgekeken op de uitstraling van jouw grijze balkon? Kies er dan voor om kunstgras te leggen op het balkon! Met het kunstgras van Gras en Groen creëer je een natuurlijke, groene uitstraling voor de zomer én winter. Wie wil dat nou niet! Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je kunstgras gaat leggen op het balkon?

Welk soort kunstgras is geschikt voor op het balkon?

Kunstgras leggen op het balkon kan in verschillende soorten. De kortere soorten kunstgras zijn over het algemeen meer geschikt voor het balkon, omdat de vezels beter omhoog blijven staan. Kies je voor een kunstgrasmat met lange vezels, dan loop je het risico dat deze na een tijdje plat gaan liggen. Het kunstgras wordt namelijk niet ingestrooid met kwartszand, omdat zand een hoop gewicht met zich meebrengt en vast kan komen te zitten in de waterafvoer.

Een kunstgrasmat met korte vezels zal dus levendiger ogen. Daarnaast heeft kort kunstgras het voordeel dat de meubels hier stabieler op zullen staan. Heb je toch liever een kunstgrasmat met lange vezels? Zorg dan dat je een soort uitkiest met veel vezels per vierkante centimeter. Op deze manier heeft de kunstgrasmat steun aan iedere vezel. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras beter rechtop blijft staan en een natuurlijke uitstraling heeft.

Waar moet je op letten bij kunstgras leggen op het balkon?

  • De ondergrond van het kunstgras
  • De richting van het kunstgras
  • Kunstgras verlijmen op de ondergrond

De ondergrond voor kunstgras

Het belangrijkste aandachtspunt bij de ondergrond voor kunstgras op het balkon is de waterafvoer. Het water moet goed weg kunnen lopen, omdat het zich anders op gaat hopen op of onder het kunstgras. Hierbij raden wij aan om een laag foam onder het kunstgras te leggen. Foam zorgt ervoor dat het water gemakkelijk afgevoerd wordt en het kunstgras dus snel opdroogt. Daarbij zorgt het foam ook voor een zachtere ondergrond en zijn kleine oneffenheden van het balkon niet meer zichtbaar. Op het foam kan vervolgens een drukverdeeldoek aangebracht worden. Dit zorgt ervoor dat de vezels beter rechtop blijven staan en voorkomt ook de groei van onkruid door de kunstgrasmat heen.

De richting van het kunstgras

Bij het leggen van kunstgras op het balkon moet je ook rekening houden met de richting waarop je de grasmat aanlegt. Voor de mooiste uitstraling is het aan te bevelen om het kunstgras met de vleug tegen de kijkrichting in te leggen. Op deze manier kijk je als het ware het gras in en niet met het gras mee. Dit zorgt voor een natuurlijker aanzien van het kunstgras. Wanneer je merkt dat de vezels wat platter gaan liggen, kun je deze even met een harde bezem omhoog borstelen.

Kunstgras verlijmen op de ondergrond

De kans is groot dat jouw balkon niet precies dezelfde afmeting heeft als de kunstgrasmat die je hebt gekocht. Toch is dit eenvoudig op te lossen door wat knip-en-plakwerk. Met een stanleymes kun je de overbodige stukken van het kunstgras afsnijden. Wanneer deze stukken niet te klein zijn, kun je deze ergens anders weer aanplakken. Let er ten eerste zorgvuldig op dat de stukken kunstgras met de vleug dezelfde richting in liggen! Vervolgens leg je de kunstgrastape op de ondergrond. Plak de twee stukken kunstgras vast aan deze tape en druk het vervolgens goed aan voor een optimale verbinding. Op deze manier kan zelfs het gekst gevormde balkon profiteren van een mooie kunstgrasmat! Lees hier meer over het verlijmen van kunstgras.

Na dit artikel weet je als geen ander hoe je kunstgras aanlegt op jouw balkon. Wil je genieten van een mooie groene uitstraling op het balkon maar laat je dit klusje liever uitbesteden? Ook dat kan geregeld worden bij Gras en Groen! Klik hier voor de mogelijkheden en prijzen.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!