Kunstgras kopen

Kunstgras kopen, waar moet je op letten?

Geplaatst: 14/04/2020

Wil je kunstgras kopen voor de aanleg van een kunstgras gazon in jouw tuin? Dan ben je bij Gras en Groen aan het juiste adres! Kunstgras dient als een ideale vervanger voor echte graszoden. Op het internet zijn dan ook talloze aanbieders van kunstgras te vinden, maar hoe kies jij de juiste kunstgras soort? Op welke zaken moet je eigenlijk letten bij het kopen van kunstgras?

Punten van aandacht bij kunstgras kopen

Het kopen van kunstgras begint met het uitzoeken van de juiste soort. Via het internet zijn er honderden mogelijkheden om kunstgras aan te schaffen, wat de keuze wellicht nóg moeilijker maakt. Daarbij is het online lastig om een goede vergelijking te maken. Hoe zacht voelt het kunstgras aan en hoe ziet de kleur eruit? Wij raden dan ook aan om gratis kunstgras stalen te bestellen op onze website of een bezoekje te brengen aan onze showtuin.

Daarnaast is het belangrijk om alvast na te denken over de oppervlakte. Wil je een groot deel van de tuin beleggen met kunstgras of slechts een klein gazon? Dit heeft ook invloed op de prijs. Om onverwachte kosten te voorkomen is het dus verstandig om vooraf een budget vast te stellen. Vervolgens kun je de keuze van het kunstgras gaan maken!

Let bij het kopen van kunstgras op de volgende zaken:

  • Prijs van het kunstgras
  • Lengte van de vezels
  • Dichtheid van de vezels
  • Uitstraling van het kunstgras
  • Oppervlakte (houd rekening met snijverlies)
  • Herkomst van het kunstgras
  • Garantie op het kunstgras

Prijs van het kunstgras

Bij het kopen van kunstgras is voor veel mensen de prijs een belangrijke factor. De prijs kan flink oplopen wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een kunstgrasmat die nauwelijks te onderscheiden is van echt gras. Het is dan ook belangrijk om in het achterhoofd te houden waar het kunstgras voor zal gaan dienen. Gaat de grasmat intensief gebruikt worden door kinderen of dient het vooral ter decoratie van de tuin?

Lengte van de vezels

De lengte van de grassprieten, ook wel vezels genoemd, bepalen grotendeels de kwaliteit en prijs van het kunstgras. Wil je kunstgras dat een natuurlijke uitstraling heeft? Dan zullen de vezels minimaal 30 mm lang moeten zijn.

Dichtheid van de vezels

Hoe meer vezels er in de kunstgrasmat zitten, hoe natuurlijker het eruit zal zien en hoe zwaarder de mat zal zijn. Ook zal het kunstgras door de grote dichtheid van de vezels zachter aanvoelen.

Uitstraling van het kunstgras

De uitstraling van het kunstgras hangt af van de bovengenoemde kenmerken. Hoe voller, langer, zachter, maar dus ook duurder het kunstgras is, hoe mooier de uitstraling zal zijn. Daarbij is ook de kleur van belang voor de uitstraling van het kunstgras. Wil je kunstgras kopen dat net echt lijkt? Kies dan voor een blauw/groene kleur in plaats van licht groen.

Oppervlakte (houd rekening met snijverlies)

Voor de aankoop van kunstgras is het verstandig om te bedenken welke oppervlakte je wilt bedekken. Kunstgrasmatten worden namelijk net als tapijt op een rol van 4 meter breed gemaakt. Vaak komen de afmetingen van de gewenste kunstgrasmat niet overeen met de oppervlakte op de rol, waardoor er snijverlies ontstaat. Dit zijn de stukken kunstgras die je verliest, waar wel voor betaald is. Hier kun je voorbeelden vinden van het te berekenen snijverlies. Het inmeten van het oppervlak kun je ook uit laten besteden aan de specialisten van Gras en Groen.

Herkomst van het kunstgras

De absolute koploper op het gebied van kunstgras is Nederland. Het kunstgras oogt het meest natuurlijk en wordt geproduceerd onder zeer strenge Europese normen op het gebied van milieu. Hierdoor bestaat er een groot prijsverschil met het kunstgras uit China. Bedenk je voor de aankoop van kunstgras dus goed of je gaat voor een goedkope prijs of goede kwaliteit.

Garantie van het kunstgras

Ook is het belangrijk om te kijken hoe het zit met de garantie voor je overgaat tot de aankoop van kunstgras. Op het kunstgras van Gras en Groen dat in Nederland geproduceerd wordt ontvang je 10 jaar garantie!

Heb je na het lezen van deze belangrijkste aandachtspunten nog twijfels over welk kunstgras je het beste kunt kopen? Vraag dan hier gratis kunstgras stalen aan of kom langs in onze showtuin!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten