Kunstgras toepassingen

Kunstgras hockeyveld privé

Geplaatst: 12/08/2020 Aangepast: 09/12/2020

Een van de bekendste sporten die op kunstgras wordt gespeeld is hockey. In het weekend een spannende wedstrijd en door de weeks nog twee keer trainen. Als het aan de fanatieke jeugd ligt zijn zij het liefst iedere dag op het hockeyveld te vinden. Met een eigen kunstgras hockeyveld in de tuin kent het sportieve speelplezier geen limiet!

Waarom een privé hockeyveld?

Het is mooi weer buiten, maar de kinderen zijn nergens te bekennen. Grote kans dat je hen het merendeel van de tijd aantreft in hun eigen kamer. In het donker. Achter de computer. Of playstation. Hoe kun je kinderen nou stimuleren om lekker buiten te spelen? Door een hockeyveld in de tuin aan te leggen zijn ze niet meer binnen te krijgen!

Naast het buiten spelen is een eigen hockeyveldje in de tuin ook ontzettend handig om de techniek bij te spijkeren. Een harde flats over het veld of een geplaatste sleeppush recht in de kruising? Oefening baart kunst! Trommel een paar vriendjes en vriendinnetjes op en het trainen kan beginnen.

Voordelen van een hockeyveld in de tuin

  • Bewegen is gezond. Met een eigen hockeyveldje kunnen kinderen de hele middag op en neer blijven rennen. Zo ontwikkelen zij geen vierkante ogen, maar profiteren zij van de gezonde buitenlucht en vitamine D.
  • De technische vaardigheden zullen snel opgemerkt worden in het hockeyteam. Vanwaar jij ineens zo hard kunt slaan? Thuis geleerd!
  • Ouders blijven toezicht houden op hun kinderen. Wil je voorkomen dat kinderen ergens anders een plekje gaan zoeken om hun vrije tijd door te brengen? Met een eigen hockeyveldje zullen ze het liefst thuis willen spelen!
  • Ook de sociale vaardigheden worden verbeterd. Door veel met vriendjes en vriendinnetjes samen te spelen leren ze hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan. Omgaan met verlies wordt zo ook steeds makkelijker.
  • De kans dat sportende kinderen ook op latere leeftijd blijven sporten is erg groot. Jong geleerd is oud gedaan.

Mogelijkheden voor een hockeyveld in de tuin

Vrijwel iedere tuin met een beetje ruimte is geschikt voor de aanleg van een kunstgras hockeyveld. Toch raadt Gras en Groen Kunstgras aan om geen kleiner veld dan 8 bij 4 meter te laten plaatsen. Dit heeft te maken met het snijverlies. De breedte van een kunstgrasmat is 4 meter, waardoor je altijd kunstgras zult verliezen als je het veld kleiner wilt. Prijstechnisch is deze optie dus minder interessant. Speciaal voor de aanleg van privé hockeyveldjes hebben wij een aantal standaard modellen uitgetekend en gecalculeerd. Daarnaast bieden wij ook maatwerk. Heb je een speciale wens? Ook dan kun je bij ons terecht!

Vrijblijvend bezoek bij jou thuis

Ben je na het lezen van dit bericht enthousiast geworden over de aanleg van een hockeyveld in de tuin? Neem dan contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij je langs. Tijdens dit bezoek bekijken we de mogelijkheden op locatie en leggen wij onze werkwijze graag aan je uit. Ook kun je eenvoudig vanuit thuis een vrijblijvende offerte aanvragen. Wie weet tot ziens!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!