Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 15-04-2019
Laatst aangepast op: 13-02-2019

Tonyo van Run

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Ook het afgelopen jaar zat er weer een groei van zo’n 20% in de markt. Met de warme en droge zomer nog vers in het achterhoofd is het de verwachting dat deze trend in 2019 nog verder doorzet.  Door de aanhoudende groei is er volop aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe soorten en aanverwante diensten en producten. In deze blog nemen we de ontwikkelingen op het gebied van kunstgras met je door.

De kunstgras trends voor 2019

Kunstgras is een product dat nog steeds volop in beweging is. Ook dit jaar hebben wij weer enkele wijzigingen in het assortiment doorgevoerd. Gras en Groen Kunstgras probeert namelijk up-to-date te blijven en mee te gaan met de nieuwste trends in de kunstgraswereld.

De ontwikkelingen op een rij die wij graag aan je toelichten:

C- en W-shape kunstgras

Door gebruik kan kunstgras plat komen te liggen. Lopen of spelen op jouw kunstgrasveld drukt de vezels plat tegen de grond. Om dit effect tegen te gaan, zijn al vele oplossingen bedacht. Van werken met infill net als op sportvelden en het regelmatig opborsten tot het ontwikkelen van een ander type vezel. Met de C-shape en W-shape-vezel hebben we  nu de juiste oplossing gevonden. De r-shape (rechthoekige vezel) is inmiddels uit het assortiment verdwenen. Dit type kunstgras is vervangen door soorten waarbij de vezels door hun vorm uit zichzelf weer terugveren in de oorspronkelijke vorm.

C-shape

Als je de C-shape van dichtbij of uitvergroot bekijkt, zie je dat deze de vorm heeft van een “c” of halve cirkel. Deze ronde vorm geeft veel stevigheid en zorgt voor een “springlevend” gazon.

W-shape

Door een papiertje meerdere keren te vouwen kan het rechtop blijven staan. Vanuit die theorie is het kunstgras met de W-shape vezel ontstaan. Ook deze vorm zien we steeds vaker terug en wordt succesvol toegepast.

Gekroesd kunstgras

Een kunstgras gazon ligt er altijd perfect bij, misschien wel té perfect. Op een groot oppervlak kan een kunstgrasgazon soms wat steriel ogen. California Chill, de meest ‘borstelige’ soort, is niet voor niets al jarenlang favoriet. Texas Natural is dit jaar nieuw in het assortiment. De gekroesde vezel is ontwikkeld om juist de perfectie van het kunstgras tegen te gaan. In onze ogen zijn zij gelukt in deze opzet en wij zijn dan ook reuze benieuwd naar de reacties van onze klanten.

Kunstgras leggen op betongranulaat een succes in 2018

Tot 2018 legden wij kunstgras aan op een ondergrond van witzand. Helaas bleek deze niet overal even stabiel. Daarom besloten wij vorig jaar om te starten met het leggen op betongranulaat. Geen enorme verandering qua werkwijze, maar wel in het aantal garanties! Een geslaagd experiment dus daar gaan we mee door. Ook in 2019 leggen wij kunstgras op betongranulaat en dat zonder extra kosten!

Grotere diversiteit aan kantopsluitingen

Om het vermengen van ondergronden en de groei van onkruid in jouw kunstgras tegen te gaan, werken we rondom kunstgras vrijwel altijd met kantopsluiting. Deze fysieke scheiding is niet alleen noodzakelijk; het kan ook een verfraaiing zijn van het gazon. Voor het vormen van deze kantopsluiting komen steeds meer producten op de markt. Inmiddels bieden wij diverse oplossingen van onder andere cortenstaal. In de showtuin laten we deze oplossingen graag aan je zien!  

Gestandaardiseerde privé-hockeyveldjes

Waar bij het voetbal regelmatig discussie oplaait over kunstgras is het bij hockey veel breder geaccepteerd. Sterker nog: er wordt in Nederland bij mijn weten niet meer op echt gras gehockeyd. Om te trainen of oefenen op wedstrijd-echte situaties is kunstgras nodig. Bij Gras en Groen hebben wij gestandaardiseerde privé-hockeyveldjes ontwikkeld. Privé-hockeyveldjes in allerlei afmetingen en varianten met doeltjes en hekwerken maken een echte hockeytraining in je eigen tuin mogelijk. Bekijk hier de mogelijkheden voor een privé-hockeyveld.

Texas Natural
Texas Natural

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling

4

Een nieuwkomer met hoge verwachtingen. De UNIEKE gekroesde vezel valt ongetwijfeld in de smaak bij degene die op zoek is naar een natuurlijke look!

Lees verder
Arizona Relax
Arizona Relax

€ 26,95 p/m²    

Uitstraling

4

Zeer natuurlijk ogend kunstgras voor een zacht prijsje. De Arizona Relax doet u denken aan een goed onderhouden en strak gemaaid gazon.

Lees verder
Multi-sport 2.0
Multisport 2.0

€ 29,95 p/m²    

Uitstraling

2

Multisport is bij uitstek geschikt voor hockey, maar ook voor overige sporten. Donkergroen van kleur en zeer veilig om op te sporten.

Lees verder

Lees ook:

Mos uit je kunstgras verwijderen

Mos uit je kunstgras verwijderen

15-09-2019

Na verloop van tijd kan er mos gaan groeien in jouw prachtig aangelegde kunstgras gazon. En dat is nou net wat je niet wilt. Hoe los je het op? Of nog beter: hoe zijn we mos een stap voor?

Lees verder
Waarom kunstgras laten leggen?

Waarom kunstgras laten leggen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Kantopsluiting Cortenstaal

Kantopsluiting Cortenstaal

14-08-2019

Laat jouw kunstgras gazon er stijlvol bijliggen. Kies voor sterk, duurzaam en modern; laat een kantopsluiting van cortenstaal plaatsen. Of neem een verhoogde rand op de opsluitband.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

26-02-2019

Lage temperaturen, vorst, sneeuw en ijzel. Je kunstgras heeft heel wat te verduren gehad in de winter. Daarom is het nu tijd voor een uitgebreide voorjaarsbeurt. Welke onderhoudstaken zijn nodig?

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen