Kunstgras

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Geplaatst: 14/11/2018 Aangepast: 09/12/2020

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Ook het afgelopen jaar zat er weer een groei van zo’n 20% in de markt. Met de warme en droge zomer nog vers in het achterhoofd is het de verwachting dat deze trend in 2019 nog verder doorzet.  Door de aanhoudende groei is er volop aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe soorten en aanverwante diensten en producten. In deze blog nemen we de ontwikkelingen op het gebied van kunstgras met je door.

De kunstgras trends voor 2019

Kunstgras is een product dat nog steeds volop in beweging is. Ook dit jaar hebben wij weer enkele wijzigingen in het assortiment doorgevoerd. Gras en Groen Kunstgras probeert namelijk up-to-date te blijven en mee te gaan met de nieuwste trends in de kunstgraswereld.

De ontwikkelingen op een rij die wij graag aan je toelichten:

  • C- en W-shape
  • Gekroesd kunstgras
  • Kunstgras leggen op betongranulaat een succes in 2018
  • Grotere diversiteit aan kantopsluitingen
  • Gestandaardiseerde privé-hockeyveldjes

C- en W-shape kunstgras

Door gebruik kan kunstgras plat komen te liggen. Lopen of spelen op jouw kunstgrasveld drukt de vezels plat tegen de grond. Om dit effect tegen te gaan, zijn al vele oplossingen bedacht. Van werken met infill net als op sportvelden en het regelmatig opborsten tot het ontwikkelen van een ander type vezel. Met de C-shape en W-shape-vezel hebben we  nu de juiste oplossing gevonden. De r-shape (rechthoekige vezel) is inmiddels uit het assortiment verdwenen. Dit type kunstgras is vervangen door soorten waarbij de vezels door hun vorm uit zichzelf weer terugveren in de oorspronkelijke vorm.

C-shape

Als je de C-shape van dichtbij of uitvergroot bekijkt, zie je dat deze de vorm heeft van een “c” of halve cirkel. Deze ronde vorm geeft veel stevigheid en zorgt voor een “springlevend” gazon.

W-shape

Door een papiertje meerdere keren te vouwen kan het rechtop blijven staan. Vanuit die theorie is het kunstgras met de W-shape vezel ontstaan. Ook deze vorm zien we steeds vaker terug en wordt succesvol toegepast.

Gekroesd kunstgras

Een kunstgras gazon ligt er altijd perfect bij, misschien wel té perfect. Op een groot oppervlak kan een kunstgrasgazon soms wat steriel ogen. California Chill, de meest ‘borstelige’ soort, is niet voor niets al jarenlang favoriet. Texas Natural is dit jaar nieuw in het assortiment. De gekroesde vezel is ontwikkeld om juist de perfectie van het kunstgras tegen te gaan. In onze ogen zijn zij gelukt in deze opzet en wij zijn dan ook reuze benieuwd naar de reacties van onze klanten.

Kunstgras leggen op betongranulaat een succes in 2018

Tot 2018 legden wij kunstgras aan op een ondergrond van witzand. Helaas bleek deze niet overal even stabiel. Daarom besloten wij vorig jaar om te starten met het leggen op betongranulaat. Geen enorme verandering qua werkwijze, maar wel in het aantal garanties! Een geslaagd experiment dus daar gaan we mee door. Ook in 2019 leggen wij kunstgras op betongranulaat en dat zonder extra kosten!

Grotere diversiteit aan kantopsluitingen

Om het vermengen van ondergronden en de groei van onkruid in jouw kunstgras tegen te gaan, werken we rondom kunstgras vrijwel altijd met kantopsluiting. Deze fysieke scheiding is niet alleen noodzakelijk; het kan ook een verfraaiing zijn van het gazon. Voor het vormen van deze kantopsluiting komen steeds meer producten op de markt. Inmiddels bieden wij diverse oplossingen van onder andere cortenstaal. In de showtuin laten we deze oplossingen graag aan je zien!  

Gestandaardiseerde privé-hockeyveldjes

Waar bij het voetbal regelmatig discussie oplaait over kunstgras is het bij hockey veel breder geaccepteerd. Sterker nog: er wordt in Nederland bij mijn weten niet meer op echt gras gehockeyd. Om te trainen of oefenen op wedstrijd-echte situaties is kunstgras nodig. Bij Gras en Groen hebben wij gestandaardiseerde privé-hockeyveldjes ontwikkeld. Privé-hockeyveldjes in allerlei afmetingen en varianten met doeltjes en hekwerken maken een echte hockeytraining in je eigen tuin mogelijk. Bekijk hier de mogelijkheden voor een privé-hockeyveld.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!