Kosten kunstgras gazon

Kosten kunstgras gazon

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 04-04-2018

Tonyo van Run

Heeft u ergens mooi kunstgras gezien afkomstig van Gras en Groen Kunstgras? Dan bent u vast benieuwd wat de kosten zijn van een kunstgras gazon! Wij leggen de kosten voor de aanleg van een kunstgras gazon alvast aan u uit.

Wat kost een kunstgras gazon?

De kosten voor een kunstgras gazon lopen erg uiteen. Het één en ander is sterk afhankelijk van de omvang van uw gazon, de bestaande situatie en de keuzes die u maakt. Toch is het mogelijk grofweg de kosten van een kunstgras gazon te schetsen of op zijn minst u te helpen de daadwerkelijke kosten te berekenen. Schrijft u ondertussen mee?

Hoe berekent u het oppervlak van het gazon?

De eerste en vrij eenvoudige stap is het berekenen van het oppervlak. Het oppervlak oftewel aantal m² is de factor waarmee u de eenheidsprijzen gaat vermenigvuldigen. Erg belangrijk dus om te weten!

Oppervlak (aantal m²)= Lengte (aantal m)x breedte (aantal m)

Wat kost kunstgras per m²?

Gras en Groen Kunstgras heeft een groot assortiment aan verschillende soorten kunstgras. De prijzen per m² lopen sterk uitéén van € 24,95 voor de goedkoopste tot € 49,95 voor de meest exclusieve soort. U kunt het dus eigenlijk zo gek maken als u zelf wilt. Voor € 33,95 p/m² koopt u California Chill, dit is de meest populaire soort bij Gras en Groen.

Hoe berekent u het snijverlies?

Zoals u wellicht wel eens heeft gehoord heeft u bij kunstgras net als bij tapijt te maken met snijverlies. Dit zijn kosten die u maakt aan kunstgras waar u geen profijt van heeft. Erg balen maar helaas ontkomt u daar niet aan. Gras en Groen Kunstgras kan u wel helpen het verlies zoveel als mogelijk te beperken. Onder bereken het oppervlak vindt u op de website meer informatie over deze berekening

Wat kost de aanleg van het kunstgras?

De kosten van het kunstgras zijn naast afhankelijk van de prijs per m² ook afhankelijk van de bestaande situatie. Heeft u een bestaand gazon dat nog afgegraven moet worden dan liggen de kosten hoger dan wanneer het witzand al klaar ligt. Het is logisch dat u voor minder werk minder hoeft te betalen. U vindt de verschillende prijzen en bijbehorende werkzaamheden bij de kunstgras prijzen op onze website. De prijs voor hetgeen dat bij u uitgevoerd moet worden vermenigvuldigd u met het aantal m² die we eerder met u berekende.

Kunt u nog besparen op de aanleg van kunstgras?

Vallen de kosten van de aanleg van uw kunstgras tegen of bent u, net als elke Nederlander, nieuwsgierig hoe u kunt besparen? Er zijn natuurlijk mogelijkheden om goedkoper uit te zijn zonder in te leveren op kwaliteit. Het kunstgras dat u mooi vindt gaat u immers niet snel ruilen voor een goedkopere variant.

Beperk op snijverlies en bespaar direct!

Snijverlies is kunstgras waarvoor u betaald maar wat u niet gebruikt. Doodzonde dus! Gras en Groen Kunstgras rekent en denkt daarom graag met u mee. Als u een tekening op schaal mailt, appt of meeneemt naar de showtuin helpen wij u besparen. Lagere kosten en beter voor het milieu!

Bespaar door uw handen uit de mouwen te steken!

Als laatste kunt u ook besparen door werkzaamheden zelf uit te voeren. U kunt het volledige gazon zelf aanleggen, maar ook bijvoorbeeld alleen de laatste stap niet zelf uitvoeren. Door het bestaande gazon af te graven en stabilisatie mix aan te voeren bespaard u € 14,- per m². Dat is toch snel een hoop geld als u een behoorlijk gazon heeft!

Benieuwd of uw kostenberekening voor kunstgras klopt?

U kunt in plaats van zelf alles uit te rekenen ook online of in de showtuin een offerte aanvragen. U komt dan snel het exacte bedrag te weten van de aanleg van een kunstgras gazon. Mocht u tijdens dit proces vragen hebben dan kunt u deze ten alle tijden mailen. Tijdens kantooruren kunt u ook bellen, appen of chatten met één van onze medewerkers. ZIj staan u graag met raad en daad bij!

Lees ook:

Wateroverlast bij kunstgras

Wateroverlast bij kunstgras

18-04-2018

Hoe voorkomt u wateroverlast bij kunstgras?

Lees verder
Ideale ondergrond voor kunstgras

Ideale ondergrond voor kunstgras

14-03-2018

Wat is de ideale ondergrond voor kunstgras? Gras en Groen Kunstgras legt het aan u uit!

Lees verder
Nieuw assortiment 2018

Nieuw assortiment 2018

11-01-2018

Zacht, natuurlijk, dicht bezet en milieuvriendelijk. Zo laat het nieuwe kunstgras assortiment zich het beste omschrijven!

Lees verder
Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

Gras en Groen voor het derde jaar op rij FD Gazelle

10-11-2017

FD Gazelle 2017 - Voor Gras en Groen alweer voor het derde jaar op rij!

Lees verder
Waarom kiezen voor Nederlands kunstgras?

Waarom kiezen voor Nederlands kunstgras?

08-08-2017

Nederlands kunstgras staat wereldwijd hoog aangeschreven. Hoe komt dit en waarom zou ook u moeten kiezen voor in Nederland geproduceerd kunstgras?

Lees verder
Kantopsluiting plaatsen rondom kunstgras

Kantopsluiting plaatsen rondom kunstgras

30-07-2017

Voor een perfecte afsluiting van het kunstgras en het vormen van een fysieke scheiding tussen border en gazon plaatsen wij kantopsluiting.

Lees verder
Fijn lavasteen als kunstgras ondergrond

Fijn lavasteen als kunstgras ondergrond

18-07-2017

Steeds vaker wordt er gekozen voor fijn lavasteen als onderbouw voor het kunstgras. Lees hier waarom!

Lees verder
Wat heeft u nog aan onderhoud bij kunstgras?

Wat heeft u nog aan onderhoud bij kunstgras?

19-06-2017

Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en dus niet volledig onderhoudsvrij. Geen uren werk, maar af en toe wat extra aandacht dat is alles wat er nodig is. Benieuwd wat exact uw taken zijn?

Lees verder
Hoe duurzaam is kunstgras?

Hoe duurzaam is kunstgras?

26-05-2017

Nederland wordt steeds duurzamer. Het recyclen van materialen, beperken van uitstoot en vervuiling van het milieu is terecht een hot item. Past kunstgras in een duurzame tuin?

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen