Kunstgras leggen

Kantopsluiting plaatsen rondom kunstgras

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Voor een perfecte afsluiting van het kunstgras en het vormen van een fysieke scheiding tussen border en gazon plaatsen wij kantopsluiting. Dit is een belangrijk aspect voor uw kunstgras gazon. Waarom? Dat leest u in onderstaand artikel over kantopsluiting plaatsen rondom kunstgras.

Wat is kantopsluiting?

Kantopsluiting is een verzamelnaam. Hieronder vallen alle materialen die gebruikt kunnen worden voor het vormen van een fysieke scheiding tussen kunstgras en aangrenzende onderdelen van de tuin. Dit kan gevormd worden met flexibel materiaal zoals kunststof en staal, maar ook van beton voor een zeer rechte en strakke afwerking.

Waarom kantopsluiting plaatsen rondom kunstgras?

Het plaatsen van kantopsluiting rondom kunstgras heeft meerdere functies. U leest ze hieronder:

  • De zijkant van de kunstgrasmat wordt aan het zicht onttrokken.
  • Het kunstgras blijft beter op zijn plaats liggen.
  • Het kunstgras wordt beschermd tegen wind, vuil en stoten.
  • De kantopsluiting vormt een fysieke afscheiding die kruipende planten tegenhoudt.
  • Kantopsluiting voorkomt verzakkingen in de ondergrond

Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van kantopsluiting?

Er zijn verschillende materialen geschikt voor het vormen van een kantopsluiting. In de meeste gevallen wordt de kantopsluiting al gevormd door bestaande onderdelen van de tuin. Voorbeelden hiervan zijn bestrating, opsluitbanden en een hout betonschutting. Aan deze zijden is kantopsluiting dus niet meer noodzakelijk.

Langs zijden waar nog geen fysieke scheiding is gevormd biedt kantopslutiing de oplossing. Hiervoor biedt Gras en Groen Kunstgras de volgende mogelijkheden:

  • Kunststof kantopsluiting
  • Hardhouten planken
  • Opsluitband beton grijs
  • Opsluitband beton antraciet

Op welke wijze wordt de kantopsluiting geplaatst?

Op welke wijze de kantopsluiting wordt geplaatst is afhankelijk van het type. In alle gevallen wordt het grotendeels in de grond geplaatst, slechts een klein deel steekt boven de grond uit. De fraaiste aanblik geeft kantopslutiing als deze 2 cm boven de bedding uitsteekt. Zodra het kunstgras is gelegd zullen de sprieten de kantopsluiting uit het zicht plaatsen.

Wat zijn de kosten van kantopsluiting?

Voor kantopsluiting hanteert Gras en Groen Kunstgras vaste tarieven. Deze vindt u onderaan de pagina met informatie over alle kunstgras prijzen en tarieven.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Voorjaarsactie: Nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!