Kantopsluiting Cortenstaal

Kantopsluiting Cortenstaal

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 14-08-2019

Tonyo van Run

Laat jouw kunstgras gazon er stijlvol bijliggen. Kies voor sterk, duurzaam en modern; laat een kantopsluiting van cortenstaal plaatsen. Of neem een verhoogde rand op de opsluitband voor extra opvallende accenten. Om je kunstgras goed op zijn plek te houden is er altijd een kantopsluiting rondom nodig. Hiermee scheid je blijvend je gazon, borders, terras en bestratingen van elkaar. Kruipende planten houd je zo tegen, waardoor je minder snel last krijgt van onkruid. Andere functies:

Kunstgras kantopsluiting, alle soorten

Vaak zijn kantopsluitingen al (gedeeltelijk) aanwezig in je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van schuttingen, het terras of andere verhardingen? Alle zijn even goed bruikbaar als opsluiting. Daarnaast zijn er veel andere soorten kantopsluitingen. Wij van Gras en Groen Kunstgras leveren en plaatsen de volgende kantopsluitingen:

Kantopsluiting cortenstaal

Sinds kort in ons dienstenpakket: cortenstaal opsluitbanden van Straightcurve, een van origine Australisch bedrijf dat zich richt op mooie, duurzame tuinomranding voor iedereen. Met een Straightcurve-opsluitband creëer je een strakke omranding voor je kunstgras gazon. Met rechte of juist vloeiende lijnen.

Opsluitbanden van Cortenstaal kopen?

De opsluitbanden van Straightcurve zijn verkrijgbaar in twee series, te weten Flexline en Hardline. De Flexline zijn makkelijker te buigen en daarmee geschikt voor ronde vormen; de Hardline randen zijn dubbel omgezet, onbuigzaam en daarmee geschikt voor kaarsrechte lijnen. De hoogten variëren van 75 tot 240 millimeter hoog. Nu via ons verkrijgbaar vanaf €24,95 per meter. Daarnaast kun je kiezen voor een cortenstalen rand bovenop een (bestaande) opsluitband. De prijs hiervan is op aanvraag (afhankelijk van lengte en aantal hoeken). Weten wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op.

Voordelen cortenstaal

Cortenstaal, eigenlijk Cor-Ten staal staat ook wel bekend als weervast. Het is een metaallegering van ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Momenteel is het product helemaal hot. Door roestvorming krijgt het staal zijn kenmerkende bruinoranje kleur, wat het echt een blikvanger maakt! Als kantopsluiting ideaal, want het heeft een lange levensduur en is onderhoudsvrij. Het is sterk, maar wel goed, gelijkmatig buigzaam. En nog eens makkelijk aan te leggen ook!

Betonbanden

Naast een cortenstalen kantopsluiting kun je kiezen voor betonranden. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in het grijs of antraciet. Grote voordeel van beton is dat het ontzettend duurzaam is en vele jaren meegaat. Bovendien goedkoop in aanschaf. Er kleeft echter ook een nadeel aan het materiaal: het is niet buigzaam en dus niet in een ronding te plaatsen. Ook is het leggen van betonbanden arbeidsintensief.

Hardhouten planken

Om ronde kantopsluitingen te maken, gebruiken we ook wel eens dunne hardhouten planken van Bankirai-hout. Onder de planken komen piketten, waardoor ze goed op hun plek blijven. Hout geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin en is minder arbeidsintensief om te plaatsen.

Kunststof kantopsluiting

Voor mooie ronde vormen in bijna iedere gewenste kleur gebruiken wij kunststof kantopsluitingen. Deze bevestigen we met kunststof piketten. Voordeel is de duurzaamheid en buigzaamheid. Daarnaast is het goedkoper dan cortenstaal. Maar het mist wel de mooie, natuurlijke uitstraling van hout.

Kantopsluiting laten plaatsen?

Wil je kunstgras laten leggen en gelijk een kantopsluiting laten plaatsen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij leveren en plaatsen desgewenst de opsluitbanden en bijbehorende piketpalen.


Een greep uit ons assortiment:

Kantopsluiting kunstof
Kantopsluiting

€ 5,95 p/m1    

Kantopsluiting

Voor rondingen in de afscheiding tussen kunstgras en border gebruiken wij kunststof kantopsluiting.

Opsluitband Antraciet
Opsluitband

€ 2,40 p/m1    

Antraciet

Betonbanden zijn leverbaar in het grijs of antraciet.

Opsluitband Grijs
Opsluitband

€ 1,95 p/m1    

Grijs

Betonbanden zijn leverbaar in het grijs of antraciet.

Lees ook:

Mos uit je kunstgras verwijderen

Mos uit je kunstgras verwijderen

15-09-2019

Na verloop van tijd kan er mos gaan groeien in jouw prachtig aangelegde kunstgras gazon. En dat is nou net wat je niet wilt. Hoe los je het op? Of nog beter: hoe zijn we mos een stap voor?

Lees verder
Waarom kunstgras laten leggen?

Waarom kunstgras laten leggen?

15-08-2019

Klaar met onkruid, mos en kale plekken in jouw gazon? Kunstgras is een onderhoudsvriendelijk alternatief. Ben je zelf geen doe-het-zelver of zit je krap in tijd? Kies voor kunstgras laten leggen.

Lees verder
Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

Zelf Kunstgras leggen? Tips van de professional!

15-07-2019

Wil je een kunstgras gazon in je tuin en ben je een handige doe-het-zelver? Dan moet het zeker mogelijk zijn om het kunstgras zelf te leggen. Wij geven je graag de juiste tips en handigheidjes.

Lees verder
Kunstgras laten inmeten

Kunstgras laten inmeten

15-06-2019

Wil je kunstgras laten inmeten voor een vrijblijvende offerte? Gras en Groen komt vrijblijvend bij je langs en meet in op locatie!

Lees verder
Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

Privé-hockeyveld: Oefening baart kunst

15-05-2019

Je hockey-technieken naar een hoger niveau tillen? Met een privé-hockeyveld van kunstgras is dit mogelijk. Wij leggen jouw kunstgras hockeyveld aan, desgewenst met doeltjes.

Lees verder
Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

Kunstgras: De allernieuwste trends voor 2019

15-04-2019

Duidelijk mag zijn dat kunstgras nog steeds aan terrein wint in de tuin. Verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Wat zijn voor 2019 de kunstgras trends? C- en W-shape, gekroesd kunstgras...

Lees verder
Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

26-02-2019

Lage temperaturen, vorst, sneeuw en ijzel. Je kunstgras heeft heel wat te verduren gehad in de winter. Daarom is het nu tijd voor een uitgebreide voorjaarsbeurt. Welke onderhoudstaken zijn nodig?

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen