Kunstgras

Kantopsluiting Cortenstaal

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Laat jouw kunstgras gazon er stijlvol bijliggen. Kies voor sterk, duurzaam en modern; laat een kantopsluiting van cortenstaal plaatsen. Of neem een verhoogde rand op de opsluitband voor extra opvallende accenten. Om je kunstgras goed op zijn plek te houden is er altijd een kantopsluiting rondom nodig. Hiermee scheid je blijvend je gazon, borders, terras en bestratingen van elkaar. Kruipende planten houd je zo tegen, waardoor je minder snel last krijgt van onkruid. Andere functies:

  • De minder fraaie zijkant van je kunstgrasmat wordt aan het zicht onttrokken;
  • Jouw kunstgras blijft beter op zijn plek liggen;
  • Perfecte bescherming tegen wind, vuil en stoten;
  • Uitbreken of verzakkingen worden voorkomen;
  • Een creatieve oplossing om hoogteverschillen weg te werken. 

Kunstgras kantopsluiting, alle soorten

Vaak zijn kantopsluitingen al (gedeeltelijk) aanwezig in je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van schuttingen, het terras of andere verhardingen? Alle zijn even goed bruikbaar als opsluiting. Daarnaast zijn er veel andere soorten kantopsluitingen. Wij van Gras en Groen Kunstgras leveren en plaatsen de volgende kantopsluitingen:

  • Cortenstaal kantopsluiting
  • Betonbanden
  • Hardhouten planken
  • Kunststof kantopsluiting

Kantopsluiting cortenstaal

Sinds kort in ons dienstenpakket: cortenstaal opsluitbanden van Straightcurve, een van origine Australisch bedrijf dat zich richt op mooie, duurzame tuinomranding voor iedereen. Met een Straightcurve-opsluitband creëer je een strakke omranding voor je kunstgras gazon. Met rechte of juist vloeiende lijnen.

Opsluitbanden van Cortenstaal kopen?

De opsluitbanden van Straightcurve zijn verkrijgbaar in twee series, te weten Flexline en Hardline. De Flexline zijn makkelijker te buigen en daarmee geschikt voor ronde vormen; de Hardline randen zijn dubbel omgezet, onbuigzaam en daarmee geschikt voor kaarsrechte lijnen. De hoogten variëren van 75 tot 240 millimeter hoog. Nu via ons verkrijgbaar vanaf €24,95 per meter. Daarnaast kun je kiezen voor een cortenstalen rand bovenop een (bestaande) opsluitband. De prijs hiervan is op aanvraag (afhankelijk van lengte en aantal hoeken). Weten wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op.

Voordelen cortenstaal

Cortenstaal, eigenlijk Cor-Ten staal staat ook wel bekend als weervast. Het is een metaallegering van ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Momenteel is het product helemaal hot. Door roestvorming krijgt het staal zijn kenmerkende bruinoranje kleur, wat het echt een blikvanger maakt! Als kantopsluiting ideaal, want het heeft een lange levensduur en is onderhoudsvrij. Het is sterk, maar wel goed, gelijkmatig buigzaam. En nog eens makkelijk aan te leggen ook!

Betonbanden

Naast een cortenstalen kantopsluiting kun je kiezen voor betonranden. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in het grijs of antraciet. Grote voordeel van beton is dat het ontzettend duurzaam is en vele jaren meegaat. Bovendien goedkoop in aanschaf. Er kleeft echter ook een nadeel aan het materiaal: het is niet buigzaam en dus niet in een ronding te plaatsen. Ook is het leggen van betonbanden arbeidsintensief.

Hardhouten planken

Om ronde kantopsluitingen te maken, gebruiken we ook wel eens dunne hardhouten planken van Bankirai-hout. Onder de planken komen piketten, waardoor ze goed op hun plek blijven. Hout geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin en is minder arbeidsintensief om te plaatsen.

Kunststof kantopsluiting

Voor mooie ronde vormen in bijna iedere gewenste kleur gebruiken wij kunststof kantopsluitingen. Deze bevestigen we met kunststof piketten. Voordeel is de duurzaamheid en buigzaamheid. Daarnaast is het goedkoper dan cortenstaal. Maar het mist wel de mooie, natuurlijke uitstraling van hout.

Kantopsluiting laten plaatsen?

Wil je kunstgras laten leggen en gelijk een kantopsluiting laten plaatsen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij leveren en plaatsen desgewenst de opsluitbanden en bijbehorende piketpalen.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!