Ideale ondergrond voor kunstgras

Ideale ondergrond voor kunstgras

Geplaatst door: Tonyo van Run
Productspecialist Gras en Groen Kunstgras
Volg Tonyo van Run op LinkedIn
Geplaatst op: 14-03-2018
Laatst aangepast op: 14-03-2018

Tonyo van Run

Overweegt u kunstgras te leggen in de tuin? Dan wilt u vast weten op wat voor ondergrond kunstgras wordt gelegd. Lees hier over verschillende ondergronden en wijzen van aanleg. Zo weet u zeker dat uw kunstgras de ideale ondergrond krijgt.

Op wat voor ondergronden wordt kunstgras gelegd?

Kunstgras kan op verschillende wijzen worden aangelegd. Ten alle tijden dient er een stevige, vlakke en waterdoorlatende ondergrond gevormd te worden. Dit is noodzakelijk om een mooie aanblik van het gazon voor lange tijd te behouden. Dat het gazon waterpas wordt aangelegd is voor iedereen vanzelfsprekend. Om dit langdurig te behouden dient de grond ook dragend en waterdoorlatend te zijn. Om dit te bereiken zijn de volgende materialen geschikt:

Wat zijn de eigenschappen van ondergronden voor kunstgras?

Zoals hierboven is opgesomd zijn er verschillende materialen bruikbaar voor het vormen van een goede ondergrond voor kunstgras. Afhankelijk van de grondsoort en de belasting van het kunstgras wordt de ondergrond aangepast. Een siergazon wordt immers anders belast dan een klein hockeyveldje of zelfs een sportveld.

Zorg voor voldoende draagkracht

Om ervoor te zorgen dat er geen verzakkingen ontstaan dient de ondergrond voldoende draagkracht te hebben en stabiel te zijn. Daarmee bedoelen wij dat de bodem geen werking heeft en vlak blijft liggen.

Wat is de ideale ondergrond voor uw kunstgras?

Om bovengenoemde redenen kiest Gras en Groen Kunstgras ervoor om te werken met een stabilisatie mix. Deze mix bestaat ondermeer uit 100% gerecycled betongranulaat die hard en compact wordt maar toch waterdoorlatend is. Ideaal dus voor de ondergrond van het kunstgras.

De ondergrond is geschikt voor zowel de siergazons als voor sport- of hockeyveldjes. Over de stabilisatie mix wordt drukverdeeldoek uitgerold. Dit zorgt voor een scheiding tussen de ondergrond en het kunstgras. Voor een duurzame aanleg van kunstgras is dit dan ook aan te raden!

U wilt toch ook een perfecte ondergrond voor uw kunstgras?

Natuurlijk kan kunstgras ook door uzelf worden aangelegd. Toch leert onze ervaring dat een professionele legservice een andere kwaliteit aflevert. Gebruik makend van de juiste machines en jarenlange ervaring weten onze medewerkers exact wat uw tuin nodig heeft. Zo voorkomen wij verzakkingen en dus teleurstelling. Het mooiste voor u is dat u geen enkel risico hebt. U ontvangt namelijk garantie op uitgevoerde werkzaamheden. Verzakt uw kunstgras binnen de garantietermijn? Dan komen wij dit kosteloos voor u oplossen!

Zet nu de eerste stap richting een perfect aangelegd gazon!

Wilt u ook deze garantie op de aanleg van uw kunstgras? Er zijn verschillende manieren om de eerste stap te zetten richting een perfect aangelegd gazon.

Lees ook:

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

Voorjaarsbeurt kunstgras: welk onderhoud is nodig?

26-02-2019

Lage temperaturen, vorst, sneeuw en ijzel. Je kunstgras heeft heel wat te verduren gehad in de winter. Daarom is het nu tijd voor een uitgebreide voorjaarsbeurt. Welke onderhoudstaken zijn nodig?

Lees verder
Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

Kunstgras showtuin, ook op zaterdag geopend!

18-02-2019

Op 23 februari gaan wij ook op zaterdag weer open voor publiek. Heb je ook al last van lentekriebels? Kom langs in de showtuin!

Lees verder
Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

Een nieuw gazon? Met kunstgras kan dat nu al!

06-02-2019

Overweeg je kunstgras te laten leggen? Kunstgras leggen is niet seizoensgebonden, Gras en Groen Kunstgras kan altijd jouw kunstgras leggen!

Lees verder
Creatief met kunstgras

Creatief met kunstgras

30-01-2019

Kunstgras als alternatief voor echt gras in de tuin kent iedereen natuurlijk, maar kun je er nog meer mee doen? Creactieve ideeën voor DIY projecten!

Lees verder
Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

Kunstgras niet betreden tijdens de vorst

05-12-2018

Betreding van kunstgras tijdens de vorst kan tot beschadigingen leiden. Lees hier waarom u betreding beter kunt vermijden.

Lees verder
Kunstgras leggen in de winter

Kunstgras leggen in de winter

17-10-2018

Kunt u kunstgras laten leggen in de winter? Lees hier of het kan en waar u rekening mee dient te houden.

Lees verder
Kunstgras onderhoud in de herfst

Kunstgras onderhoud in de herfst

26-09-2018

Kunstgras is niet geheel onderhoudsvrij. Zeker in de herfst is het belangrijk dat u het onderhoud goed uitvoert. Lees hier wat u moet doen!

Lees verder
Top drie best verkochte kunstgrassen

Top drie best verkochte kunstgrassen

12-09-2018

Wilt u genieten van een onderhoudsvrij en altijd groen gazon in de tuin? Dit is de top 3 best verkocht kunstgras van Gras en Groen!

Lees verder
Foam voor dakterras

Foam voor dakterras

29-08-2018

Kunstgras leggen op een dak? Gebruik speciaal foam voor een dakterras!

Lees verder
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen