Kunstgras kopen

Hoe duurzaam is kunstgras?

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Nederland wordt steeds duurzamer. Het recyclen van materialen, beperken van uitstoot en vervuiling van het milieu is terecht een hot item. Past kunstgras in een duurzame tuin? Lees hier hoe duurzaam kunstgras is.

Duurzaam kunstgras in de tuin

Net als binnenshuis wordt er ook in de tuin steeds vaker gekeken naar duurzaamheid. Het nadenken over hoe om te gaan met materialen en milieu is een verstandige keuze met het oog op de nabije toekomst. Dit kan op allerlei manieren. Door te zorgen voor voldoende beplanting, milieuvriendelijke producten te gebruiken of door het wegzakken van regenwater in de bodem te bevorderen. Een veelgestelde vraag is dan ook of kunstgras in een duurzame tuin past. Het antwoord is even helder als duidelijk: Ja!

Op welke wijze draagt kunstgras bij aan een duurzame tuin?

Duurzaamheid is een rekbaar begrip. Het kan op vele wijzen uitgelegd en geïnterpreteerd worden. Een mogelijkheid is om te kijken naar de levensduur van het product. De gedachte is hoe langer het product meegaat, hoe duurzamer het is. Een tweede mogelijkheid is te kijken naar het effect van het product op het milieu. Op welke wijze is duurzaamheid op dit gebied van toepassing op kunstgras?

  • Kunstgras kent een lange levensduur Kunstgras wordt geproduceerd in eigen land
  • Kunstgras bevat geen schadelijke stoffen
  • Kunstgras laat regenwater eenvoudig wegzakken in de grond
  • Kunstgras is recyclebaar
  • Kunstgras bespaart op water, mest en uitstoot van de grasmaaier

Kunstgras kent een lange levensduur

Het kunstgras van Gras en Groen garandeert u van een zeer lange levensduur. De Nederlandse fabrikant van het kunstgras geeft 10 jaar lang garantie op het product. Bij slijtage of kleurverlies verlenen wij garantie en leggen wij nieuwe kunstgras voor u neer. Deze garanties worden natuurlijk niet afgegeven als wij en de fabrikant niet voor 100% zeker zijn van de levensduur van het product.

Kunstgras wordt geproduceerd in eigen land

Het kunstgras van Gras en Groen is van Nederlands fabrikaat. Hoewel wij natuurlijk het liefste zo goedkoop mogelijk willen inkopen weigeren we concessies te doen op het gebied van kwaliteit. Nederlands kunstgras wordt wereldwijd in de sportwereld gebruikt. En dat is niet voor niets. Dat het in eigen land wordt gefabriceerd voorkomt ook een enorme uitstoot van CO2 om het product middels transport hier te krijgen.

Kunstgras bevat geen schadelijke stoffen

Kunstgras afkomstig uit Azië is zeer gunstig geprijsd. Helaas is het productieproces en gebruikte grondstoffen wat minder gunstig. Er worden daar niet dezelfde milieueisen gesteld als hier. De kunstgras soorten van Gras en Groen Kunstgras voldoen aan de EN71-3 norm. Dit is de norm voor speelgoed van kinderen, het kunstgras is dus net zo veilig als de speeltjes die kleine kinderen in hun mond stoppen!

Kunstgras laat regenwater eenvoudig wegzakken in de grond

Het regenwater is in Nederland een steeds groter wordend probleem. Door klimaatverandering worden we steeds vaker geconfronteerd met enorme hoosbuien. Dit kan voor problemen zorgen zeker wanneer u de tuin volledig zou verharden. Kunstgras is geperforeerd en laat het regenwater zeer goed door. Het kan dus wegzakken in de grond en terechtkomen in het grondwater waardoor het de riolering ontlast.

Kunstgras is recyclebaar

Regelmatig voeren wij opdrachten uit waarbij het bestaande, oude kunstgras wordt vervangen. Gras en Groen scheid de afvalstromen en zorgt ervoor dat het ingenomen kunstgras hergebruikt kan worden. Er ontstaat dus geen restafval dat door verbranding voor ontzettend veel Co2 uitstoot zorgt.

Kunstgras bespaart op water, mest en uitstoot van de grasmaaier

Het kunstgras voor uw tuin is ook duurzaam doordat het ontzettend weinig onderhoud vraagt. Geen kostbaar drinkwater om het groen te houden, geen meststoffen om het te laten groeien en geen grasmaaier om het kort te houden. Dit levert u een ontzettend grote besparing op en ontziet tevens het milieu. Ook dit levert een bijdrage aan het duurzame karakter van kunstgras.

Wilt u ook liever vandaag dan morgen kunstgras in uw tuin?

Gras en Groen Kunstgras brengt graag, geheel vrijblijvend, een offerte uit voor de aanleg van kunstgras in uw tuin. Daarvoor hebben wij wat informatie van u nodig.

  • Bestaande situatie: Ligt er (kunst)gras, bestrating, zwarte grond of witzand?
  • Afmetingen van het gazon: Oppervlak en de lengte en de breedte maten.
  • De soort kunstgras: Kies online, middels stalen of in de showtuin de gewenste soort.

Binnen 24 uur nadat u de offerte heeft aangevraagd ontvangt u van Gras en Groen een scherpe offerte. Indien nodig kan er ook een medewerker bij u langs komen om de werkzaamheden in te meten en de kunstgras stalen aan u te laten zien.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!