Kunstgras toepassingen

Foam voor dakterras

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Een dakterras voorzien van kunstgras is een goede oplossing om een groene en vriendelijk ogende aankleding te geven. Bij de aanleg dient er wel rekening te worden gehouden met de afvoer van regenwater. Wanneer u het kunstgras direct op de dakbedekking legt, kan het regenwater slecht weglopen. Om dit te voorkomen adviseren wij om er speciaal foam onder te leggen. Hierin zitten uitsparingen om het water snel af te kunnen voeren.

Voordelen van foam voor dakterras

  • Regenwater wordt snel afgevoerd
  • Er ontstaat een zachte ondergrond
  • Kleine oneffenheden in het dakleer zijn niet meer zichtbaar
  • Na regen droogt het kunstgras snel op

Prijzen voor het toepassen van foam voor het dakterras

Het foam dat speciaal geschikt is voor het dakterras kost € 19,95 per m². U kunt dit foam direct bij uw bestelling meenemen wanneer u het zelf gaat leggen.

Wilt u het kunstgras en het foam laten leggen, dan kunt u de prijs opvragen middels een vrijblijvende offerteaanvraag op deze website. U ontvangt dan een gespecificeerde offerte, waarin de kosten voor het leggen van het foam zijn opgenomen.

Wijze van leggen van het kunstgras

Het foam voor dakterras komt los op het dak te liggen. Dit hoeft niet duurzaam verenigd te worden met de ondergrond. Desgewenst kan het met kit aan de randen worden vastgezet, dit is echter niet noodzakelijk. Gaat het geheel dan niet schuiven?

Nee, normaal gesproken niet. Dat heeft te maken met het drukverdeeldoek en kunstgras dat er nog bovenop komt te liggen. Boven op het foam wordt drukverdeeldoek ofwel geo-textiel gelegd. Dit zorgt ervoor dat beide materialen aan elkaar hechten. Nadat het kunstgras is gelegd, bezanden wij dit met kwartszand. Het gewicht van het kunstgras en kwartszand geven extra neerwaartse druk waardoor het geheel mooi op zijn plek blijft liggen.

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!