Kunstgras leggen

Fijn lavasteen als kunstgras ondergrond

Geplaatst: 10/03/2020 Aangepast: 09/12/2020

Steeds vaker wordt er door klanten van Gras en Groen gekozen voor fijn lavasteen als onderbouw voor het kunstgras. Fijn lavasteen heeft enkele eigenschappen die het product uitermate geschikt maken hiervoor. Daarmee draagt het bij aan een lange levensduur van uw kunstgras gazon.

Onderbouw van het kunstgras gazon

Voor kunstgras is het van groot belang dat dit op een stevige maar waterdoorlatende ondergrond komt te liggen. Deze ondergrond wordt door Gras en Groen Kunstgras aangelegd en noemen wij onderbouw. Voor het vormen van deze onderbouw kunnen meerdere grondstoffen worden gebruikt:

  • Ophoogzand
  • Brekerzand
  • Gebroken puin
  • Stabilisé
  • Fijn lavasteen

Waarom kiezen voor fijn lavasteen onder kunstgras?

Fijn lavasteen heeft enkele specifieke kenmerken waardoor het ideaal is voor het vormen van de onderbouw. Het is niet voor niets dat men dit materiaal bij de aanleg van kunstgras sportvelden al jarenlang gebruikt.

  • Licht van gewicht
  • Grove structuur
  • Fijne gradatie
  • Natuurlijk product

Licht van gewicht

Allereerst is het materiaal, door de open structuur, licht van gewicht. Dit drukt de transportprijs en daardoor is het aantrekkelijk qua prijs. Het lichte gewicht maakt het bovendien fijn om te verwerken voor ons personeel. Als laatste en niet onbelangrijke punt kan het lichte gewicht fijn lavasteen ook een groot voordeel opleveren bij toepassingen op een balkon of dakterras.

Grove structuur

Door het grove oppervlak van het lavasteen is het product uitstekend te verdichten. Bij het aftrillen van de ondergrond grijpen de steentjes stevig in elkaar. Dit zorgt ervoor dat de onderbouw een stevige fundering wordt voor het kunstgras in uw tuin. Zelfs zware belasting zoals sportende kinderen zal niet leiden tot oneffenheden in de ondergrond!

De grove structuur zorgt er eveneens voor dat regenwater zeer snel afgevoerd kan worden. Dit levert bijvoorbeeld op klei- en veengronden grote voordelen op doordat deze minder goed waterdoorlatend zijn dan zandgronden.

Fijne gradatie

Van alle hardere ondergronden zoals bijvoorbeeld gebroken puin, is fijn lavasteen in de fijnste gradatie verkrijgbaar. Hierdoor kan de volledige toplaag, in tegenstelling tot andere materialen, uit één laag worden opgebouwd. Er is dus geen witzand meer nodig om het oppervlak te kunnen egaliseren.

Natuurlijk product

Fijn lavasteen is een 100% natuurlijk product. Behalve het vermalen tot een fijne gradatie is er geen bewerking nodig. En bovendien kan het onmogelijk vervuiling zijn met schadelijke stoffen. Het is dus uiterst milieuvriendelijk!

Kosten van het verwerken van fijn lavasteen

Wilt u kunstgras laten leggen op fijn lavasteen? Voor het aanvoeren en verwerken van fijn lavasteen onder uw kunstgras rekent Gras en Groen Kunstgras een prijs van € 12,50 p/m2. Daarmee liggen de kosten is hoger dan bij de variant met uitsluitend witzand, dit kost namelijk € 7,- p/m2.

Toch wegen de voordelen in veel gevallen ruimschoot op tegen de extra kosten. Het verlengt zonder twijfel de levensduur van uw kunstgras gazon doordat de ondergrond ook bij zware belasting onaangetast blijft!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u benieuwd wat de kosten zijn van de aanleg van een kunstgras gazon bij u in de tuin met lavasteen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Dit kunt u online doen na het uitzoeken van een kunstgrassoort, maar u bent ook van harte welkom in onze showtuin!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!