Kunstgras onderhoud

De ideale bezem voor kunstgras

Geplaatst: 07/07/2020

Kunstgras is ontzettend onderhoudsarm. Toch is soms nodig om het kunstgras even op te borstelen, voor een natuurlijke uitstraling. Maar waarmee doe u dit? Veel mensen schaffen kunstgras aan vanwege het onderhoudsarme aspect. U hoeft er na de aanleg nauwelijks meer naar om te kijken. Toch vraagt het kunstgras af en toe nog een klein beetje aandacht., bijvoorbeeld door met een bezem het kunstgras op te borstelen. Maar waarom is dit aan te raden en welke bezem is hier het meest geschikt voor?

Waarom kunstgras opborstelen?

Het opborstelen van kunstgras heeft eigenlijk twee belangrijke functies. Hiermee maak je het kunstgras schoon en geeft u het kunstgras een natuurlijke uitstraling, wanneer de vezels na verloop van tijd plat zijn gaan liggen.

Kunstgras onderhoud

Kunstgras moet om meerdere redenen af en toe met een bezem geborsteld worden. Ten eerste houdt u op deze manier de kunstgrasmat goed schoon. Heeft u takjes of andere dingen op het kunstgras liggen? Zorg dan dat u deze verwijdert! Doet u dit niet dan loopt u  het risico dat de takjes of bladeren tussen het kunstgras komen te liggen. Zo krijgen zij de kans om zaadjes te verspreiden, waardoor er onkruid tussen het kunstgras gaat groeien. Dit is natuurlijk het laatste waar u op zit te wachten!

Meer volume kunstgras

Naast het schoonmaken van kunstgras is het voor de uitstraling ook belangrijk om een paar keer per jaar het kunstgras op te borstelen. Wanneer u vaak over het kunstgras loopt of hier spullen op hebt staan kan het kunstgras na een tijdje plat gaan liggen. Dit heeft in veel gevallen als resultaat dat de uitstraling van uw kunst gras een wat minder 'natuurlijke' uitstraling krijgt, aangezien gras gewoon rechtop hoort te staan. Een harde bezem is daarom het ideale voorwerp om uw kunstgras meer volume te geven. Door tegen de vezelrichting in te borstelen zorgt u ervoor dat de vezels weer rechtop komen te staan. Ook zal het gras hierna weer zachter aanvoelen.

Werkt dit na een tijdje niet meer? Dan helpt het wellicht om opnieuw een beetje kwartszand in te strooien. Lees hier meer over het bezanden van uw kunstgras. 

Welke bezem kunt u het beste gebruiken?

Voor het optimale effect van onderhoud en uitstraling kun je het beste gebruik maken van onze nieuwste bezem: De kunstgras klauwbezem. Deze is sinds kort verkrijgbaar in ons nieuwe assortiment. De bezem heeft een veegbreedte van 35 of 45 cm en dus een grote reikwijdte. Ook heeft de bezem lange en flexibele haren, waardoor zelfs het kunstgras met de langste vezels mooi opgeborsteld kunnen worden. Daarnaast heeft de bezem een kromming in de haren. Hiermee wordt het gemakkelijker om het kunstgras goed tegen de vleug in borstelen, zodat de vezels direct rechtop komen te staan.

Weet u niet goed hoe u de schoonmaak of het onderhoud van uw kunstgras aan moet pakken? Neem gerust contact met ons op. De specialisten van Gras en Groen helpen u graag verder!

Soortgelijke nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten
I.v.m. de zomervakantie zijn wij gesloten tot 9 augustus, fijne vakantie!