Kunstgras Nieuwegein

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Nieuwegein? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Nieuwegein. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras  van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de schakelstede. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Nieuwegein. We hebben zelfs een project bij het centrum, aan de Ruiterstede afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Nieuwegein heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Nieuwegein

Naast kunstgras leggen in en rond het stadscentrum van Nieuwegein zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn: Batau, Blokhoeve, Doorslag, Fokkesteeg, Galecop, Hoog-Zandveld, Huis de Geer, Lekboulevard, Merwestein, Vreeswijk, Jutphaas-Wijkersloot, Zandveld en Zuilenstein

Algemene informatie Nieuwegein

Nieuwegein een gemeente, ten zuiden van de stad Utrecht, is een voormalige groeikern, gelegen aan de rivier de Lek, heeft 61.923 inwoners (per 30 april 2017 en is ontstaan op 1 juli 1971 na samenvoeging van de vroegere gemeenten Jutphaas en Vreeswijk. Nieuwegein  staat bekend om zijn centrale ligging, omdat het is ingesloten door drie autosnelwegen, de A2, de A12 en de A27.

Kunstgrasvelden in Nieuwegein

Naast het vele weidegroen, dat u ten westen van de A2 bij Nieuwegein vindt en het groen van het Ijsselbos, ten zuiden van de stad,  beschikt Nieuwegein nog over parels zoals Kokke Bogaard, de vesting rondom het Fort Jutphaas en het park Oudegein.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. JSV Nieuwegein, SV Geinoord, SV Vreeswijk, FC en  VV .      

Maar veel van deze voetbalverenigingen, hockeyvereniging MHC Nieuwegein en tennisverenigingen als TV Rijnhuyse, TV Oudegein en TV Vreeswijk spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Nieuwegein ook ideaal!

Grondsoorten in Nieuwegein

De bodem van Nieuwegein bestaat uit zowel veen-, zand- als kleigrond, maar overwegend uit zandgrond, omdat daarmee een groot gedeelte van de gemeente hiermee is opgehoogd. Bij het aanleggen van kunstgras heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Mocht uw bodem toch veel klei te bevatten, dan dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u daarna wel de hierboven genoemde voordelen

Nieuwbouwwijken in Nieuwegein

Nieuwbouwproject De 9 van Rhijnhuizen

Ruim wonen bij het Fort! ! Een uniek transformatieproject in Nieuwegein nabij Fort Jutphaas in de wijk Rijnhuizen. Niet alleen dit project, maar ook de wijk Rhijnhuizen wordt momenteel getransformeerd tot woongebied. De huidige kantoorvilla's worden getransformeerd naar 9 eengezinswoningen. U kunt kiezen voor een tweelaagse woning van tenminste 129 vierkante meter of een drielaagse woning vanaf 184 vierkante meter woonoppervlakte.
Bent u als toekomstige bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject de Parkwachters, Blokhoeve

Hier woont u letterlijk met uw voeten in het gras. Midden in het groen en water, in het hart van het park, komen 8 luxe (half)vrijstaande villa’s met een zeer onderscheidende en markante architectuur. De Parkwachters, in het hart van de wijk is het allermooiste stukje van Blokhoeve. Wordt u één van de bevoorrechte bewoners die heerlijk gaat genieten van exclusief, kleinschalig wonen in het park? Wellicht gaat u ook uw tuin inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject de Boskamer (in voorbereiding)

Ook op het karakteristieke historische Landgoed Rhijnhuizen, naast het oude Fort Jutphaas, wordt in het groen, het project de Boskamer gepland. Op een besloten deel van het landgoed worden 33 royale bouwkavels gecreëerd. De kavels bieden de mogelijkheid om een vrijstaande of geschakelde woning te bouwen. De gevarieerde ronde vorm van de ontwikkeling en de situering van de bouwpercelen creëren een unieke woonbeleving in een lommerrijke omgeving met veel privacy. Er zijn voorschriften opgesteld ten behoeve van het behoud van de cultuurhistorische waarde van het landgoed. Zo ontstaat een unieke woonomgeving waar de mogelijkheid wordt geboden om uw droomhuis naar eigen wensen te realiseren.
Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar

weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Nieuwegein? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • Uit te voeren door de handige DHZ-er of door Gras en Groen
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Projecten in Nieuwegein

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Nieuwegein

Wilt u kunstgras laten leggen in Nieuwegein? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Nieuwegein gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Nieuwegein

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Nieuwegein? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren. Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen of het kunstgras direct bestellen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot de aankoop. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen, maar u kunt het ook thuis laten bezorgen!

Kunstgras bezorgen in Nieuwegein

Wilt u zelf kunstgras gaan leggen, maar heeft u geen mogelijkheid om het kunstgras af te halen? Dat is geen probleem! Dankzij de kunstgras bezorgservice krijgt u het kunstgras bij u thuis geleverd. Gras en Groen levert kwalitatieve kunstgras soorten tegen scherpe prijzen. U kunt het kunstgras binnen 3 werkdagen laten leveren in heel Nederland en uw bestelling volgen met een Track en Trace systeem. 

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Is kunstgras kleur- en slijtvast?

Het kunstgras is kleur- en slijtvast. Komt er binnen 8 jaar verkleuring of verslijting voor, terwijl het kunstgras op een normale manier behandeld is? Dan zullen wij het kunstgras kosteloos komen vervangen.

Is het kunstgras veilig?

Al onze producten voldoen aan de strenge EN71-3 norm. Hierdoor kunt u zorgeloos van het kunstgras genieten en is het niet schadelijk voor uw gezondheid of die van uw dieren.

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

Meet zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op. Door het op maat maken van het kunstgras dient u rekening te houden met snijverlies. Kunstgras zit op een rol met een breedte van 4 meter. Op deze pagina geven wij advies voor het berekenen van het oppervlak.

Welk kunstgras is het meest geschikt voor mijn situatie?

Kiest u voor een kunstgras gazon in de tuin? Dan zijn de kunstgrassoorten met een mooie uitstraling aan te bevelen. Deze moet namelijk niet van echt gras te onderscheiden zijn! Een soort met lange vezels en verschillende groentinten ligt hierbij voor de hand.

Schaft u kunstgras aan, zodat uw kinderen hier op kunnen spelen? Dan kunt u beter kiezen voor kunstgras met iets kortere vezels. Een bal zal hier bijvoorbeeld beter op rollen, en het kunstgras komt niet zo snel plat te liggen na veelvuldig gebruik.

Wilt u graag een stuk kunstgras op uw balkon of dakterras aan laten leggen? Zorg er dan voor dat u een kunstgrassoort kiest met korte vezels. U wilt natuurlijk dat de deur nog steeds goed open kan gaan en dat meubels en andere spullen stevig op het kunstgras kunnen staan.

Hoe kan ik het kunstgras bestellen?

U kunt het kunstgras en de bijbehorende accessoires online bestellen. Ga daarvoor naar kunstgras bestellen.

Welke garantie heb ik op het kunstgras?

U ontvangt één jaar garantie op de aanleg van het kunstgras. Dit betreft het egaliseren van de ondergrond en de naden die zijn verlijmd. Op het kunstgras heeft u acht jaar lang garantie indien het verkleurd of last heeft van slijtage.