Kunstgras Middelburg

Kunstgras leggen Middelburg

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Middelburg? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Middelburg? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Middelburg. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan de Markt. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen Kunstgras is ook werkzaam in het stadscentrum van Middelburg. We hebben zelfs een project bij het centrum, aan de Korte Burg afgerond. De tuinen zijn vaak  schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Middelburg heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Middelburg

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Middelburg zijn wij ook werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:

 • Dauwendaele
 • Griffioen
 • Klarenbeek / Veerse Poort
 • Mortier
 • Nieuw Middelburg
 • 't Zand / Stromenwijk
 • Zuid

Algemene informatie Middelburg

Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland, moet rond het midden van de 9e eeuw zijn ontstaan. De naam vindt zijn oorsprong in het zijn van de middelste burcht op Walcheren. Middelburg was tot eind 16e eeuw de grootste koopliedenstad van de Noordelijke Nederlanden. Tot circa 1675 was het de op vier na grootste stad van het land, met meer inwoners dan Den Haag en Utrecht. Tot het laatste kwart van de 17e eeuw was Middelburg de op één na grootste havenstad van de Republiek. Als VOC-stad had Middelburg half zoveel macht als Amsterdam maar was zij echter even belangrijk als de andere vier VOC-steden Delft, Enkhuizen, Hoorn en Rotterdam bij elkaar. De gemeente Middelburg telt meer dan 1150 rijksmonumenten en is daarmee de zevende gemeente van Nederland (Lijst van rijksmonumenten in Middelburg (gemeente)).De stad Middelburg zelf is een beschermd stadsgezicht, alsmede het gebied van de Noordweg, en is daarmee één van de zeventien Beschermde stads- en dorpsgezichten in Zeeland. Een heuse Zeeuwse parel dus.

Kunstgrasvelden in Middelburg

Naast het vele groen, dat u vindt in de omgeving vindt in de groene polders, duinen en bosgebieden rondom , beschikt Middelburg over groene parken als het Erasmuspark, het Amaliapark, het Meiveld en Park Toorenvliedt.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van Voetbalverenigingen Terneuzen en Terneuzense Boys.

Maar veel voetbalverenigingen, de Terneuzen Mixed Hockey Club Olympia en sommige tennisverenigingen spelen meer en meer op een variant van kunstgras.Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Terneuzen ook ideaal!

Grondsoorten in Middelburg

De bodem van Middelburg bestaat uit kleigrond. Bij het aanleggen van kunstgras dient eerst een drainerende zandlaag te worden aangelegd, maar heeft u daarna wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien

Nieuwbouwwijken in Middelburg

Nieuwbouwproject Mortiere  

Aan de zuidzijde van Middelburg, ideaal ten opzichte van ontsluitingswegen vormt zich Woonpark Mortiere! Dé groene en waterrijke woonwijk van Middelburg. In een mooi gemêleerde samenstelling vinden we riante vrijstaande villa's, karakteristieke twee-onder-een-kap woningen en klassieke rijwoningen, die nergens té massaal worden. Daarnaast is er een beperkt aantal vrije kavels, waar binnen de aangeven architectonische context zelf gebouwd kan worden. Het aanbod is al breed en divers, maar wordt nóg gevarieerder, doordat voor bijna iedere woning geldt, dat de woning met tal van opties op maat gemaakt kan worden.
Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Rittenburg

Aan de zuidwest zijde van Middelburg, naast het “landhuis” en Park Toorenvliedt is de nieuwe woonwijk Rittenburg gerealiseerd. Het is nu één van de weinige overgebleven buitenplaatsen op Walcheren die nog intact zijn. De wijk Rittenburg ligt aan het park en de bewoners kunnen dus optimaal genieten van dit groene- en waterrijke stadspark Toorenvliedt.

Aan de westzijde van het plan Rittenburg is het project 'Hof Rittenburg' gerealiseerd. Het bestaat uit 2 appartementsgebouwen met in totaal 36 appartementen, 16 energieneutrale rijwoningen en diverse levensloopbestendige woningen. De appartementen en woningen zijn ontworpen in een jaren '20 stijl. Wonen in stijl in statige huizen of appartementen met een sfeer en rijke uitstraling waarin men zich direct thuis voelt.

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, balkon of (dak)terras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Sprencklaan

Aan de Sprencklaan in Middelburg zijn levensloopbestendige patiowoningen ontwikkeld. , De woningen beschikken over een slaap- en bad- en tuinkamer op de begane grond. De energievriendelijke woningen (zeer goed geïsoleerd middels zonnepanelen en onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen) beschikken over een heerlijke tuin op het zuiden met optimale bezonning, een berging en ruimte voor twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Wellicht gaat u uw tuin ook inrichten met een mooi onderhoudsvrij kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Middelburg en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Middelburg

Wilt u kunstgras laten leggen in Middelburg? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Middelburg gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Middelburg

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Middelburg? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!