Kunstgras Maastricht

Kunstgras leggen Maastricht

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Maastricht? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Maastricht? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Maastricht. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft, het is altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, want zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken aan het Vrijthof, de Markt, of het Cörversplein?. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Waar leggen wij kunstgras in Maastricht

Gras en Groen kunstgras is zelfs  werkzaam in het centrum van Maastricht. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, waardoor echt gras lastig mooi is te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Maastricht heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Juist Jonge gezinnen, maar ook ouderen  kiezen vaak voor de voordelen die het met zich meebrengt. Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Maastricht met o.a. het Jekerkwartier, Wyck en Sint Maartenspoort, zijn wij ook vaak werkzaam in overige delen van de stad. Voorbeelden hiervan zijn: in Zuid-West: Biesland, Campagne, Wolder en Sint Pieter, in Noord-West: Belfort, Pottenberg, BelvédèreMalpertuis en Caberg; in Noord-OOst Itteren, Wittevrouwenveld, Nazareth en Limmel en in stadsdeel ZUid-Oost Randwyck, Scharn, Heer en Vroendaal.

Algemene informatie Maastricht

Maastricht is, als een van de oudste steden van ons land, de hoofdstad van de provincie Limburg. De letterlijke betekenis van Mosa Trajectum is doorwaadbare plaats in de Maas. De stad ligt aan de voet van de Sint Pietersberg (109 mtr en bekend door zijn mergelgrotten), aan de Maas en Jeker.De in 1974 opgestarte Universiteit, zorgt voor (jonge en vaak ook buitenlandse) aanwas van de bevolking. De stad is bijzonder rijk aan monumenten, musea en onder andere bekend door de voormalige bedrijven Mosa en Sphinx, maar zeker ook haar Carnaval, ‘t Preuvenemint, de Amstel Gold Race, antiekbeurs TEFAF, de Vrijthof concerten (o.a. met André Rieu)  beursgebouw MECC en boekhandel Dominicanen. De stad, de grotten en de omgeving is een belangrijke toeristische trekpleister in ons land.

Kunstgrasvelden in Maastricht

U kunt al wandelend, Maastricht in een groen historisch erfgoed ontdekken; iets anders dan het verhaal van  de stenen van Maastricht, langs wel 15 parken waaronder het Griendpark, het Charles Eyckpark het Stadspark en Mgr. Nolenspark, naar Plein 1992.

Naast het groen, dat we in  de parken tegenkomen, komen we natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. voetbalverenigingen MVV,  Heer, De Heg, Daalhof, DBSV, Geusselt Sport, Jekerdal SC, Scharn en Leonidas.  Maar ook voetbal-, tennis- en  hockeyverenigingen als MHC, Hockeer en Hooked spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Maastricht ook ideaal!

Grondsoorten in Maastricht

Slechts ten Oosten van de Maas en in het Noorden rondom de oevers van de Geul bestaat de grond in Maastricht uit kleigrond. Voor het overige overwegend uit lössgrond. Het aanleggen van kunstgras heeft voor u dan de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Doordat er geen watergeleiding via bestrating naar het riool is, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en drinkwater.
 • U behoudt het behaaglijke comfort en zachte gevoel van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet en blijft ook in een natte schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot.
 • Kunstgras vergt weinig onderhoud. Af en toe vegen of borstelen is voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Staat uw woning echter toch op een volledige kleibodem, dan adviseren wij u eerst een drainerende zandlaag aan te brengen

Nieuwbouwwijken in Maastricht

Nieuwbouwproject ZouwdalVeste  

In de Noordwestelijke punt van Maastricht ondergaat Malberg een metamorfose, met een nieuwe gewilde wijk met optimale voorzieningen. Op mooie ruime kavels verschijnen  22 rij- hoek- en twee-onder-eenkapwoningen, gebouwd met voor en achtertuinen en uitzicht op het Zouwdal. Bent u als toekomstig bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Ambyerveld

Op een prachtige, goed bereikbare locatie liggen deze 26 zeer riante bouwkavels voor het realiseren van van uw eigen droomhuis! Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuwbouwproject Hagerhof

Aan de Braamhoven in nieuwbouwwijk Hagerhof komen 8 vrijstaand geschakelde levensloopbestendige semi-bungalows met een slaap- en badkamer op de begane grond. Aan de Laurierhoven komen 4 vrijstaand geschakelde woningen De woningen zijn herkenbaar aan hun moderne architectuurstijl en hebben een grote tuin. De voortuin wordt afgezet met een een haag.Wellicht dat u uw tuin in wil richten met een mooi kunstgras gazon, neem dan contact op met de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras?

Projecten in Maastricht en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Maastricht

Wilt u kunstgras laten leggen in Maastricht? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Maastricht gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Maastricht

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Maastricht? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Zomeractie: Nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²! (Korting wordt in de offerte verrekend)