Kunstgras Lelystad

Kunstgras leggen Lelystad

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Lelystad? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon
Plaatsen rondom Lelystad waar Gras en Groen ook werkt

Kunstgras Lelystad

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Lelystad? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Lelystad. Dit heeft alles te maken met de zeer natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken op het Stadhuisplein of uitkijkend over het water aan de Oostvaardersdijk. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam vlakbij het centrum van Lelystad. We hebben een project in een van de Botterstaten afgerond. De tuinen zijn vaak erg schaduwrijk, echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Lelystad heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Waar leggen wij kunstgras in Lelystad

Naast kunstgras leggen in en rond de binnenstad van Lelystad  zijn wij ook vaak werkzaam in overige wijken van de stad. Zowel jonge gezinnen, alsook ook vijftigplussers kiezen vaak voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn:

Algemene informatie Lelystad

Lelystad, vernoemd naar waterbouwkundig ingenieur Lely, is de hoofdstad van de nieuwste Nederlandse provincie Flevoland. De eerste bewoners kwamen op 28 september 1967 en op 1 januari 1980 werd Lelystad een gemeente en is zelfs de tweede gemeente van Nederland met een totale oppervlakte van 765,39 km². Hiervan is echter maar 234,13 km² land, de rest is (nog) water (IJsselmeer en Markermeer). De stad is overvleugeld door Almere, dat nog dichter tegen de randstad aan ligt. Hierdoor richt Lelystad zich meer en meer op het prettige woonklimaat, (water)toerisme en heeft een paar troeven in haar hand:

 • het gereconstrueerde VOC-schip Batavia en het huidige project de reconstructie van de Hr.Ms. De Zeven Provinciën, het vlaggenschip van Michiel de Ruyter
 • De Bataviahaven met de “Kamper”bruine vloot
 • Batavia Stad,  het grote fashion outlet center gebouwd als een geïmiteerde vestingstad, geïnspireerd op Marken.
 • Het luchtvaartmuseum Aviodrome, gevestigd op het vliegveld Lelystad airport
 • De omliggende natuurreservaten en -parken

Lelystad legt de nadruk op prettig wonen temidden van natuur en water

Kunstgrasvelden in Lelystad

Omgeven door de schitterende natuurreservaten de Oostvaardersplassen en het Natuurpark Lelystad, waar (wilde) dieren veel meer de ruimte hebben gekregen dan zij in een dierentuin zouden hebben gehad en dat ook de gereconstrueerde prehistorische nederzetting “Swifterkamp” op haar terrein herbergt. Daarnaast, beschikt Lelystad over veel kleinere  parels zoals het Bultpark, Zilverpark en het Woldpark. Verder zijn de vele kleine stukken groen en wijkparken verspreid over de hele gemeente de moeite waard.

U komt natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden van o.a. SV Lelystad’67, SV Batavia’90 en VV Unicum. Maar sommige van deze voetbalverenigingen, Hockeyclub MHC Lelystad en tennisverenigingen als LTV Lelystad en TV Poseidon spelen meer en meer op een variant van kunstgras. Maar kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Lelystad ook ideaal!

Grondsoorten in Lelystad

De bodem van Lelystad bestaat natuurlijk uit zeeklei. Bij het aanleggen van kunstgras  dient u eerst een drainerende zandlaag aan te laten brengen, maar daarna heeft u wel de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. Regenwater komt geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater, in plaats van het via bestrating af te voeren naar het riool.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.  

Nieuwbouwwijken in Lelystad

Nieuwbouwproject dé Woonschat Buitenhof

Zoekt u een vrijstaande villa, een prachtige 2-onder-1-kapwoning, of misschien heeft u  zelfbouwplannen en zoekt u een geschikt kavel? Op dé Woonschat in Buitenhof vindt u het!  In wel 12 verschillende woningtypen op zo’n 50 kavels kunt u keuze maken uit talloze woonsferen.

 • Modern of juist een klassieke?
 • Een rode, witte of een gele steen?
 • Dakpannen of een rieten dak  
 • Wenst u een garage of liever een extra werkkamer?  

Op Buitenhof wordt uw droom op ruime kavels, vanaf 373 tot wel 1.019 m² verwezenlijkt, gesitueerd langs lommerrijke lanen met prachtig groen en waterpartijen in een parkachtige omgeving.

Bent u als toekomstige bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Alles-Kan-Villa’s Buitenhof

Net als bij andere woningen geldt voor deze 8  Alles-Kan-Villa’s dat uw woonwensen centraal staan. U ontwerpt namelijk zelf samen met een gelieerde architect uw eigen huis naar uw woonwensen. Vervolgens heeft u niet de zorgen als het huis gebouwd wordt omdat alles voor u geregeld wordt. Dat lijkt een droom. Maar het is de Alles-Kan-Villa. En zo heurt het eigenlijk! Wellicht gaat u uw tuin ontwerpen en inrichten met een mooi kunstgras gazon van Gras en Groen Kunstgras om een onderhoudsvrije tuin of terras te creëren, zodat u alleen maar hoeft te genieten.

Nieuwbouwproject Hanzepark

In Hanzepark te Lelystad worden 14 (half- en) vrijstaande villa’s in dertiger-jarenstijl. gerealiseerd, De woningen hebben een uniek karakter met een statige stadse uitstraling en worden in Dudok-stijl “gecomponeerd” en gebouwd op ruime kavels, zodat uw tuin het verlengde van uw woning is.met o.a. de volgende kenmerken:
- Ruime entree met toilet
- Royale living met open keuken
- Tuingericht zitgedeelte van uw woonkamer
- Deur geeft toegang tot de tuin
- Garage / berging, of kantoor varianten
- 3 ruime slaapkamers
- Vaste trap naar 2e verdieping
Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig of geen onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Lelystad en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Lelystad

Wilt u kunstgras laten leggen in Lelystad? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Lelystad gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Lelystad

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Lelystad? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!