Kunstgras Leiden

Kunstgras leggen Leiden

Wilt u met natuurlijk ogend kunstgras een schitterend gazon aanleggen in Leiden? Kunstgras leggen gaat razendsnel en zorgt ervoor dat u binnen de kortste tijd een stralend en altijd groen gazon heeft. Met het natuurlijk ogende en kwalitatief hoogwaardige kunstgras van Gras en Groen kan een gazon in de meeste gevallen binnen één dag worden aangelegd.

U kunt het kunstgras zelfs al direct na aanleg in gebruik nemen. De enige vraag die u zichzelf moet stellen: Ga ik zelf kunstgras leggen of laat ik dit over aan professionals?

Voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft het de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Een reden daarvan is dat kunstgras steeds mooier is geworden. Dankzij verschillende vezels, mosdraad en kleuren is het nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

 • Het gazon kan binnen één dag worden aangelegd
 • In tegenstelling tot echt gras is er geen ingewikkeld onderhoud
 • U hoeft geen tijd en geld te investeren in water, mest en graszaad
 • 4 seizoenen lang genieten van een groenblijvend gazon

Wilt u kunstgras laten leggen in uw tuin in Leiden? U bent niet de enige! Het leggen van kunstgras als alternatief voor echt gras is razend populair, ook bij u in Leiden. Dit heeft alles te maken met de natuurlijke uitstraling dat het kunstgras van Gras en Groen heeft. Daarnaast is het altijd groen en vraagt het weinig onderhoud. Ideaal, want zo houdt u veel vrije tijd over om een lekker een terrasje te pakken bij Olivier, aan de Hooigracht, Grand café Vlot aan de Prinsessegracht of Annie’s aan de Hoogstraat?. Misschien verstaat u ook de kunst van kunstgras leggen?

Waar leggen wij kunstgras in Leiden?

Gras en Groen kunstgras is ook werkzaam in het centrum van Leiden. De tuinen zijn vaak smal en erg schaduwrijk. Echt gras is daardoor lastig mooi te houden. Dat wij ook al veel tuinen met kunstgras hebben aangelegd in Leiden heeft hier ongetwijfeld mee te maken.

Naast kunstgras leggen in en rond het centrum van Leiden, zijn wij ook werkzaam in overige wijken van de stad. Naast jonge gezinnen, kiezen meer en meer ouderen nu voor de voordelen die kunstgras met zich meebrengt. Voorbeelden van deze wijken zijn: Cronenstein, Houtkwartier, Tuinstadwijk De Mors, Slaaghwijk, Zijlwijk, Leedewijk, Kloosterhof en Dobbewijk.

Algemene informatie Leiden

“Sleutelstad” Leiden  heeft een rijke historie, kent een eeuwenoude binnenstad met grachten, hofjes en vele monumentale panden. momenteel is het de vierde gemeente van Zuid Holland, maar in de gouden eeuw was het lange tijd, na Amsterdam, de tweede stad van Nederland. Met 5524 inwoner per vierkante kilometer is het na Den Haag de dichtstbevolkte stad van ons land en heeft de oudste Universiteit van ons land.Vooral in de binnenstad vindt u veel water in de vorm van de Oude en Nieuwe Rijn, grachten en singels.

Kunstgrasvelden in Leiden

De singels vormen ook een belangrijke groenvoorziening voor de stad, waar diverse parken als het Plantsoen, Ankerpark, Huigpark en de Hortus Botanicus op de plaats van de voormalige stadswallen zijn aangelegd. Buiten de binnenstad heeft de stad met de Leidse Hout een groot stadspark en kleinere wijk- en buurtparkjes. Aan de zuidoostkant van de stad ligt polderpark Cronesteyn, op het terrein van voormalig Kasteel Cronesteyn. Via dit park staat de stad in verbinding met het Groene Hart.

Naast het groen, dat we in deze parken tegenkomen, komen we natuurlijk ook veel groen en gras tegen op de sportvelden. Maar de voetbal-, hockey- en tennisverenigingen spelen tegenwoordig meer en meer ook op kunstgras. Kunstgras als sierveld in uw tuin, is juist voor u als inwoner van Leiden ook ideaal!

Grondsoorten in Leiden  

De ondergrond van de Leidense bodem bestaat grotendeels uit Klei. Wij adviseren u, voor het aanleggen van een kunstgras gazon in dit geval eerst een drainerende zandlaag aan te brengen. Hiermee bereikt u de volgende voordelen:

 • Kunstgras laat goed water door. In plaats van water via bestrating naar het riool te   geleiden, komt regenwater nu weer geheel ten goede aan het milieu en het drinkwater.
 • U behoudt het zachte gevoel en behaaglijke comfort van lopen op gras.
 • Het gazon in uw tuin rot niet weg en blijft ook in een nattere schaduwrijke omgeving frisgroen zonder mos, zelfs op een balkon, dakterras of woonboot. Slechts af en toe vegen of borstelen is vaak al voldoende.
 • Kunstgras laat uw tuin er altijd verzorgd uitzien.

Nieuwbouwwijken in Leiden

Nieuwbouwproject Karakter

Op een prachtige locatie tegen het centrum van Leiden ligt de voormalige kinderkliniek 'St. Lidwinahuis'. Dit bijzondere en monumentale complex iot 1933 wordt getransformeerd tot een zeer bijzondere woonbestemming 'Karakter' is gelegen aan de Zoeterwoudsesingel, pal tegen het centrum van Leiden aan. Het bevat 8 herenhuizen en 10 appartementen en hebben uitzicht over de Zoeterwoudsesingel

Bent u als bewoner van deze nieuwe woningen op zoek naar een betrouwbare leverancier van kunstgras voor uw tuin, balkon of dakterras? Dan kunt u, of samen met uw buren of straatbewoners goede zaken doen. In het geval van gezamenlijke projecten, werken wij met staffelkortingen. Deze kunnen flink oplopen en gaan u en uw buurtbewoners zeker veel voordeel opleveren. Vraag naar de mogelijkheden bij de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras.

Nieuwbouwproject Churchillpark (in voorbereiding)

Na de voltooiing van 56 eengezinswoningen is begonnen aan de bouw van totaal 77 huurappartementen en 22 eengezinshuurwoningen. Naar verwachting worden de woningen in het najaar 2018 gefaseerd opgeleverd

Wellicht dat u uw tuin in wil richten met een mooi kunstgras gazon, neem dan contact op met de medewerkers van Gras en Groen Kunstgras?

Nieuwbouwprojecten individueel

Op diverse plaatsen in Leiden worden oude panden gesloopt en oudere gebieden heringericht. Wordt u straks de gelukkige eigenaar en wilt u in uw tuin ook graag gras en groen zien, maar weinig onderhoud en kosten? Denk dan eens aan Gras en Groen Kunstgras en neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Projecten in Leiden en omgeving

Alle projecten

Kunstgras laten leggen in Leiden

Wilt u kunstgras laten leggen in Leiden? Dan komt Gras en Groen Kunstgras de werkzaamheden graag voor u uitvoeren. De gespecialiseerde medewerkers volgen daarbij een vaste en efficiënte werkwijze. Het vakkundig egaliseren van de ondergrond, het aanbrengen van een stabiliserend onderdoek en het uitrollen van het kunstgras behoren tot hun vaste werkzaamheden. Lees hier uitgebreide informatie over onze werkwijze: Kunstgras laten leggen.

Voor vaste prijzen per vierkante meter komen wij het kunstgras voor u leggen. Naar wens kunnen wij ook de oude ondergrond eerst verwijderen en de nieuwe ondergrond op juiste hoogte brengen. Voor een compleet overzicht van alle tarieven voor het aanleggen van kunstgras gazon in Leiden gaat u naar de pagina kunstgras prijzen.

Tarieven kunstgras legservice

Kunstgras leggen Leiden

Wilt u zelf aan de slag en kunstgras leggen bij u in Leiden? Dat is natuurlijk geen probleem. Het is een klus die u met enige handigheid en een goede voorbereiding ook prima zelf uit kunt voeren.

Wij helpen u in dat geval graag met de juiste instructies en/of u kunt het kunstgras kopen bij Gras en Groen inclusief alle juiste benodigdheden. Zo krijgt u toch de beschikking over schitterende kunstgras dat niet van echt te onderscheiden is!

Kenmerken van ons kunstgras

 • Zeer realistische uitstraling
 • Kleur- en slijtvast
 • Meerkleurig draad voor een natuurlijk effect
 • Nederlands product met daarbij horende kwaliteit
 • Dier-, mens- en milieuvriendelijk
 • 100% lood- en cadmiumvrij

Kunstgras bekijken in de showtuin

Het kunstgras met een zeer realistische uitstraling is te bewonderen in de showtuin van Gras en Groen in ‘s-Hertogenbosch. U kunt daar een offerte aanvragen. Is de reisafstand naar Gras en Groen te groot? U kunt via de website ook stalen aanvragen of op basis van foto's en kenmerken direct overgaan tot het doen van een offerte aanvraag. Het kunstgras is altijd gratis af te halen bij Gras en Groen!

Ontvang nú 10% korting op uw kunstgras. Geldig vanaf 20m²!