Privé kunstgras hockeyveld

Is het spelen van hockey op kunstgras de hobby van uw kind? Hoe kunt u het sporten beter stimuleren dan door dit mogelijk te maken op zijn of haar eigen kunstgras hockeyveld? Gras en Groen Kunstgras verzorgd de vakkundige aanleg van hockeyveldjes in particuliere tuinen. Wie weet wordt dit de bakermat van de nieuwe Robbert Kemperman, Mink van der Weerden, Kelly Jonker of Ireen van den Assem!

Waarom een hockeyveldje aanleggen in uw tuin?

Wat is een privé hockeyveld?

Decennia terug werd hockey nog gespeeld op echt natuur gras. De ontwikkeling van kunstgras heeft ook de hockeysport ingrijpend veranderd. Door de overgang van echt gras naar zandingestrooide kunstgrasvelden, semi-water en volledige watervelden is het spel vele malen sneller en aantrekkelijker geworden. Het huidige hockeyspel kan dan ook uitsluitend op kunstgras worden gespeeld.

Met een privé hockeyveld maakt u het mogelijk voor uw kinderen om ook thuis de hockeyskills te ontwikkelen. Het is een miniatuur hockeyveld dat groot genoeg is om te oefenen met drijven, kappen of te oefenen op het nemen van strafcorners. Met mini-hockeydoeltjes is het zelfs mogelijk om kleine partijspellen te spelen.

Welke eisen stelt u aan het hockeyveld?

Voor een optimale beleving van het spelen van hockey op kunstgras is een gedegen aanleg cruciaal. Kunstgras van topkwaliteit, een vlakke ondergrond en een logische lengte breedte verhouding speelt hierin eveneens een rol. Wat zijn de eisen waaraan een hockeyveld moet voldoen? En wat zijn daar de voordelen van voor u?

 Hockey kunstgras Sporttechnische laag Belijning Verlaagd hockeyveld
Multisport 2.0 Stabiele en vlakke ondergrond Ultiem speelplezier Hockeybal blijft in het spel
Professioneel hockeykunstgras Goed drainerende werking Buitenste belijning, cirkel of stip Hockeybal raakt niet zoek in de border
Zeer slijtvast Dempend vermogen Naadloos verlijmd Minder kans op ongelukken/ schade


Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey
Kunstgras Hockey

Hoe leggen wij het hockeyveldje bij u thuis aan?

De belasting van een kunstgras hockeyveld en de eisen die vanwege de sport eraan worden gesteld, zorgen voor een compleet andere werkwijze dan bij de aanleg van kunstgras siergazon. Stapsgewijs zal het kunstgras leggen hieronder worden toegelicht.

Uitgraven van de ondergrond

Dit is noodzakelijk om een goed en sterk fundament onder het kunstgras hockeyveld te leggen. Om dit aan te kunnen leggen dient de bodem eerst afgegraven te worden. Het is ook mogelijk een combinatie te maken tussen uitgraven en het ophogen van de ruimte rondom het kunstgrasveld. Hierdoor kan de hoeveelheid af te voeren grond enigszins worden beperkt.

Betonnen opsluitbanden zetten rondom het speelveld

Om ervoor te zorgen dat de hockeybal op het kunstgras blijft, is het plaatsen van opsluitbanden noodzakelijk. Tevens wordt hiermee het kunstgrasveld netjes opgesloten en wordt voorkomen dat het kunstgras gaat verzakken aan de zijkant van het veld. De banden kunnen zowel in het antraciet- als lichtgrijs worden uitgevoerd. De banden die wij zetten hebben standaard de afmetingen 100 x 30 x 6 centimeter. Voor de veiligheid van uw kinderen kan er een rubberen rand op de opsluitbanden worden bevestigd. De scherpe en harde randen van de betonnen banden worden daardoor een stuk veiliger!

Aanleggen van het zandbed

Nadat de afgegraven ondergrond grof op hoogte is gebracht wordt er een zandbed gestort. Deze laag van circa 15 centimeter witzand vormt het fundament van het hockeyveld. Het is feitelijk de dragende constructie voor het veld. Het zorgt er dus voor dat het veld vlak en stabiel blijft liggen. Daarnaast zorgt het zandbed voor de afvoer van water uit de toplaag. Het voorkomt bevriezing van de toplaag en heeft een functie als waterbuffer.

Aanleggen van de sporttechnische laag

Boven op het zandbed komt de sporttechnische laag. Deze laag van circa 7 centimeter bestaat uit een combinatie van lavasteen en zand. Het draagt, zoals ze het mooi omschrijven, bij aan de schokabsorptie en energierestitutie. Het heeft dus een dempend vermogen en is belangrijk voor de gewichten tijdens het spelen op het veld.

Waterpas egaliseren en aanbrengen geotextiel

De sporttechnische laag wordt met behulp van een laser en waterpas geëgaliseerd. Na enkele machinale bewerkingen voor het verdichten wordt de afwerking handmatig uitgevoerd. Er worden hierbij dezelfde eisen gesteld aan het uitvlakken van de ondergrond als bij een groot terras. Gras en Groen Kunstgras weet als geen ander dat de kleinste oneffenheden het spelplezier kunnen bederven.

Voordat het kunstgras wordt gelegd, komt er eerst een laag met drukverdeeldoek. Drukverdeeldoek wordt ook wel geo-textiel genoemd en zorgt ervoor dat de belasting wordt verdeeld over een groter oppervlak. Dit voorkomt dat er tijdens het leggen van het kunstgras en later tijdens het sporten oneffenheden in de ondergrond ontstaan.

Aanbrengen en afwerken kunstgras

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen kan het kunstgras eindelijk worden uitgerold. Het kunstgras geschikt voor hockey wordt geleverd op rollen met een breedte van 4 meter. Tijdens het leggen van het kunstgras wordt er rekening gehouden met de werking van het veld. Het overschot aan kunstgras wordt vakkundig afgesneden.

De verschillende delen kunstgras worden met elkaar verlijmd. Indien er belijning in het veld wordt aangebracht dan zal deze eveneens verlijmd moeten worden. De naden zullen met het blote oog niet zichtbaar zijn.

Als het volledige veld is aangelegd wordt het ingestrooid met kwartszand. Dit verhoogd de stabiliteit van het kunstgras. Het veld wordt slechts gedeeltelijk ingestrooid. Het bovenste deel van de vezels blijven daardoor vrij. De bal zal daardoor vloeiender en sneller rollen. Het veld zal als minder stroef worden ervaren en de eigenschappen van een waterveld evenaren. Dit kan nog beter nagebootst worden door te sproeien voordat er gespeeld wordt, maar dat is niet noodzakelijk.

Opleveren van het kunstgras hockeyveld samen met u

Zodra alle stappen zijn doorlopen wordt het kunstgrasveld samen met u opgeleverd. Onze medewerker zal u laten zien hoe het veld is afgewerkt. U ontvangt dan ook uitleg over het onderhoud. Leveren wij u ook onze diensten met betrekking tot aankleding van het veld, wij zorgen dat deze werkzaamheden gelijktijdig worden afgerond. Onze strakke planning wordt met de grootste zorg nageleefd!

Video aanleg kunstgras hockeyveldje

Twee jaar geleden maakten twee studenten opnames van de aanleg van een kunstgras hockeyveld in Nijmegen. Bekijk hieronder hoe de aanleg destijds door Gras en Groen werd uitgevoerd.

Youtube video


Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Hilversum

van Kampen


5

"Wij waren en zijn nog steeds zeer tevreden over de manier, waarop wij bij jullie zijn ontvangen en uitgebreid zijn voorgelicht. "

Kunstgras leggen Hilversum
Referenties
Nieuwsberichten
Mos uit je kunstgras verwijderen

Na verloop van tijd kan er mos gaan groeien in jouw prachtig aangelegde kunstgras gazon. En dat is nou net wat je niet wilt. Hoe los je het op? Of nog beter: hoe zijn we mos een stap voor?

Mos uit je kunstgras verwijderen
Nieuwsberichten

Bijkomende werkzaamheden in uw tuin

Indien de ruimte rondom het kunstgrasveld nog aangekleed dient te worden, dan kunnen wij deze combinatie voor u verzorgen. Gras en Groen is een volledig hoveniersbedrijf. U kunt daardoor voor meer zaken bij ons bedrijf terecht dan alleen de aanleg van het kunstgras. Wat kunnen wij in combinatie met het kunstgras nog meer voor u verzorgen?

Bespreek uw wensen tijdens het bezoek aan Gras en Groen of het bezoek van onze medewerker bij u thuis. Via www.grasengroenhoveniers.nl kunt u ook een goede indruk krijgen van de werkzaamheden. Op de pagina met video’s staan een tweetal video’s gemaakt tijdens de aanleg van een hockeyveld. U krijgt daar een goede indruk van de mogelijkheden met Gras en Groen.

Hoe professioneel wordt u privé hockeyveld?

Om een duidelijke prijsindicatie te geven hebben wij een drietal hockeyveldjes gestandaardiseerd. Van elk formaat hebben we weer een drietal varianten gemaakt met een steeds luxere afwerking op of rondom het veld. Het is zelfs mogelijk om een ballenvanger achter de goal te laten plaatsen. Welk type veld vormt de bakermat van de toekomstige Robbert Kemperman, Mink van der Weerden, Kelly Jonker of Ireen van den Assem?


hockeyveld Bloemendaal basic
Bloemendaal

€ 2.495,-    

Basic

Kunstgras hockeyveld verlaagd met rondom een stootrand. 800 x 400 cm.

Lees verder
hockeyveld Bloemendaal semi-pro
Bloemendaal

€ 2.695,-    

Semi-pro

Kunstgras hockeyveld verlaagd met rondom een stootrand en uitsparing voor doeltjes. 800 x 400 cm.

Lees verder
hockeyveld Bloemendaal professional
Bloemendaal

€ 5.445,-    

Professional

Kunstgras hockeyveld verlaagd met stootrand. Veld van 800 x 400 cm. met veilige omheining.

Lees verder
hockeyveld Amsterdam Semi-pro
Amsterdam

€ 5.195,-    

Semi-pro

Kunstgras hockeyveld verlaagd met rondom een stootrand en uitsparing voor doeltjes. 1200 x 600 cm.

Lees verder
hockeyveld Amsterdam professional
Amsterdam

€ 8.795,-    

Professional

Kunstgras hockeyveld verlaagd met stootrand. Veld van 1200 x 600 cm. met veilige omheining.

Lees verder
hockeyveld Amsterdam international
Amsterdam

€ 8.795,-    

International

Kunstgras hockeyveld verlaagd met stootrand en achterlijn. Veld van 1200 x 600 cm. met veilige omheining.

Lees verder
Privé hockeyveld Den Bosch
Den Bosch

€ 11.175,-    

Semi-pro

Kunstgras hockeyveld verlaagd met stootrand. Veld van 2000 x 1000 cm. met veilige omheining.

Lees verder
hockeyveld Den Bosch professional
Den Bosch

€ 15.525,-    

Professional

Kunstgras hockeyveld verlaagd met stootrand. Veld van 2000 x 1000 cm. met veilige omheining.

Lees verder
hockeyveld Den Bosch international
Den Bosch

€ 15.725,-    

International

Kunstgras hockeyveld verlaagd met stootrand en achterlijn. Veld van 2000 x 1000 cm. met veilige omheining.

Lees verder
Nederlands product

100% Nederlands kunstgras

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen binnen 21 dagen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden en dus een uitstekend alternatief. Laat u verrassen door de fantastische uitstraling in onze showtuin!

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf kunstgras leggen? Wij helpen u graag verder! Gras en Groen is uw specialist voor de verkoop van kunstgras, materialen en een handige leginstructie.

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen heeft een professionele aanlegservice voor het kunstgras. Zeer goede referenties, scherpe tarieven en garantie op de uitgevoerde werkzaamheden!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen