Kunstgras hockeyveld

Een ontzettend bekende sport die op kunstgras gespeeld wordt is hockey. De fanatieke jeugd speelt het liefst iedere dag op zo'n veld. Dit kunt u realiseren door een hockeyveldje in uw tuin aan te laten leggen! 

Tegenwoordig zult u uw kinderen vaak binnen aantreffen. De aanleg van een hockeyveld in de tuin zorgt er echter voor dat de kinderen zonder enige moeite naar buiten gaan. Waarschijnlijk zijn ze zelfs niet meer binnen te krijgen!

Gras en Groen biedt u veel mogelijkheden in de aanleg van een kunstgras hockeyveld. Zo heeft u de keuze uit verschillende afmetingen, opsluitbanden en belijningen. U kunt het zo gek niet verzinnen of wij leggen het voor u aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Voordelen van een hockeyveld in de tuin

  • Kinderen worden gestimuleerd om te sporten. Bewegen is gezond!
  • De technische vaardigheden worden verbeterd door veel te oefenen
  • Ouders blijven toezicht houden op hun kinderen terwijl ze spelen
  • Sociale vaardigheden worden bijgespijkerd door samen met vriendjes of vriendinnetjes te spelen
  • De kans dat sportende kinderen ook op latere leeftijd blijven sporten is erg groot
offerte kunstgras • Gras en Groen Kunstgras
Vraag binnen vijf minuten een vrijblijvende offerte aan!
Nieuw kunstgrasveld binnen één dag
Volledige ontzorging en perfect resultaat
Garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden

Video werkwijze Gras en Groen

Mogelijkheden voor een hockeyveld in de tuin

Vrijwel iedere tuin is geschikt voor de aanleg van een kunstgras hockeyveld. Toch raadt Gras en Groen aan om geen kleiner veld dan 8 bij 4 meter te laten plaatsen. Dit heeft te maken met het snijverlies. Een kunstgrasmat is standaard 4 meter breed, waardoor u altijd kunstgras zult verliezen bij een kleiner veld dan 3 meter. Prijstechnisch is deze optie dus minder interessant.

Speciaal voor de aanleg van privé hockeyveldjes hebben wij een aantal standaard modellen uitgetekend en gecalculeerd. Daarnaast bieden wij ook maatwerk. Heeft u een speciale wens? Ook dan kunt u bij ons terecht!

Tarieven kunstgras legservice

Welke eisen stellen wij aan een hockeyveld?

Voor optimaal speelplezier is een goede aanleg van kunstgras van groot belang. Het kunstgras dient slijtvast te zijn, waardoor het er jaren later nog steeds goed bij zal liggen. Daarnaast zorgt een goede sporttechnische laag voor een stabiele en vlakke ondergrond. Het water loopt hierdoor goed weg en het heeft ook nog eens een dempend vermogen.

Ook zal belijning op het veld voor duidelijkheid zorgen. Een buitenste belijning, cirkel of stip hoort natuurlijk bij een hockeyveld. Deze verlijmen wij naadloos, waardoor het er netjes uit ziet!

Als laatste zorgt een verlaagd hockeyveld met bandopsluiting ervoor dat de bal in het spel blijft. De hockeybal raakt niet zoek in de border en er zal minder schade ontstaan.

Hoe leggen wij een hockeyveld bij u aan?

1. Uitgraven van de ondergrond

Om een sterk fundament voor het kunstgras aan te leggen zal eerst de ondergrond uitgegraven moeten worden. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken tussen het uitgraven en ophogen van de ruimte rondom het kunstgras. Hierdoor kan de hoeveelheid af te voeren grond worden beperkt.

2. Betonnen opsluitbanden plaatsen

Opsluitbanden zorgen ervoor dat de bal op het hockeyveld blijft. Ook wordt hiermee het kunstgras opgesloten, zodat het niet verplaatst. Voor de veiligheid van kinderen kunt u ook voor een rubberen rand kiezen die op de opsluitbanden bevestigd worden.

aanleggen hockeyveld • Gras en Groen Kunstgras
aanleggen van een zandbed • Gras en Groen Kunstgras

3. Aanleggen van het zandbed

Nadat de afgegraven ondergrond grof op hoogte is gebracht wordt er een zandbed gestort. Deze laag is ongeveer 15 cm hoog en bestaat uit witzand. Het vormt het fundament van het hockeyveld. Het zandbed zorgt ervoor dat het veld vlak en stabiel zal blijven. Daarnaast zal de afvoer van water hierdoor verbeterd worden, voorkomt het bevriezing en heeft het een functie als waterbuffer.

4. Aanleggen van een sporttechnische laag

Boven op het zandbed komt een sporttechnische laag te liggen. Deze laag van 7 cm bestaat uit een combinatie van lavasteen en zand. Het draagt schokabsorptie en energierestitutie. Hierdoor heeft het een dempend vermogen en is het belangrijk voor het gewicht tijdens het spelen op het veld.

 

5. Waterpas egaliseren en aanbrengen geotextiel

Met behulp van een laser en waterpas wordt de sporttechnische laag geëgaliseerd. Voordat het kunstgras wordt gelegd, komt er eerst een geotextiel te liggen. Deze zorgt ervoor dat de belasting verdeeld wordt over een groter oppervlak. Zo voorkomt u dat er tijdens het sporten oneffenheden in de ondergrond ontstaan.

6. Plaatsen en afwerken van het kunstgras

Het kunstgras kan eindelijk worden uitgerold! Heeft u meerdere stroken kunstgras nodig? Dan kunnen wij deze vakkundig weer aan elkaar lijmen op andere plekken. Kiest u voor belijning in het veld, dan zal deze ook verlijmd moeten worden. Als het volledige veld is aangelegd wordt het nog ingestrooid met kwartszand. Dit verhoogt de stabiliteit van het kunstgras.

hockeyveld plaatsen • Gras en Groen Kunstgras