Zelf kunstgras leggen

Kunstgras leggen, met eenvoudige instructies door u zelf uit te voeren!

Kunstgras is ontzettend populair en hiervoor zijn veel verschillende redenen te bedenken. Eén daarvan is dat kunstgras met de juiste leginstructies prima door uzelf is aan te leggen. Gras en Groen Kunstgras heeft een dienstverlening waarbij wij de aanleg van uw kunstgras verzorgen. Wilt u toch liever het kunstgras zelf leggen? Dan helpen wij u graag door alle benodigde materialen te leveren met handige leginstructies vanuit de praktijk.

Waarom zelf het kunstgras aanleggen?

Kunstgras leggen met kunstgras van Gras en Groen

Door het kunstgras zelf te leggen bespaart u op de kosten van de aanleg. Toch vraagt de aanleg van uw kunstgras gazon nog enige investering. Het is dan wel zo fijn om te weten dat u een kwalitatief hoogwaardig grastapijt heeft liggen in de tuin. Hierin speelt de herkomst van het kunstgras een grote rol. Kunstgras geproduceerd in Nederland is vrij van schadelijke stoffen en voldoet zo aan alle strenge milieu- en veiligheidseisen.

Gras en Groen heeft uitsluitend kunstgrassen in de verkoop die in Nederland zijn geproduceerd. Het is een geruststellende gedachte dat het gazon in uw tuin milieuvriendelijk is en bovendien een jarenlange garantie heeft!

De top 3 van Gras en GroenChicago Vibe
Chicago Vibe

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling
5

Geen kunstgrassoort zo fraai donkergroen als de Chicago Vibe. Het ideale kunstgras voor degene die houdt van de uitstraling van een perfect onderhouden gazon!

Lees verder
Orlando Green
Orlando Green

€ 32,95 p/m²    

Uitstraling
5

De kunstgrassoort Orlando Green heeft speciale vezels die gevormd zijn als een W. Deze vorm zorgt voor extra stevigheid waardoor de sprietjes prachtig overeind staan!

Lees verder
San Francisco Ace
San Francisco Ace

€ 42,95 p/m²    

Uitstraling
5

Nieuw in het assortiment: San Francisco Ace! Drie verschillende typen vezels in een schitterende samenstelling van kleuren. Heerlijk vol met zeer natuurlijke uitstraling!

Lees verder
zelf kunstgras leggen
zelf kunstgras leggen
zelf kunstgras leggen
zelf kunstgras leggen
zelf kunstgras leggen

Stappenplan zelf kunstgras leggen

Voor het zelf leggen van kunstgras heeft Gras en Groen een handig stappenplan voor u gemaakt. Daarin helpen wij u stap voor stap door het aanlegproces met handige tips en trucs. Tijdens de aanleg volgt u de volgende stappen:

Stap 1: Bestel uw kunstgras en materialen

Voor het aanleggen van uw eigen kunstgras gazon heeft u de volgende materialen en gereedschappen nodig:

 Materialen Gereedschappen
Kunstgras Trilplaat
Drukverdeeldoek Waterpas of rij
Kwartszand Stanleymes
Lijmband Kruiwagen
Kantopsluiting Schep
Witzand of menggranulaat Hark
Kunstgrashaken Harde bezem

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

Bij het leggen van kunstgras ontstaat net als bij tapijt vrijwel altijd snijverlies. Waarschijnlijk moet u daarom meer kunstgras bestellen dan het effectieve oppervlak uw het gazon. Op de pagina bereken het oppervlak helpen wij u de juiste afmetingen te bepalen. Wanneer u de afmetingen op papier zet, kunnen wij u in de showtuin ook hierbij helpen!

Heb ik al deze materialen nodig?

Het kan zijn dat u niet alle materialen nodig heeft. Is uw gazon niet breder dan 4 meter, dan kunt u lijmband achterwege laten. Op de pagina kunstgras accesoires staat uitleg bij de verschillende materialen.

Stap 2: Uitzetten en afgraven ondergrond

Heeft u eenmaal alle materialen en gereedschappen in huis? Begint dan met het afgraven van de ondergrond. Een diepte van 6-8 cm is voldoende om een stevige ondergrond te vormen. Zet met behulp van piketten het oppervlak uit en zorg ervoor dat de bodem vlak wordt afgegraven. Hark de ondergrond egaal voordat u doorgaat met de volgende stap.

Heb ik kantopsluiting nodig?

Kantopsluiting helpt u een fysieke afscheiding met de borders in uw tuin te vormen. Wilt u de ondergrond op zijn plaats houden en onkruid weren uit uw kunstgras gazon? Het plaatsen van kantopsluiting is dan zeker aan te raden. U plaatst de kantopsluiting voordat u het witzand aanvoert.

Stap 3: Kunstgras ondergrond

Voer witzand aan voor het vormen van een stevige, waterdoorlatende ondergrond. Bij het aanvoeren van het witzand hoogt u het op tot de bovenkant van de bestrating. Met een hark zorgt u ervoor dat het overal op gelijke hoogte komt te liggen. Vervolgens gebruikt u de trilplaat om het witzand te verdichten tot een stevig zandbed. Met een waterpas of rij drukt u de grond aan en brengt u het zandbed overal op dezelfde hoogte. Begin aan de opsluitband of bestrating en zorg ervoor dat u 2 cm onder de bovenkant zit. Zet de hoogte vervolgens door naar het volledige oppervlak.

Tip bij het voorbereiden van de ondergrond: Sproei het witzand nat om de ondergrond extra stevig te maken. Hiervoor is slechts een klein beetje water nodig!

Stap 4: Kunstgras leggen

Op de geëgaliseerde ondergrond rolt u eerst de drukverdeeldoek uit voordat u het kunstgras legt. Het doet letterlijk wat de naam al zegt en heeft daarnaast een onkruidwerende functie. Laat het geotextiel elkaar iets overlappen (5 tot 10 cm) als er meerdere banen nodig zijn om het oppervlak te bedekken. Snij het vervolgens op maat met een stanleymes.

Over het drukverdeeldoek rolt u het kunstgras uit. Houd hierbij rekening met de kijkrichting: het mooiste aanzicht van uw kunstgras krijgt u door in de vleug (vezelrichting) te kijken. Als er een hoek van 90 graden is, start dan hier met een leggen van kunstgras. Zo voorkomt u snijverlies. 

Met een stanleymes snijdt u het kunstgras vervolgens op maat. Dit doet u altijd vanaf de onderzijde van het kunstgras. Snij zoveel mogelijk tussen de banen met kunstgrasvezels in om het kunstgras zo min mogelijk te beschadigen.

Tip bij het snijden van kunstgras: Verwissel regelmatig de mesjes van uw stanleymes. Dit helpt u snel en nauwkeurig te snijden.

Stap 5: Kunstgras bezanden en opborstelen

Ligt uw kunstgras perfect op zijn plek en is het op maat gesneden? Dan is het tijd de aanleg van uw eigen kunstgrasveld af te ronden. Bezand het met kwartszand. Dit geeft de vezels extra stevigheid en het kunstgras meer gewicht. Is het zand gelijkmatig over uw gazon verspreid, dan gebruikt u een harde bezem om het kunstgras tegen de vleug in te strijken.

Tip bij het bezanden van kunstgras: u kunt het kunstgras alleen bezanden en opborstelen als het kunstgras droog is. Legt u het kunstgras op een regenachtige dag? Wacht dan met bezanden totdat het kunstgras kurkdroog is.

Werkwijze Gras en Groen Kunstgras

Bent u benieuwd hoe het leggen van kunstgras eruitziet? In onderstaande video krijgt u een uitstekende indruk van de werkwijze van Gras en Groen Kunstgras. Op het Youtube-kanaal van Gras en Groen bekijkt alle video's die gemaakt zijn van de aanleg van kunstgras.

Youtube video


Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Tilburg

Janssens


5

"Zeer professionele en vriendelijke mensen. Een aanrader!"

Kunstgras leggen Tilburg
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus
Nieuwsberichten

Kom langs in de showtuin

Het is tijd om zelf aan de slag te gaan. Kom langs in de showtuin van Gras en Groen Kunstgras om uw eigen kunstgras uit te zoeken. Wij helpen graag door u te adviseren bij het uitzoeken van uw kunstgras. Nadat u een keuze heeft gemaakt, snijden wij het kunstgras direct op maat. Wij hebben alle kunstgrassoorten altijd ruim op voorraad net als de materialen die u nodig heeft voor de aanleg.

Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Op afspraak    
Zondag Gesloten

 

Wilt u toch liever het kunstgras laten leggen?

Ziet u na het lezen van alle werkzaamheden en de daarbij horende vaardigheden af van het idee om het kunstgras zelf te leggen? Gras en Groen Kunstgras heeft een legservice die het kunstgras op perfecte wijze voor u aanlegt. Door de werkzaamheden uit te besteden bespaart u veel kostbare vrije tijd en heeft u bovendien de garantie dat de aanleg op de juiste wijze wordt verzorgd. Ga naar kunstgras laten leggen voor meer informatie en de tarieven.

Waarom kunstgras leggen laten uitvoeren door Gras en Groen?

Nederlands product

100% Nederlands kunstgras

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen binnen 21 dagen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden en dus een uitstekend alternatief. Laat u verrassen door de fantastische uitstraling in onze showtuin!

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf kunstgras leggen? Wij helpen u graag verder! Gras en Groen is uw specialist voor de verkoop van kunstgras, materialen en een handige leginstructie.

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen heeft een professionele aanlegservice voor het kunstgras. Zeer goede referenties, scherpe tarieven en garantie op de uitgevoerde werkzaamheden!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen