Kunstgras ondergrond

Kunstgras komt op een ondergrond te liggen die voldoende stevigheid moet geven aan het kunstgras. Voor de ondergrond van kunstgras worden verschillende benamingen gebruikt.

De ondergrond voor kunstgras

Uiteindelijk komen al deze termen op hetzelfde neer. Kunstgras heeft een ondergrond nodig die voldoende stevigheid geeft. Deze dient langdurig stevig te blijven, een grote draagkracht te hebben en zo te bewerken te zijn dat het vlak komt te liggen. Een van de belangrijkste eisen aan de ondergrond is dat deze voldoende waterdoorlatend is. Regenwater dat op het gazon terechtkomt, dient snel verticaal afgevoerd te kunnen worden. Wanneer de ondergrond op een laag grond wordt aangebracht die slecht waterdoorlatend is, kunt u overwegen drainage aan te laten leggen. Het aanbrengen van grof en fijn puin kan er ook voor zorgen dat het water eenvoudig tussen de grove materialen kan wegzakken.Kunstgras ondergrond
Kunstgras ondergrond
Kunstgras ondergrond
Kunstgras ondergrond
Kunstgras ondergrond

Kunstgras ondergrond - de verschillende mogelijkheden

De ondergrond van kunstgras kunt u vergelijken met de ondergrond van sierbestrating. Ook daarbij zijn er verschillende mogelijkheden, maar zijn de eisen die gesteld worden dezelfde. Er is een aantal verschillende ondergronden te onderscheiden:

Ondergrond met stabilisatie mix

Verzakkingen in de ondergrond van het kunstgras. Dit is één van de meest voorkomende klachten bij de aanleg van een kunstgrasgazon. Met de stabilisatie mix die Gras en Groen Kunstgras toepast is dit definitief verledentijd. De mix is een vorm van menggranulaar en bestaat ondermeer uit gebroken puin. Nadat het kunstgras is aangelegd zal deze ondergrond uitharden. Hierdoor ontstaat er een zeer goed dragende en stabiele onderlaag. 

Bij de prijzen voor het laten leggen van kunstgras wordt ook van deze ondergrond uitgegaan.

De kosten voor het aanbrengen van een ondergrond met stabilisatie mix bedragen € 7,- per m².

Ondergrond van ophoogzand

Deze optie is veruit de meest gebruikte ondergrond voor kunstgras in de particuliere tuin. Op een harde grondlaag wordt een zandbed gemaakt van 6-8 cm dik. Het ophoogzand dat daarop wordt aangebracht, wordt gelijkmatig verdeeld en verdicht. De laag heeft voldoende draagkracht bij een normale belasting en is voldoende waterdoorlatend. Het grootste nadeel van deze ondergrond zijn de verzakkingen die na verloop van tijd optreden. Gras en Groen Kunstgras adviseert u dan ook gebruik te maken van de bovengenoemde stabilisatiemix.

Ondergrond van lavasteen

Eenzelfde constructie als bij gebroken puin kan ook gemaakt worden met lavasteen. Lava heeft als voordeel ten opzichte van gebroken puin dat het een stuk lichter is in gewicht. Hierdoor is het geschikt als ondergrond op bijvoorbeeld een dakterras. Wij passen dit materiaal steeds vaker toe, zeker als bekend is het niet uitsluitend gebruikt gaat worden als siergazon. Spelende kinderen zorgen voor meer druk op de ondergrond. Dankzij lava hoeft u niet te vrezen dat de vlakke bodem wordt verstoord.

Gras en Groen biedt het verwerken van lava als ondergrond aan voor € 12,50 p/m².

Ondergrond met brekerzand

Een alternatief met een hogere draagkracht is het brekerzand. Brekerzand is grover van structuur en biedt daardoor meer stevigheid. Nadeel van brekerzand is de prijs; het is vele malen duurder dan normaal ophoogzand. De naam brekerzand laat u denken dat het een bepaald type zand is. Dat klopt niet, feitelijk gezien is het fijn gemalen grind. 

Ondergrond van gebroken puin

Gebroken puin wordt toegepast wanneer een verhoogde draagkracht nodig is. Dit kan zijn onder een speelveld, maar ook op plaatsen waar speeltoestellen of trampolines komen te staan. De belasting met name op de punten waar veel druk komt te staan, zorgt bij andere ondergronden voor verzakkingen. Bij gebroken puin bestaat de ondergrond uit twee lagen. De onderste laag wordt gemaakt van gebroken puin, daarop wordt een dunne laag witzand aangebracht.Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Rosmalen

Sofie van Brakel


5

"Snel en netjes gelegd, hele mooie kwaliteit, niet van echt gras te onderscheiden."

Kunstgras leggen Rosmalen
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus
Nieuwsberichten

Ondergrond van stabilisé

In België, waar wij ook veelvuldig werkzaam zijn, wordt stabilisé vaak gebruikt als ondergrond. In deze ondergrond wordt zand gemengd met cement. De verhouding tussen zand en cement is zeer belangrijk. Indien er te veel cement wordt gebruikt, is de stabilisé niet meer waterdoorlatend genoeg. Ook het aanbrengen en uitvlakken van de stabilisé is een lastige opgave. Gras en Groen Kunstgras adviseert u dan ook om niet voor een dergelijke ondergrond te kiezen.

Uw balkon of dakterras als ondergrond

Kunstgras wordt vaak gebruikt om een balkon of dakterras te verfraaien. Dit kan direct op een vlakke ondergrond worden aangebracht. Een balkon bestaat vaak al uit een vlakke betonnen ondergrond. U hoeft hier dus niets aan te doen. Bij een dakterras kan het nodig zijn een onderbouw te maken. Dit kan gedaan worden met lavasteen of door betonnen 30 x 30 tegels te leggen.

 

Nederlands product

100% Nederlands kunstgras

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen binnen 21 dagen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden en dus een uitstekend alternatief. Laat u verrassen door de fantastische uitstraling in onze showtuin!

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf kunstgras leggen? Wij helpen u graag verder! Gras en Groen is uw specialist voor de verkoop van kunstgras, materialen en een handige leginstructie.

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen heeft een professionele aanlegservice voor het kunstgras. Zeer goede referenties, scherpe tarieven en garantie op de uitgevoerde werkzaamheden!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen