Kunstgras inmeten

Wilt u graag een oppervlak in uw tuin (laten) aanleggen met kunstgras, maar heeft u geen idee hoe en waar u moet beginnen met het opmeten en berekenen? Onze specialisten van Gras en Groen Kunstgras komen graag even bij u langs. Zo kunnen wij een kijkje in uw tuin nemen en kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Waarom kunstgras laten inmeten?

Kunstgras wordt standaard geleverd op rollen van 4 meter breed, en dus een beetje met tapijt te vergelijken. Tenzij u vooraf rekening houdt met de breedte van een kunstgrasrol, zal uw oppervlak vaak niet overeenkomen met deze afmetingen. Met een rekensom moet u uitrekenen hoeveel kunstgras u nodig heeft, wanneer dit zo efficiënt mogelijk aangelegd wordt.

In de meeste gevallen is dit eenvoudig uit te rekenen. Vooral kleine of rechthoekige oppervlakken zijn in principe geen uitdaging. Het komt echter ook voor dat het redelijk lastig te berekenen is. Het is namelijk niet mogelijk om oneindig vaak stukken kunstgras te knippen en ergens anders weer aan te plakken. Komt u er dus niet helemaal uit, of weet u niet hoe u uw kunstgrasmatten het meest efficiënt aan kunt (laten) leggen? Maak u vooral niet ongerust. Wij komen graag langs om het oppervlak te berekenen.

Bij een bezoekje aan uw tuin meten wij alles zorgvuldig op. Vervolgens bespreken we uw wensen en kunt u een keuze maken uit ons ruime kunstgras assortiment. Samen kunnen we vervolgens een keuze maken voor de juiste kunstgrassoort. Voordat wij weer vertrekken geven we nog een korte uitleg over de kunstgras installatieservice die wij aanbieden. U kunt er namelijk ook voor kiezen om het kunstgras te laten leggen!

legservice kunstgras • Gras en Groen Kunstgras
Vraag binnen vijf minuten vrijblijvend een offerte aan!
Volledige ontzorging en perfect resultaat
Een nieuw kunstgrasgazon binnen één dag
Garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden
Tarieven kunstgras legservice

Voordelen van kunstgras laten inmeten

Wanneer u er niet helemaal uitkomt, is het aan te raden om het opmeten en berekenen uit te besteden aan onze kunstgras specialisten. Zij houden zich hier dagelijks mee bezig en weten altijd een juiste oplossing te vinden.

  • Achteraf zijn er geen verrassingen
  • Het kunstgras wordt zo efficiënt mogelijk aangelegd
  • Mogelijk zijn er oplossingen te bedenken om het snijverlies te beperken
  • Wij kijken direct naar de juiste richting voor de vleug (vezelrichting)
  • Naderhand ontvangt u een vrijblijvende offerte, passend bij uw situatie
voordelen kunstgras laten inmeten • Gras en Groen Kunstgras

Bereken zelf de oppervlakte

Is uw oppervlak niet zo complex of heeft u er vertrouwen in dat dit goed moet komen? Kies er dan gewoon voor om uw tuin zelf op te meten en het benodigde kunstgras m² uit te rekenen. 

U zou voor de zekerheid een kijkje kunnen nemen op onze pagina met enkele rekenvoorbeelden voor het berekenen van de oppervlakte. Hier kunt u aan de hand van een paar mogelijke situaties uw eigen oppervlakte berekenen. Zo bent u ervan verzekerd dat u tot de juiste bestelling van het kunstgras komt!

Zoek alvast het juiste kunstgras uit

Wij begrijpen dat u eerst een bepaald gevoel bij het kunstgras moet krijgen, voordat u wilt beginnen met het opmeten en berekenen van het te beleggen oppervlak. Om te zorgen dat u de juiste kunstgrassoort kiest, kunt u online gratis 3 kunstgras stalen aanvragen. Deze worden de volgende dag thuis bezorgd.

Woont u in de buurt van 's-Hertogenbosch of vindt u het fijner om het kunstgras aangelegd te bekijken? Kom dan een kijkje nemen in onze kunstgras showtuin!
Bekijk hier ons gehele kunstgras assortiment

Veelgestelde vragen

Ik heb een andere vraag
Hoe wordt kunstgras gemaakt?

De productie van kunstgras begint met tuften. Hierbij worden de vezels van het kunstgras in de mat aangebracht. Daarna gaat het proces verder met coaten. De vezels worden in deze fase met lijm vastgemaakt aan de mat, zodat ze niet meer loskomen. Na het coaten dient de mat gedroogd te worden, zodat er een goede hechting ontstaat.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het kunstgras water doorlaatbaar is. Hiervoor worden er gaatjes door de kunstgrasmat geperforeerd. Als laatste wordt de mat opgerold. Het is belangrijk dat de mat goed strak opgerold zit, zodat het kunstgras niet beschadigd raakt en eenvoudig te verplaatsen is.

Is kunstgras kleur- en slijtvast?

Het kunstgras is kleur- en slijtvast. Komt er binnen 8 jaar verkleuring of verslijting voor, terwijl het kunstgras op een normale manier behandeld is? Dan zullen wij het kunstgras kosteloos komen vervangen.

Hoe duur is kunstgras?

Kunstgras is beschikbaar in verschillende prijsklassen. De goedkoopste soorten beginnen vanaf €26,95. De duurste variant uit ons assortiment is €54,95 en daarbij nauwelijks van echt gras te onderscheiden. De prijs wordt bepaald door de lengte van de vezels, de kleur van het kunstgras, hoeveel vezels er gebruikt zijn en hoeveel mosdraad er doorheen verweven zit.

Hoeveel kunstgras heb ik nodig?

Meet zo nauwkeurig mogelijk uw gazon op. Door het op maat maken van het kunstgras dient u rekening te houden met snijverlies. Kunstgras zit op een rol met een breedte van 4 meter. Op deze pagina geven wij advies voor het berekenen van het oppervlak.

Heeft kunstgras onderhoud nodig?

Ja. Kunstgras is over het algemeen ontzettend onderhoudsarm, maar heeft af en toe wel enig onderhoud nodig. Zo is het belangrijk om af en toe bladeren en takjes van het kunstgras te verwijderen. Dit is nodig om kieming van zaadjes in het kunstgras te voorkomen, waaruit onkruid zou kunnen ontstaan.

Ook raden wij aan om het kunstgras na enige tijd weer in te strooien met kwartszand. Komen de vezels een beetje plat te liggen? Door de mat weer in te strooien met kwartszand en op te borstelen zult u merken dat de vezels weer mooi rechtop komen te staan. Dit geeft de kunstgrasmat een natuurlijke uitstraling.

Hoe moet ik het kunstgras schoonmaken?

Verwijder blaadjes en takjes met een harde bezem, bladblazer of hark. Zo voorkomt u dat er water op het kunstgras blijft staan of zaadjes gaan kiemen. Heeft u last van onkruid in het kunstgras? Pluk dit dan zo snel mogelijk weg. Dit zou ook gerealiseerd kunnen worden met een hark.

Treft u mos en algen aan op het kunstgras? Verwijder dit dan met een milieuvriendelijk reinigingsmiddel. Reinigen met bleekwater is uiteraard slecht voor het milieu.