Kunstgras kantopsluiting

Het plaatsen van kantopsluiting is een belangrijk onderdeel tijdens het leggen van kunstgras. Een goede ondergrond voor het kunstgras is een voorwaarde, maar wordt het kunstgras niet goed opgesloten? Dan zal deze ondergrond alsnog kunnen verzakken. Dit is natuurlijk zonde van al het werk!

Zonder kantopsluiting zal er ook sneller onkruid in het kunstgras terecht komen. Kantopsluiting vormt namelijk een fysieke afscheiding en voorkomt het vermengen van grondsoorten en het wortelen van onkruiden in uw kunstgras. Gras en Groen kan bij de aanleg van uw kunstgras ook voor een goede kantopsluiting zorgen.

Functies van kantopsluiting

Om het kunstgras op de juiste plaats te houden is kantopsluiting rondom het kunstgras eigenlijk noodzakelijk. Het plaatsen van kantopsluiting heeft echter voor meerdere doeleinden een handige functie.

  • De zijkant van de kunstgrasmat wordt aan het zicht onttrokken
  • Het kunstgras blijft beter op zijn plaats liggen
  • Bescherming van het kunstgras tegen wind, vuil en stoten
  • Vormt een fysieke afscheiding die groeiende planten tegenhoudt
  • Dient als handige afsluiting voor een speelveld
kunstgras website • Gras en Groen Kunstgras
Vraag binnen vijf minuten vrijblijvend een offerte aan!
Volledige ontzorging en perfect resultaat
Een nieuw kunstgrasgazon binnen één dag
Garantie op alle uitgevoerde werkzaamheden
Tarieven kunstgras legservice

Waamee kunt u zorgen voor een fysieke afscheiding?

Een afscheiding van het kunstgras kan eigenlijk op verschillende manieren gerealiseerd worden. Naast een kantopsluiting plaatsen in de grond, zou u er ook voor kunnen kiezen om het kunstgras bijvoorbeeld te plaatsen tegen het huis, een tuinhuisje, schutting of bloembakken. Zo is er geen specifieke kantopsluiting nodig, maar ligt het kunstgras alsnog mooi ingesloten. De kans is echter klein dat alle kanten van het kunstgras omringd zullen worden met een afsluiting. Hiervoor kunt u kantopsluiting aanschaffen.

Betonbanden

Betonbanden zijn leverbaar in het grijs of antraciet. Het materiaal van deze kantopsluiting is zeer duurzaam en relatief goedkoop in de aanschaf. Het nadeel daarentegen is dat het niet buigzaam is en dus niet in een ronding geplaatst kan worden. Daarnaast is het arbeidsintensief om te plaatsen.

Hardhouten planken

Naast betonbanden maken wij ook gebruik van dunne hardhouten planken van Bankirai-hout. Hiermee zijn wij wel in staat om ronde kantoplsuitingen te creëren. Om de planken zo stevig mogelijk te plaatsen, gebruiken wij piketten om ze te bevestigen. Ook gebruiken wij deze planken om een ingegraven trampoline af te timmeren. Met hout krijg je een natuurlijke uitstraling in de tuin!

Kunststof kantopsluiting

Een kantopsluiting van kunststof is in bijna iedere gewenste kleur te verkrijgen. Daarnaast zijn hier mooie rondingen mee aan te brengen. Ook deze kantopsluiting bevestigen wij met piketten, waardoor het stevig blijft zitten. De voordelen van kunststof zijn de duurzaamheid en buigzaamheid. Daarentegen geeft het geen natuurlijk effect zoals hout dat kan. Kunststof kantopsluiting is verkrijgbaar op een rol van 10 meter lang en heeft een dikte van 1 cm.

Hockeyveld speelrand

Een hockeyveld heeft als vereiste een opsluitband rondom het veld. Deze band zorgt ervoor dat de hockeybal op het kunstgras blijft. Daarnaast wordt het kunstgrasveld hiermee netjes afgesloten en voorkomt het verzakkingen aan de zijkant van het veld.

De opsluitbanden zijn zowel in het antraciet als in het lichtgrijs verkrijgbaar. De banden die wij zetten hebben een standaard afmeting van 100 x 30 x 6 centimeter. Voor de veiligheid van uw kind(eren) kunt u ervoor kiezen om een rubberen rand op de opsluitbanden te laten bevestigen. Zo kunnen zij niet op de scherpe en harde randen van het beton vallen, om eventuele ongelukken te voorkomen.

Heeft u interesse in een privé hockeyveld in uw tuin? Lees hier dan meer!

sportvelden • Gras en Groen Kunstgras