Kunstgras bezanden

Na het kunstgras leggen is het tijd het te bezanden. Bij de soorten kunstgras die wij verkopen is dit niet noodzakelijk, toch doen wij dit vaak wel. Het levert namelijk een groot aantal voordelen op. Kunstgras bezanden was in het verleden noodzakelijk. Het kunstgras dat toentertijd werd ontwikkeld, had onvoldoende stevigheid en zou zonder het te bezanden plat vallen. Kwartszand dat ingeveegd werd, zorgde ervoor dat de vezels overeind gehouden werden.

Kunstgras bezanden is geen noodzaak

Tegenwoordig wordt het kunstgras van andere materialen gemaakt. Het wordt bovendien anders gevormd. Doordat de kunstgras vezels niet plat maar licht gebogen zijn, blijven ze eenvoudig staan. De noodzaak van het bezanden is dus verdwenen. Met name balkons en dakterrassen is dit erg fijn. Vanwege het kwartszand is dit niet wenselijk. Kwartzand
Kwartzand 25 kg

€ 8,95    

Kwartzand 25 kg

Door kwartszand te gebruiken gaan de kunstgras vezels overeind staan en geeft het extra stabiliteit.

Kunstgras bezanden
Kunstgras bezanden
Kunstgras bezanden
Kunstgras bezanden
Kunstgras bezanden

Voordelen van kunstgras bezanden

Het bezanden van het kunstgras levert een aantal voordelen op waardoor het kunstgras gazon er beter bij komt te liggen.

Het is niet noodzakelijk maar draagt wel bij aan het overeind laten staan van de vezels. Gras en Groen Kunstgras gebruikt, afhankelijk van de soort kunstgras maximaal 5 kg kwartszand per m². Dit wordt eerst netjes over het oppervlak verspreid en vervolgens opgeborsteld. U merkt er niets van dat er zo veel kwartszand in het kunstgras geborsteld wordt!

Kunstgras bezanden als onderhoudstaak

Na verloop van tijd zullen de kunstgras vezels door het gebruik toch plat komen te liggen. Dit is een normaal verschijnsel en heeft niets met de kwaliteit van het product te maken. Dit effect is eenvoudig tegen te gaan door het met een harde bezem op te borstelen. Mocht u tijdens het opborstelen merken dat er door uitspoeling minder kwartszand ligt dan voorheen, dan kunt u dit eenvoudig aanvullen. Hiervoor verspreidt u 2 kg kwartszand per m² en dit verspreidt u goed voordat u het met een harde bezem inveegt. U zult merken dat het kunstgras hierna er weer stukken mooier bij ligt.Stalen aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Referenties
Kunstgras leggen Tilburg

Patricia Kruithof


5

"Vakkundig, vriendelijk, snel (binnen twee weken gelegd) en de goedkoopste in de buurt!!"

Kunstgras leggen Tilburg
Referenties
Nieuwsberichten
UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus

Het Corona-virus heeft geleid tot een ongekende en ook onwerkelijke situatie. Voorlopig heeft Gras en Groen een aantal maatregelen getroffen, deze lichten wij graag aan u toe.

UPDATE: Maatregelen in verband met Coronavirus
Nieuwsberichten

Kunstgras leggen is incl. bezanden

Bij de prijs van € 9,- per m² voor het laten leggen van kunstgras zit het bezanden standaard inbegrepen. Voor de genoemde prijs voeren wij het kwartszand aan en borstelen dit in uw kunstgras gazon. Legt u zelf het kunstgras, dan kunt u zakken met kwartszand los kopen. Deze zakken bevatten 25 kilo en kosten € 8,95 per stuk. Met één zak kunt u ongeveer 2,5 m² bezanden. Voor de korte soorten kunstgras heeft u iets minder nodig, voor de hele lange iets meer.

Nederlands product

100% Nederlands kunstgras

Kunstgras laten leggen

Kunstgras laten leggen binnen 21 dagen

Garantie

10 jaar garantie op het kunstgras

Gras en Groen

Kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden en dus een uitstekend alternatief. Laat u verrassen door de fantastische uitstraling in onze showtuin!

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u zelf kunstgras leggen? Wij helpen u graag verder! Gras en Groen is uw specialist voor de verkoop van kunstgras, materialen en een handige leginstructie.

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen heeft een professionele aanlegservice voor het kunstgras. Zeer goede referenties, scherpe tarieven en garantie op de uitgevoerde werkzaamheden!

Lees meer
Contactinformatie
Vertel het verder
Vrijblijvend een offerte aanvragen